Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Мъжко здраве  /  Лекарства, които увеличават еякулацията

Лекарства, които увеличават еякулацията при възрастни мъже

Лекарства, които увеличават еякулацията при възрастни мъже 

Какво е еякулация?

Еякулацията е процес, при който спермата се изхвърля от мъжкия репродуктивен тракт по време на оргазъм. Това е естествената цел на мъжката сексуална стимулация и последният етап за естествено зачеване.

Еякулацията в много случаи може да възникне спонтанно по време на сън (обикновено по време на "мокър сън"), а в някои редки случаи може да възникне и поради заболяване на простатата.

Проблеми с еякулацията след 40

Има основно 4 вида проблеми с еякулацията:

 • Анеякулация - Това е вид състояние, при което лицето не е в състояние да еякулира сперма. При този тип мъжкото тяло все още може да усети удоволствието от оргазма и телата им все още могат да произвеждат сперматозоиди, но по време на кулминацията не излиза сперма през пениса.
 • Дисеякулация - При този тип еякулация човекът е в състояние да произвежда сперма по време на оргазъм, но по време на еякулацията може да се наложи да премине през силна болка. По време на процеса може да се наложи човек да премине през болезнено усещане за парене в слабините, когато спермата е еякулирана.
 • Ретроградна еякулация - При този тип еякулация спермата пътува в обратна посока и достига в пикочния мехур, вместо да излиза от уретрата. Този тип проблем с еякулацията се среща при тези мъже, които имат склероза или диабет. Въпреки това, този тип еякулация е физически не е вредно, но тя не засяга мъжкото безплодие. Също така, лицето може да страда от различно усещане по време на процеса на еякулация. Този тип еякулация е известен също като "сухо идване", тъй като по време на процеса човек може да изпита оргазъм, но може да не успее да освободи никаква сперма от пениса.
 • Преждевременна еякулация - Известен също като бърза еякулация, това е явление, при което лицето постоянно чувства, че няма или има малък контрол върху времето на натрупването към еякулация.
Искате ли да увеличите количеството на спермата си, за да имате по-дълги еякулации? Ако е така, тогава лекарствата, които увеличават еякулацията, определено са решението, което търсите. Те ще ви помогнат да произвеждате повече сперма, както и да правите по-дълъг секс.

Кои са лекарствата, които увеличават еякулацията?

Няма специфични лекарства, предназначени единствено за увеличаване на еякулацията по развлекателен или подобряващ производителността начин. Въпреки това, някои лекарства могат да бъдат предписани за състояния, които могат да повлияят на еякулацията. Например:

 • Селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина (SSRIs): Някои антидепресанти, като флуоксетин, пароксетин и сертралин, които са SSRIs, могат да окажат влияние върху еякулацията. В някои случаи те са свързани със забавена еякулация или аноргазмия. Въпреки това, тези лекарства се предписват предимно за лечение на депресия и тревожност.
 • Трициклични антидепресанти (TCAs): Подобно на SSRIs, някои трициклични антидепресанти, като амитриптилин или имипрамин, могат да повлияят на еякулацията. Отново, тези лекарства се използват за лечение на депресия и други психични състояния.
 • Алфа-блокери: Лекарства като тамсулозин, алфузозин и доксазозин, които обикновено се предписват за доброкачествена хиперплазия на простатата (ДПХ) или хипертония, могат да повлияят на еякулацията. Те понякога могат да причинят ретроградна еякулация, при която спермата пътува в пикочния мехур, вместо навън през пениса.
От решаващо значение е да се подчертае, че ефектите на тези лекарства върху еякулацията са нежелани странични ефекти и те не се предписват единствено с цел повишаване на сексуалната активност. Ако изпитвате притеснения относно еякулацията или сексуалната функция, важно е да общувате открито с медицински специалист, който може да предостави подходящи насоки и да проучи потенциалните възможности за лечение въз основа на вашата конкретна здравна ситуация.

Природни лекарства, които увеличават еякулацията

Освен това, доклади и клинични проучвания показват, че някои естествени средства могат да имат леко въздействие върху сексуалната функция. Важно е да се отбележи, че индивидуалните отговори могат да варират и това, което работи за един човек, може да не работи за друг.

