Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Контрол на теглото  /  Контролирайте теглото си след 40

Контролирайте теглото си след 40

Контролирайте теглото си след 40 

Значението на здравословното тегло

С напредване на възрастта става все по-важно да поддържаме здравословно тегло. Въпреки че може да сме успели да се измъкнем с яденето на каквото искаме през 20-те и 30-те години, след 40-годишна възраст става важно да имаме предвид какво ядем и колко физическа активност получаваме, за да поддържаме теглото си под контрол.

Много хора вярват, че е невъзможно да контролирате теглото си, след като навършите четиридесет. Въпреки това, с някои прости промени в начина на живот и последователни усилия, можете успешно да поддържате теглото си под контрол дори след четиридесетгодишна възраст.
Докато метаболизмът ви може да се забави с течение на времето, все още можете да работите, за да поддържате желаното тегло с комбинация от диета и упражнения.
Може да се наложи да направите промени, като например увеличаване на количеството упражнения, които правите, или намаляване на приема на калории. Важно е да се съсредоточите върху навиците за здравословно хранене, тъй като нездравословните могат да имат отрицателно въздействие върху теглото и цялостното ви здраве. След това трябва да се консултирате с диетолог, за да определите най-добрата диета за вашите индивидуални нужди. Трябва да създадете тренировъчна програма, която включва както силови, така и кардио тренировки.

Причини за затлъстяване след 40

Наддаване на тегло след 40

Много фактори могат да допринесат за увеличаване на теглото, като начин на живот, хормонални промени и свързан с възрастта спад на мускулната маса. Правилното хранене и редовните упражнения са крайъгълните камъни на всяка успешна програма за управление на теглото, но има и други стратегии, които също могат да помогнат.

Възможно е да останете във форма след 40, но често отнема повече усилия, отколкото в миналото. Загубата и поддържането на тегло все още е възможно, но включва по-дългосрочен ангажимент за здравословен избор на начин на живот, като балансирана диета и редовни упражнения.

Как да се предотврати наддаване на тегло след 40?

Healthy Diet
Здравословна диета
Един от най-добрите начини за предотвратяване на наддаване на тегло след 40 е да се уверите, че вашата диета е балансирана и здравословна. Яденето на питателна диета с много плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни е важно.
Освен това, намаляването на приема на преработени храни и добавени захари може да помогне за поддържане на здравословно тегло. Редовните упражнения също са важни, за да помогнат за изгарянето на излишните калории и поддържането на мускулната маса.

Най-добрите практики за контрол на теглото

Един от най-важните навици, които трябва да развиете за успешно управление на теглото, е проследяването на това, което ядете и пиете.

Воденето на дневник за храна може да ви помогне да останете наясно с приема на калории, както и да идентифицирате всички нездравословни хранителни навици, които може да се наложи да бъдат разгледани. Освен това, разработването на редовна рутина за сън е от ключово значение, тъй като недостатъчният сън може да доведе до увеличаване на теглото.

И накрая, важно е да поддържате нивата на стрес под контрол, тъй като хроничният стрес може да увеличи риска от наддаване на тегло.

Важна част от предотвратяването на наддаването на тегло е поддържането на енергиен баланс. Това означава, че количеството консумирани калории трябва да е равно на количеството изразходвани калории.

Продукти за контролиране на теглото

Много телевизионни предавания ви казват как да контролирате теглото си след 40. Същата тема е популярна и в списанията. Темите, които понякога се повдигат в средствата за масова информация, могат да бъдат доста странни. Много хора искат да постигнат резултата, без да правят нищо. Ето защо такива програми са много популярни.

