Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Мъжко здраве  /  Еректилна дисфункция при възрастни

Еректилна дисфункция при възрастни. Как за лечение на проблеми с либидото?

Еректилна дисфункция при възрастни. Как за лечение на проблеми с либидото? Еректилната дисфункция при възрастни може да бъде провокирана от различни причини. Тези причини могат да включват възраст, физическо и психическо здраве. Дори хроничната умора или стресът могат да окажат голямо влияние върху този проблем.

Някои действия трябва да се извършат, за да се постигне и поддържа по-твърда ерекция. Ако нещо влияе на някои от тези атрибути или на сложното равновесие между тях, проблемите с ерекцията са вероятната последица.

Фази на ерекция

Има 3 основни фази на ерекция при мъжете:

 • Възбуда. Това е първото нещо, което стартира процеса. Мъжете наблюдават, чуват, докосват и миришат и всички тези сетива допринасят за сексуалната възбуда. Мислите на човека също водят до възбуда.
 • Реакцията на нервната система. Повишеният приток на кръв, който променя размера на пениса, е възможен, защото мозъкът дава знак на нервната система и активира кръвта.
 • Реакцията на кръвоносните съдове. Когато кръвоносните съдове са отпуснати, нищо не пречи на притока на кръв.

Разбиране на еректилната дисфункция след 40

Когато става въпрос за темата за еректилната дисфункция (ЕД) при мъжете след 40-годишна възраст, е от решаващо значение да се признае, че това не е изолиран проблем, а по-скоро естествен аспект на стареенето. Тъй като мъжете остаряват, телата им претърпяват различни промени и сексуалното здраве не е освободено от този процес.

Understanding Erectile Dysfunction After 40
Разбиране на еректилната дисфункция след 40
Един от основните фактори, допринасящи за ЕД при мъжете над 40 години, е намаляването на нивата на тестостерон. Тестостеронът, ключовият мъжки полов хормон, има тенденция да намалява с възрастта, което влияе върху сексуалната функция. Тази хормонална промяна може да доведе до трудности при постигането и поддържането на ерекция. Въпреки че това е нормална част от стареенето, това не означава, че нищо не може да се направи.

Биологични и психологически фактори

Психологическите фактори също играят важна роля в ЕД. Стресът, тревожността и дори проблемите в отношенията могат да допринесат за трудности в спалнята. Натискът на ежедневието, работата и обществените очаквания може да създаде психическо напрежение, което се проявява във физически симптоми, засягащи сексуалната активност.

Разбирането на тези аспекти е от жизненоважно значение за мъжете, изправени пред ЕД след 40. Това не е просто въпрос на физически способности, а сложно взаимодействие на биологични и психологически фактори. Освен това стигмата, свързана с ЕД, може да изостри проблема, което прави от съществено значение да се подходи към въпроса с емпатия и открита комуникация.

Мъжете, които изпитват ЕД, трябва да признаят, че търсенето на помощ е проактивна стъпка към решение. Чрез разбиране на естествените промени, които настъпват и справяне със свързаните с тях фактори, мъжете над 40 години могат да се справят с предизвикателствата на ЕД с по-ясна перспектива и по-голямо чувство за овластяване.

Фактори, допринасящи за еректилна дисфункция

Еректилната дисфункция (ЕД) е многостранен проблем, често повлиян от комбинация от избор на начин на живот, медицински състояния и психологически фактори. За мъжете на възраст 40 и повече години, разбирането на тези допринасящи фактори е от решаващо значение за ефективното справяне и управление на ЕД.

Factors Contributing to Erectile Dysfunction After 40
Фактори, допринасящи за еректилна дисфункция след 40

Нефизически причини за импотентност

 • Емоционални условия. Най-типичните нефизически фактори са напрежение, тревожност и изтощение. Дисфункцията на ерекцията също може да бъде случайно усложнение на психични проблеми като депресивно разстройство.
 • Емоциите, които проявявате към партньора си - или които се показват от партньора ви - като горчивина, твърдост или намаляване на интереса, също могат да бъдат причина за импотентност.

Физически причини за импотентност

Ако еректилната дисфункция е от физическо естество, причините могат да бъдат както следва:

 • Неврологично увреждане от дългосрочни диабетни проблеми
 • Високо кръвно налягане, сърдечни заболявания
 • Лошо кръвоснабдяване на пениса в резултат на сърдечно-съдови нарушения
 • Специфични лекарствени лечения
 • Операции на простатата (За да бъдем по-точни, за рак)
 • Проблеми с ендокринната система
 • Проблеми на гръбначния стълб
 • Хормонални проблеми
 • Алкохолизъм, злоупотреба с наркотици, верижно пушене

Фактори на начина на живот

Диетата, упражненията и общите навици на живот играят важна роля в сексуалното здраве. Лошият хранителен избор, липсата на физическа активност и тютюнопушенето могат да допринесат за съдови проблеми, ограничавайки притока на кръв към гениталната област. Заседналият начин на живот може да доведе до затлъстяване, друг фактор, свързан с ЕД. Справянето с тези аспекти може да повлияе положително не само на сексуалното здраве, но и на цялостното благосъстояние.