 • Цинк: Цинкът е основен минерал, който играе роля в репродуктивното здраве. Някои проучвания предполагат потенциална връзка между дефицита на цинк и сексуалната дисфункция, така че поддържането на адекватни нива на цинк чрез диета или добавки може да бъде от полза.
 • L-аргинин: Тази аминокиселина е предшественик на азотния оксид, който играе роля в разширяването на кръвоносните съдове. Някои проучвания са изследвали потенциалните ползи от L-аргинин за подобряване на еректилната функция, но са необходими повече изследвания, за да се установи неговата ефективност.
 • Tribulus terrestris: Този растителен екстракт традиционно се използва в някои култури като афродизиак. Някои проучвания върху животни предполагат потенциални ползи за сексуалната функция, но проучванията при хора са ограничени и неубедителни.
 • Мака корен: Мака е растение, произхождащо от Андите и често се предлага на пазара като естествено средство за сексуална дисфункция. Докато някои проучвания върху животни предполагат потенциални ползи, проучванията при хора са оскъдни и неубедителни.
 • Сминдух: Някои проучвания са изследвали потенциалната роля на сминдуха за повишаване на нивата на тестостерон, което може косвено да повлияе на сексуалната функция. Необходими са обаче повече изследвания, за да се установи неговата ефикасност и безопасност.

Как лекарствата увеличават еякулацията при възрастни мъже

Разбира се, трябва да знаете как действат тези лекарства. Те помагат на тялото ви да има това, от което наистина се нуждае и в количеството, което трябва да бъде. С други думи, организмът ви получава достатъчно хранителни вещества, които ви позволяват да имате по-добри оргазми и еякулации. Днес тя е широко разпространена, за да се интересуват от промяна на някои неща от сексуалния си живот, като например натоварване на сперматозоидите, подвижността, качеството на спермата и цялостната мъжка плодовитост.
Лекарствата, които увеличават еякулацията, могат да ви помогнат с всички споменати факти: качество на спермата, подвижност и подобни неща.
Природната медицина за увеличаване на броя на сперматозоидите е предназначена да помогне на мъжете да увеличат обема на еякулацията пет пъти. И, разбира се, това означава по-дълги и незабравими оргазми. Освен че подобряват еякулацията ви, тези лекарства влияят и на оргазмите ви. Въпреки това най-важният момент е, че ерекциите Ви ще станат по-силни и по-трудни, което ще доведе до повече мощност.
В резултат на това сексуалният ви партньор също ще има по-добри чувства.
В съответствие с резултатите от клиничните тестове, естествените продукти , насочени към увеличаване на обема, са в състояние да допринесат за по-добро общо представяне, що се отнася до сексуалната активност. Благодарение на висококачествените еякулации хората подобряват сексуалния си живот и се чувстват напълно удовлетворени.

Ръководство: Как да изберем природна медицина за увеличаване на броя на сперматозоидите?

Първият въпрос, който идва, когато искате да ги купите, е как да направите правилния избор. В това ръководство се опитахме да очертаем няколко неща, които вероятно ще изискват вашето внимание.

How to Choose Natural Medicine to Increase Sperm Count?
Как да изберем природна медицина за увеличаване на броя на сперматозоидите?
Преди да закупите продукт, моля, отговорете на следните въпроси:

 • Има ли 100% натурални съставки в лекарството, което ще придобиете? Не забравяйте, че имате нужда от безопасен и естествен продукт , който няма да предизвика странични ефекти, но ще ви позволи да получите желания ефект.
 • Тестван ли е продуктът и какви са резултатите? Не забравяйте, че само клинично тествани продукти, които са приети от лекарите, могат да се считат за безопасни. Само тези добавки могат да ви помогнат да решите проблемите си.
 • Можете да се доверите на продукта, ако производителят предлага пълна гаранция за връщане на парите , в случай че не сте напълно доволни от продукта и разумен срок.
 • Разгледайте препоръките за природните лекарства, които искате да купите. Ако хапчетата са наистина ефективни, определено ще има някои истински истории на успеха.
 • Има ли подкрепа на разположение на клиентите? Линиите за поддръжка на клиенти трябва да бъдат достъпни през цялото време чрез различни средства, включително имейл и телефон, или по друг начин, така че да можете да задавате въпроси и да получавате задоволителни и професионални отговори.
 • Какви мнения могат да бъдат намерени в независими форуми? Мненията, намерени там, са верни, защото производителите на техните уеб сайтове ще показват само положителни референции.
Намерете форум или сайт за преглед, който да ви помогне да направите своя избор. Например, дискусионният форум "обем на спермата" е място, където можете да прочетете историите за успех и неуспехите на истински мъже, които имат всякакъв опит с лекарства, които увеличават еякулацията и могат да отговорят дори на най-трудните въпроси за тези продукти.

Лекарство за увеличаване на подвижността на сперматозоидите и броя на сперматозоидите след 40

През годините медицинската наука е успяла да проектира определени лекарства, които помагат на хората да се отърват от определени здравословни проблеми, от които може да са страдали от години. По същия начин, ако някой след 40 години има проблеми, свързани с производството на сперматозоиди, качеството на спермата или мобилността на сперматозоидите, той определено може да се отърве от това, като консумира определени лекарства.
Има основно 2 основни вида лекарства за сперма
. Първият - лекарство за увеличаване на броя на сперматозоидите - е предназначен да увеличи броя на сперматозоидите и общия обем на семенната течност. Тези лекарства също подобряват качеството на оргазма! Вторият - лекарство за увеличаване на подвижността на сперматозоидите - подобрява скоростта на сперматозоидите, което е необходимо за подобряване на мъжката плодовитост.