Weight Loss Programs
Програми за отслабване
В същото време се появиха много продукти , които твърдят, че могат да ви помогнат да контролирате здравословното си тегло или дори да отслабнете след 40. И броят на такива продукти за вас може да бъде доста изненадващ. Нещо повече, много от тези продукти обещават страхотен резултат. Ето защо трябва да станете критични и да намерите най-добрите съвети, които да ви помогнат да контролирате здравословното си тегло и да ви помогне да отслабнете след 40 години.
Някои от тези продукти за отслабване просто не работят изобщо, други могат да бъдат полезни, обаче, далеч по-малко полезни, отколкото е обещано. Може би причината за този провал е неспособността на производителите да разберат правилно концепцията за "тлъстата битка".

Управление на теглото след 40

Един от най-добрите съвети, които да ви помогнат да контролирате здравословното си тегло и да отслабнете след 40 години, е да направите малки, постепенни промени в начина си на живот. Този подход ще ви помогне да избегнете претоварването и да намалите риска от провал. Започнете с малки промени като добавяне на повече плодове и зеленчуци към вашата храна, изрязване на нездравословни закуски и пиене на много вода. Можете също така да се присъедините към фитнес зала или фитнес програма и да участвате в ежедневни физически дейности.

Physical Activities After 40
Физическа активност след 40
Хората, които се опитват да контролират теглото си, често погрешно предполагат, че трябва да се изчерпят до смърт или да се изчерпят, за да загубят няколко килограма мазнини. Вие сте един от тези, които се опитваха да гладуват седмици или месеци и се чувстваха нездравословни и слаби и вероятно ядосани след това? Или, може би, вие сте един от тези, които се дисциплинират до строги ежедневни тренировки без или с малък резултат?
Такива големи и внезапни промени в живота ви могат да доведат до промени в метаболизма ви и дори до сексуални дисфункции.

Аспекти на управлението на теглото след 40

Всеки може да забележи, че е много по-лесно да изгаря мазнините, когато сте по-млади. Като правило, тези хора, които са в двадесетте или тридесетте си години, губят тегло по-бързо от възрастните хора. Това може да се обясни с факта, че когато хората остаряват, метаболизмът се забавя. По този начин, когато тренирате широко и консумирате храна в нормални количества и с редовни интервали, четиридесет годишният човек ще отслабне с по-голяма трудност, отколкото когато е бил по-млад.

Ето защо много диетолози препоръчват промяна на подхода към консумацията на храна и физическата активност. Важно е да се разбере, че диетата не е единственият начин да контролирате теглото си след 40 години. Трябва да се вземат предвид всички аспекти на живота и как те влияят върху теглото на индивида след 40, 50 или 60 години.
Има три важни фактора, които влияят върху процеса на отслабване след 40. Това са: генетика, хормони и начин на живот.
Говорили сме за начина на живот преди, сега нека да прегледаме генетиката и хормоните.

Генетични фактори за наддаване на тегло

Очевидно е, че вашите гени са важен фактор , който определя теглото ви. Някои хора са генетично предразположени към наднормено тегло и е доста трудно да контролират теглото си, дори ако следват правилната диета, приемат добавки и се занимават с физическа активност.

Genetics
Генетика
От друга страна, има хора, които са генетично предразположени да бъдат слаби и имат бърз метаболизъм, който буквално "изгаря" всички калории. Тези хора могат да ядат толкова, колкото искат и никога няма да наддават на тегло.

В действителност, за да поддържате желаното тегло, не е необходимо да знаете точната си ДНК или точните си гени, които определят метаболизма ви. Можете да вземете резултатите от ДНК и да следвате съветите за вашия генетичен профил, за да получите повече представа за вашите генетични черти.
С други думи, не е нужно да откривате какви гени имате, които причиняват наднормено тегло; Всичко, което трябва да направите, е да научите как да следвате указанията за вашия генетичен профил , за да поддържате желаното тегло.

Хормонални фактори за наддаване на тегло

Важният фактор, за който повечето хора след 40 години не знаят, е този на хормоните. Те играят решаваща роля в борбата срещу затлъстяването и прекомерното тегло. С цел да изкоренят триглицеридите, които са способни да улавят липидите на тялото, хормоните захващат мастните клетки. Един от тези процеси, които се състоят в премахване на триглицеридите, намалява мастните депа в проблемните области, като ръцете или талията. Има ли изход от ситуацията за онези хора, които се опитаха, но не успяха да постигнат фигура, близка до идеала?