Медицински състояния

Няколко основни медицински състояния могат да допринесат за ЕД при мъже над 40 години. Състояния като диабет, хипертония и сърдечно-съдови заболявания засягат кръвообращението, ключов компонент за постигане и поддържане на ерекция. Наложително е хората с тези състояния да ги управляват ефективно с ръководството на здравните специалисти, намалявайки риска от ЕД.

Лекарства и злоупотреба с вещества

Освен това, злоупотребата с вещества, включително прекомерната консумация на алкохол и употребата на наркотици за развлечение, може да допринесе за сексуални затруднения. Откритият диалог с доставчиците на здравни услуги относно страничните ефекти на лекарствата и търсенето на подкрепа за въпроси, свързани с веществата, е от съществено значение.

Рискове от еректилна дисфункция при възрастни

Еректилната дисфункция при възрастни също може да бъде един от ранните признаци на медицински проблем, за който може да не сте наясно.

Risks of Erectile Dysfunction in Adults
Рискове от сексуална дисфункция при възрастни
Физическите и психологическите причини са взаимозависими. Само специалист може да разбере какво е причинило това разстройство.

Почти всеки се нуждае от бързо решение на проблемите си. Не искаме да прекарваме дни или месеци, правейки различни тестове и виждайки редица специалисти , както ни посъветва нашият семеен лекар, за да разберем, че сме в добро здраве. И какво, ако просто искате по-голям пенис, по-добър сексуален живот, по-добър контрол над ерекцията си , така че да бъде по-добър любовник?
За щастие, има някои решения за лечение на проблеми с либидото в днешно време

Лечение на еректилна дисфункция

Можете да използвате хирургично лечение; Това обаче може да бъде както скъпо, така и опасно. Никой, бидейки адекватен човек, не би изхвърлил четири хиляди долара, само за да получи ранен орган и живот на съжаление. Вашата застраховка, разбира се, няма да включва операция, така че бъдете готови да платите много.

Treatment of Erectile Dysfunction in Adults
Лечение на сексуална дисфункция при възрастни
Един от начините за лечение на еректилна дисфункция при възрастни е да се използват пенис помпи. Но не забравяйте, че това устройство е опасно.
Вие със сигурност ще получите желания резултат с вакуумна помпа, но трябва да се уверите, че всичко се изпълнява правилно, тъй като не искате да направите някаква грешка, която ще доведе до увреждане на пениса.
Не се опитвайте да увеличите пениса си, като го използвате!

Конвенционални възможности за лечение

За мъжете над 40-годишна възраст, които се борят с еректилна дисфункция (ЕД), изследването на конвенционалните възможности за лечение може да бъде основна стъпка за възстановяване на сексуалното здраве. Въпреки че е важно да се разбере, че индивидуалните отговори могат да варират, няколко широко признати подхода обикновено се препоръчват от здравните специалисти.

Conventional Treatment Options
Конвенционални възможности за лечение

Перорални лекарства

Инхибиторите на фосфодиестераза тип 5 (PDE5), като силденафил (Виагра), тадалафил (Cialis) и варденафил (Levitra), обикновено се предписват перорални лекарства. Тези лекарства засилват ефектите на азотния оксид, естествен химикал в организма, насърчавайки увеличения приток на кръв към пениса. Важно е да се отбележи, че тези лекарства могат да имат противопоказания и потенциални странични ефекти, подчертавайки значението на консултацията с доставчик на здравни услуги преди употреба.

Устройства за вакуумна ерекция

Устройствата за вакуумна ерекция (VED) са неинвазивни инструменти, които използват засмукване, за да изтеглят кръв в пениса, създавайки ерекция. Макар и ефективно за някои, използването на VEDs изисква подходящи инструкции, за да се гарантира безопасността и ефикасността. Консултация с медицински специалист е препоръчително да се проучи тази опция.

Инжекции за пениса и уретрални супозитории

Интракавернозните инжекции и уретралните супозитории са алтернативни методи за предизвикване на ерекция. Тези подходи включват директно прилагане на лекарства в пениса. Макар и ефективни, те изискват подходящо обучение за администриране и носят потенциал за странични ефекти.