Medicine to Increase Sperm Motility and Sperm Count
Лекарство за увеличаване на подвижността на сперматозоидите и броя на сперматозоидите
Ето списък на широко разпространените лекарства за увеличаване на броя на сперматозоидите и подвижността на сперматозоидите:

 • Гонадотропини - Гонадотропините съдържат hCG и hMG, които стимулират тестисите за производството на сперматозоиди и тестостерон. Това лекарство в някои случаи се използва в комбинация с други репродуктивни технологии (АРТ), за да се увеличи производството на брой сперматозоиди. Някои от общоприетите марки на пазара включват Novarel и Pregnyl.

  Общата консумация на гонадотропини включва две или три инжекции седмично и цикълът на лечение продължава най-малко шест месеца. В редки случаи, ако броят на сперматозоидите все още не стане нормален след шестмесечния цикъл на лечение, добавянето на hMG режим се прави към лечението и цикълът на лечение се удължава допълнително до една до две години.
 • Кломифен - Кломифенът, който е нестероидно лекарство, помага за повишаване на производството на фоликулостимулиращ хормон (FSH), хипофизни хормони и лутеинизиращ хормон (LH). Това лекарство насочва тестисите да произвеждат здрави сперматозоиди и да отделят тестостерон. Лекарството обикновено се консумира три пъти седмично, но цикълът на лечение може да варира от три до шест месеца в зависимост от резултата. Човек може дори да консумира лекарството в ниско количество в продължение на две години, в случай че хормоналното ниво стане нормално.
 • Летрозол - Летрозол се препоръчва от лекарите, тъй като помага за увеличаване на нивата на тестостерон в организма, което допълнително помага за увеличаване на броя на сперматозоидите. Лекарството, накратко, се използва за лечение на всички въпроси, свързани с броя на сперматозоидите. Летрозол трябва да се консумира веднъж седмично (едно хапче) или както е предписано от лекаря.
 • Бромокриптин - Лекарството се използва като контролиращо хапче, което помага за предотвратяване на освобождаването на пролактинов хормон в мъжкото тяло. Пролактиновият хормон, който причинява намаляване на нивата на тестостерон в мъжкото тяло, може да бъде елиминиран с това лекарство. Бромокриптин е най-подходящ за тези мъже, които страдат от увреждане на спермата поради хиперпролактинемия.
 • Имипрамин - Имипраминът е полезен при лечението на ретроградна еякулация. Лекарството обръща процеса на анормална еякулация на сперматозоидите от пикочния мехур и обратно в пениса.
 • Синтетични тестостерон хапчета, инжекции, или gelsare - Много лекари препоръчват синтетични тестостерон хапчета, инжекции, или gelsare да допълнят по-ниското ниво на тестостерон в мъжкото тяло. Причината за това е, че формата на гел е много по-безопасна от формата на хапчето.
 • Антибиотици и противогъбични лекарства - Проблемите, свързани с гъбички и бактериални инфекции на репродуктивната система, се лекуват с помощта на антибиотици и противогъбични лекарства.

Неща, които трябва да избягвате, ако искате да увеличите броя на сперматозоидите и обема на еякулацията след 40

Има някои неща, които трябва да избягвате, ако искате да увеличите броя на сперматозоидите и обема на еякулацията. Обикновено това са лоши навици, които оказват негативно влияние върху производството на сперматозоиди, качеството и подвижността на сперматозоидите, особено при възрастни мъже след 40 или 50 години.

Things to Avoid If You Want to Increase Sperm Count and Ejaculation Volume
Неща, които трябва да избягвате, ако искате да увеличите броя на сперматозоидите и обема на еякулацията
Това са най-често срещаните неща, които трябва да избягвате:

 • Избягвайте прекомерната употреба на алкохол и наркотици - Прекомерната употреба на наркотици и алкохол е не само вредна за здравето, но също така намалява броя на сперматозоидите и здравето на сперматозоидите. Няколко проучвания показват, че употребата на кокаин, алкохол, марихуана и други подобни наркотици с високо качество намалява производството на сперматозоиди.
 • Кажете не на тютюнопушенето - Пушенето постоянно намалява броя на сперматозоидите на лицето и затова трябва да се избягва.
 • Избягвайте да консумирате соеви продукти - Соевите продукти обикновено съдържат фитоестрогени, съединение, което намалява производството на сперматозоиди и свързване на тестостерон. Такива продукти понижават и подвижността на сперматозоидите и следователно трябва да се избягват.
 • Избягвайте няколко лекарства с рецепта - Има няколко предписани лекарства, които потенциално могат да намалят производството на сперматозоиди. Минимизирането на консумацията на няколко такива лекарства може да върне броя на сперматозоидите обратно към нормалното или дори по-високо.