Hormones
Хормони
Те вероятно не са знаели, че метаболизма на протеини, мазнини и въглехидрати зависи от хормоните на растежа. Това е наистина съществен фактор, ако искате да отслабнете паунда. Защо нивото на човешките хормони на растежа намалява след 40? Това се случва, защото жлезата, отговорна за тази хормонална секреция, освобождава по-ниски нива от него, когато хората остаряват.

Как да контролираме теглото след 40?

Там се появява въпросът. Какво трябва да направят възрастните хора, ако искат да контролират теглото след 40 години, но метаболизмът не е както преди? Отговорът е, че тези хора могат да приемат продукти, които ще им бъдат от истинска помощ в стремежа им да имат по-бърз метаболизъм. Това е нещо, което може да се използва, ако човек иска да види мускулите вместо тлъсто тяло.

Различните диети и изтощителните физически тренировки не са единственият вариант за хората след 40 години, които искат да станат тънки. Но преди да изберете определена програма за контрол на теглото си, всеки човек трябва да се консултира с лекар, за да сте сигурни, че здравето му го позволява и това няма да доведе до проблемите.
Например, катастрофалната диета може да доведе до някои сериозни здравословни проблеми, защото човек, който я следва, не получава всички необходими хранителни вещества. Упражненията не са толкова безобидни, колкото изглеждат. Някои упражнения могат да бъдат забранени за човека дори след 30, в случай че страда от това или онова заболяване.
Всъщност, трябва да помните, че трябва да има индивидуален подход към много човек и има различни начини за тънка фигура.

Контролирайте теглото след 40 по естествен начин

Една стратегия може да се почувства като пълен флоп, който смята, че работи перфектно за други хора. Естествено е да искате да изглеждате по-добре и да се опитате да губят мазнини, просто е необходимо да се намери добър метод, който да следвате.

Natural Products
Натурални продукти
Много хора контролират теглото след 40 по естествен начин, без да се страхуват от странични ефекти. Можете също така да губят мазнини бързо чрез комбиниране на човешки растежен хормон освобождаващи и силата на естествени продукти за отслабване.

Натурални продукти за регулиране на теглото след 40

Ако разберете, че имате проблем с наднорменото тегло, е време да предприемете действия. Трябва да започнете точно сега, ако искате да губят мазнини без странични ефекти. Най-ефективният начин да губят мазнини е да се вземат естествени добавки за отслабване и билки, за да направи тялото ви реагира от само себе си.
Този процес е безопасен за вашето тяло, защото е направен от естествени съставки и не причинява никакви лоши странични ефекти.
Той също така осигурява най-бързото и най-доброто решение за отслабване, което идва с максимален ефект. Можете да прочетете отзиви за ефективността на естествените продукти за отслабване тук.

Това е едновременно ефективно и безопасно да отслабнете, докато приемате билки, естествени добавки и човешки хормон на растежа. Освен това, този начин на отслабване също е начин да направите цялостното си здраве по-добро и да предпазите тялото си от лоши странични ефекти.

Физически хапчета за отслабване

Един от най-ефективните, а също и най-популярните начини за намаляване на теглото е да се вземат естествени хапчета за отслабване , които също се наричат билкови добавки за отслабване.

Има толкова много добавки за отслабване, от които да избирате, и всички те ще работят за вас, когато следвате инструкциите, предоставени от производителя на тези добавки. Естествените добавки за отслабване обикновено са проектирани по такъв начин, че да накарат тялото ви да губи мазнини, като същевременно повишава метаболизма и енергийните нива.

Това също така повишава вашето здраве, подобрява цялостната ви енергия и увеличава физическата ви издръжливост.

Намерете най-добрите продукти за контрол на теглото след 40 


comments powered by Disqus