Тестостеронова заместителна терапия (TRT)

За мъже с ниски нива на тестостерон, допринасящи за ЕД, може да се обмисли тестостеронова заместителна терапия . Това включва прилагането на синтетичен тестостерон за справяне с хормоналния дисбаланс. TRT обаче не е подходящ за всички и изисква внимателно наблюдение поради потенциални странични ефекти.

Психотерапия

Справянето с психологическите аспекти на ЕД е от решаващо значение, а психотерапията или консултирането могат да бъдат ценни инструменти. Специалистите по психично здраве могат да помогнат на хората и двойките да се ориентират в емоционалните предизвикателства, свързани с ЕД, като насърчават подкрепяща среда.
От първостепенно значение е хората, които изпитват ЕД, да се консултират със здравни специалисти, които могат да оценят уникалната си ситуация и да препоръчат най-подходящия план за лечение. Откритата комуникация, желанието за проучване на възможностите и сътрудничеството с доставчиците на здравни услуги формират основата за справяне с ЕД при мъжете след 40-годишна възраст.

Естествени подходи за подобряване на сексуалното здраве

Докато конвенционалните лечения предлагат жизнеспособни възможности за управление на еректилната дисфункция (ЕД), нараства интересът към естествените подходи , които се фокусират върху цялостното благосъстояние. За мъжете над 40 години, които търсят цялостни решения, включването на промени в начина на живот и възприемането на естествен подход могат да допринесат значително за подобряване на сексуалното здраве.

Natural Approaches
Естествени подходи

Модификации на начина на живот

Простите, но ефективни промени в начина на живот могат да имат положително въздействие върху сексуалното здраве. Редовната физическа активност, особено аеробните упражнения, насърчава кръвообращението, благоприятствайки еректилната функция. Поддържането на здравословно тегло, балансирана диета, богата на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, и избягването на прекомерен алкохол и тютюн могат да допринесат за цялостното благосъстояние.

Управление на стреса

Хроничният стрес е известен фактор за ЕД, засягащ както физическите, така и психологическите аспекти на сексуалното здраве. Приемането на техники за управление на стреса като внимание, медитация или йога може да помогне за смекчаване на отрицателното въздействие на стреса. Създаването на баланс между работата и личния живот е от съществено значение за психическото благополучие.

Качествен сън

Адекватният и качествен сън играе решаваща роля в хормоналния баланс и цялостното здраве. Лошите модели на сън могат да допринесат за хормонален дисбаланс, който засяга сексуалната функция. Установяването на последователна рутина на съня и създаването на благоприятна среда за сън може да повлияе положително на сексуалното здраве.

Балансирана диета и добавки

Храненето играе жизненоважна роля в цялостното здраве, включително сексуалното здраве. Диета, богата на антиоксиданти, витамини и минерали, поддържа естествените функции на организма. Някои добавки, като L-аргинин, женшен и цинк, се смята, че имат потенциални ползи за еректилната функция. Въпреки това е важно да се консултирате със здравни специалисти, преди да включите добавки в рутината.

Упражнения за тазовото дъно

Упражненията за тазовото дъно, често известни като упражнения на Кегел, могат да бъдат полезни за мъжете, които изпитват ЕД. Тези упражнения помагат за укрепване на мускулите, участващи в ерекцията и еякулацията. Включването на упражнения за тазовото дъно в редовна рутина може да допринесе за подобряване на сексуалната функция с течение на времето.

Възприемането на естествени подходи включва цялостен поглед върху здравето, като се обръща внимание на взаимосвързаността на физическото, психическото и емоционалното благополучие.
Въпреки че тези стратегии може да не осигурят незабавни резултати, тяхното кумулативно въздействие може да допринесе за дългосрочни подобрения в сексуалното здраве на мъжете след 40-годишна възраст. От решаващо значение е да се подходи към тези промени с търпение и последователност, като се признае, че холистичният подход се простира отвъд спалнята в цялостното благосъстояние.

Как да се лекува либидото проблеми безопасно?

Има наистина добри продукти за лечение на либидото , но други продукти не са толкова добри. Някои производители инвестират много пари в разработването на нови продукти и тези нови лечения за еректилна дисфункция се появяват на пазара всеки ден.

Трябва да се опитате да намерите най-добрите методи. Как да се лекува либидото проблеми и да се избегнат страничните ефекти на операция, помпи и рецепта лекарства?

Продукти за лечение на либидото

Продуктите за лечение на либидото принадлежат към популярния пазарен сегмент, получавайки милиарди долари. Цифрата нараства и това казва, че любопитството към продукти от този вид е огромно, защото сексуалността е високо ценена в днешно време. Почти всеки човек се опитва да подобри сексуалното си здраве, сексуалното желание и сексуалната функция.
Но наистина ли е вярно, че потребителите се радват на качеството и безопасността на всички налични стратегии?