Естествени начини за увеличаване на броя на сперматозоидите и обема на еякулацията след 40

Много хора смятат, че броят на сперматозоидите може да бъде подобрен само чрез консумация на лекарства за увеличаване на броя на сперматозоидите, но в действителност мобилността на сперматозоидите може да бъде подобрена по естествен начин!

Natural Ways to Increase Sperm Count and Ejaculation Volume
Естествени начини за увеличаване на броя на сперматозоидите и обема на еякулацията
Тези естествени начини за увеличаване на броя на сперматозоидите и обема на еякулацията включват:

 • Правилен сън и упражнения - Редовните упражнения и сънят от поне 7-8 часа през нощта могат да доведат до подобрен или увеличен брой сперматозоиди. Проучванията също така показват , че извършването на 16-седмична аеробна тренировъчна програма от поне 50 минути три пъти седмично може да увеличи обема на спермата и нейната мобилност.
 • Консумирането на витамини и калций - Изследванията са установили, че храните с калций и витамин D пряко влияят върху здравето на сперматозоидите. Тези хора, които консумират по-малко витамин D в диетата си, имат по-нисък брой сперматозоиди. Ето защо, за да се увеличи броят на сперматозоидите и подвижността на сперматозоидите, се препоръчва да се приема храна, която е богата на витамини и калций.
 • Увеличете приема на богати на антиоксиданти храни - Антиоксидантите помагат за деактивиране и премахване на свободните радикали, както и други съединения, които увреждат няколко клетки, отговорни за производството на сперматозоиди. Има няколко проучвания , които показват, че витамините и минералите, действащи като антиоксиданти, молекули, които директно помагат в производството на броя на сперматозоидите.
  Някои от антиоксидантите, които допринасят за здравословния брой сперматозоиди, включват: коензим Q10, глутатион, витамин С (аскорбинова киселина), витамин Е, селен, I-карнитин.
 • Прием на цинк и фолиева киселина - Има ограничени проучвания, които показват, че консумирането на комбинация от цинк и фолиева киселина помага за увеличаване на цялостното здраве на сперматозоидите, включително общия брой сперматозоиди и концентрацията на сперматозоидите.
 • Ашваганда - През годините ашваганда се използва като традиционно лекарство за лечение на няколко форми на сексуална дисфункция. Ашваганда, известна още като индийски женшен, ако се консумира в продължение на 90 дни най-малко 675 mg на ден, може да увеличи броя на сперматозоидите и нейното здраве - това също е потвърдено от клинични проучвания. Тъй като Ашваганда е лесно достъпна в магазините за здравословни храни и може да бъде закупена онлайн, човек може да я консумира редовно, докато всичко стане нормално.
 • Увеличете приема на здравословни мазнини - Здравословните мазнини или така наречените полиненаситени мазнини, които включват омега-6 и омега-3, са полезни за развитието на мембраната на сперматозоидите. Ето защо, за да увеличите броя на сперматозоидите и да се насладите на здравословна еякулация, трябва редовно да приемате такива съединения.
 • Прием на хранителни вещества, благоприятни за спермата - Без съмнение се казва, че яденето на храни, богати на здравословни хранителни вещества и съединения, позволява на тялото да смила всички тях правилно. Трябва да приемаме добавки, които са с високо съдържание на витамини, антиоксиданти и минерали, но има случаи, когато тялото не абсорбира всички от тях лесно.
  Ето защо, най-добрият начин за консумация на всички от тях е чрез ядене на храна, която е богата на хранителни вещества, благоприятни за спермата.
  Например, консумирането на храни като цитрусови плодове, орехи, повечето миди, повечето риба, пълнозърнеста пшеница и зърнени храни, тъмен шоколад, броколи, чесън, банани, женшен, куркума, спанак, аспержи, ферментирали ядки и семена може да помогне за увеличаване на броя на сперматозоидите.

Заключение: Намерете продукти, които увеличават еякулацията при възрастни мъже

Не забравяйте, че естествените лекарства за подобряване на еякулацията трябва да съдържат само тези естествени елементи, които са 100% безопасни. Ако изберете природни лекарства, вашите еякулации ще бъдат фантастични и няма да се сблъскате с нежелани странични ефекти.

Намерете лекарства, които увеличават еякулацията 


comments powered by Disqus