Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Контрол на теглото  /  Метаболизъм хапчета за отслабване

Метаболизъм хапчета за отслабване

Метаболизъм хапчета за отслабване 

Какво е метаболизъм?

Терминът метаболизъм се използва за описване на всички биохимични реакции и процеси, които се случват във всеки жив организъм (включително хората) да поддържат техните клетки живи и извършване на всички им процеси (включително отглеждане, възпроизводство и отговор на околната среда). С други думи тя е тясно свързана с храненето и способността на клетките да получат хранителни вещества.

Катаболизъм и анаболизъм

Експерти разделят на метаболизма на две категории катаболизъм и анаболизма. Катаболизма се отнася до процеса на разграждане на големи молекули на по-малки частици и, в повечето случаи, освобождаване на енергия в този процес, докато анаболизма се отнася до формирането или синтез на всички други хранителни вещества, които изискват от клетки (обикновено се изисква енергия, получена от катаболизъм).

Метаболизъм и загуба на тегло

Тегло се определя от експерти като резултат от сумата на енергията, получена от катаболизъм процеси минус количеството енергия, консумирана от останалата част от процесите в тялото ни (анаболизъм). Тази остатъчна енергия се съхранява под формата на мазнини или като въглехидрати (гликоген) главно в черния дроб и мускулите, така че когато останалите енергийни е прекомерно лицето развива наднормено тегло.

По същия начин някои извършените медицински условия или хормонални нарушения могат да променят метаболизма, и човек може да се развие наднормено тегло, дори когато той/тя яде адекватно.
Може би сте чували за "висока" или "нисък" метаболизъм, но какво означава това?

Метаболизма се определя от някои фактори като възраст, пол, наследственост и тегло. Тъй като ние възраст метаболизмът става по-бавно, изчислено е, че метаболизмът намалява 5 % след четиридесет и намалява с 5 % повече всеки десетилетие след това (това се дължи на загуба на мускулна маса).

По отношение на Пол мъжете имат повече мускулна маса, отколкото жени, така че мъжете горят калории по-бързо. По същия начин ако нашите родители или баби и дядовци имат повече мускулна маса, ние ще са склонни да имат повече постно маса също.

И накрая по отношение на теглото, тези хора, които са на големи ръст и повече постно маса, горят повече мазнини, отколкото по-тънки хора. Това е логично, те харчат повече енергия да се движат сами.

Базално метаболизма курс

Всички тези характеристики определят "Базално метаболизма курс" (BMR), това е да каже, минималното количество енергия, която тялото трябва да изгори да изпълнява жизненоважни функции. Този базално метаболизма курс ще варират според начина на живот на всеки човек, това означава, си дневно ниво на активност. В заключение по висока или бавен метаболизъм всъщност означава BMR висока или ниска.

Метаболизъм хапчета за отслабване

За съжаление загуба на тегло е сложно, но добрата новина е, че може да повиши вашия метаболизъм. Това е вярно, че някои фактори не могат да бъдат модифицирани, като възраст, пол и наследственост, но може да се променя друг упражняване, хранителен прием, сън, наред с други, които имат важно влияние върху метаболизма.

Както видяхме, това е вярно, че някои хора може да отслабнете по-бързо от другите, но абсолютно вярно е, че човек ще загубите тегло, ако той е в състояние да изгори повече калории, отколкото той/тя консумира. Това може да стане чрез различни методи, яде по-малко калории, увеличаване на нивото на активност, или и двете.

По същия начин някои храни и метаболизъм хапчета за отслабване може да помогне за увеличаване на метаболизма също. Например зелен чай и кафе са големи мазнини горелки , когато те се погълнат сутрин и периодично по време на деня. Други Препоръчителни храни са белтъците, постно месо, Чили Пепърс, цели зърна, леща и дори и питейна вода.

Някои проучвания са доказали, че ниските нива на витамин D са свързани с наддаване на тегло, така че експертите препоръчват включително храни с витамин D и неговите добавки на диета.

Като метаболизма тегло загуба хапчета и яде редовно е също се препоръчва, за предпочитане малки хранения през деня да се стабилизира нивото на захар в кръвта и BMR. Научете повече за метаболизъм хапчета за отслабване 


comments powered by Disqus