Възможности за лечение на либидото при възрастни

Нека да разгледаме най-известните продукти за лечение на либидото в днешно време и да оценим тяхното удобство, безопасност и ефективност. Вижте списъка на продуктите. Изберете този, който вероятно е най-подходящ за вас:

1. Хирургия

Erectile Dysfunction Surgery
Сексуална дисфункция хирургия
Въпреки всички странични ефекти, хирургия все още се счита за най-предпочитания избор в списъка на продукти за лечение на либидото за тези, които не са заети с финансови въпроси. Има много методи за лечение на загуба на либидо с операция , като се започне с рязане на сухожилията, свързващи пениса с тялото и завършва с телесните мазнини инжекции под кожата.
След такива операции може да се наложи още по-хирургично участие, за да се коригират резултатите от предишната.
Честите странични ефекти са както следва: белези, проблеми с чувствителността и мастни бучки и натрупване, където не трябва да се натрупват. По-екстремни ефекти са импотентност, проблеми с уринирането и болки. В допълнение към страничните ефекти, цената е твърде висока - от 4000 USD до 10000 USD и дори повече.

2. Хапчета, кремове, лосиони

Erectile Dysfunction Pills
Хапчета за сексуална дисфункция
Следващата група продукти включва хапчета, кремове, лепенки, мехлеми, лосиони и различни средства от същия клас. Широко известно е, че еректилните проблеми също могат да бъдат лекувани с различни полезни билки.

Трудността тук е, че когато тези билки се берат на полето, изсушават се и се доставят на купувача без подходящи знания и опит, не може да се очаква те да бъдат с еднакво високо качество и ефект през цялото време. Може да има само определена комбинация от съставки с изпитана формула, намерена в най-добрите хапчета за пениса.

3. Удължителни устройства

Erectile Dysfunction Devices
Устройства за сексуална дисфункция
Избор номер три - удължители, подобни на помпи и други тягови устройства. За разлика от така наречените традиционни вакуумни помпи, които са твърде скъпи и осигуряват ниска производителност, удължителите на пениса са много по-безопасен избор и могат да се използват всеки път, когато имате нужда от тях. Вакуумните помпи могат да се използват за получаване на ерекция. Но много вакуумно налягане може да деактивира кръвоносните съдове в пениса за дълъг период от време.

Удължители и други устройства могат да бъдат добри продукти за лечение на либидото. Но трябва да ги използвате внимателно.
Когато не бързате, може да постигнете невероятни резултати.
Тези пенис устройства работят чрез принуждаване на съединителната тъкан. В този случай броят на произведените клетки се увеличава, което подобрява мъжката ерекция и предотвратява дисфункциите.

4. Упражнения на Кегел и Джелцин

Erectile Dysfunction Exercises
Сексуална дисфункция Упражнения
Упражненията са сред най-рентабилните методи за лечение на проблеми с либидото, открити в класа на естествените продукти за лечение на либидото.

Тези упражнения за лечение на либидото може да се направи у дома, където никой няма да ви безпокои. Ще имате достъп до уебсайта с упражненията или ще ги закупите на DVD. Правейки ги, ще започнете да изпитвате допълнително удоволствие от сексуалния си живот и ще получите по-голям контрол върху еякулацията си.
Разбира се, ще трябва да работите усилено, за да получите резултатите.
Но го сравнете с различни методи. Други техники са скъпи, опасни и не толкова ефективни, колкото бихте искали. Сега можете да видите всички предимства на този метод.

Възходът на естествените хапчета

В последно време се наблюдава забележителен скок в интереса около естествените хапчета като алтернативно решение за мъже над 40 години, занимаващи се с еректилна дисфункция (ЕД). Тези добавки, често изработени със смес от билкови екстракти и основни хранителни вещества, са събрали внимание за потенциалните им ползи за възстановяване на ерекцията и подобряване на сексуалното здраве.

 • Билкови съставки: Естествените хапчета обикновено включват комбинация от билкови съставки, известни с историческата си употреба в традиционната медицина и потенциалното им положително въздействие върху сексуалната функция. Общите компоненти могат да включват екстракти от растения като женшен, разгонени кози плевели и Tribulus terrestris, за всеки от които се смята, че допринасят за подобряване на притока на кръв и цялостната сексуална жизненост.
 • Азотен оксид тласък: Много естествени хапчета имат за цел да подобрят производството на азотен оксид в организма. Азотният оксид играе решаваща роля във вазодилатацията, отпускането на кръвоносните съдове и подобряването на притока на кръв, което е от съществено значение за постигането и поддържането на ерекция. Чрез насърчаване на този естествен процес, тези хапчета се стремят да се справят с един от основните фактори на ED.
 • Потенциални предимства: Защитниците на естествените хапчета често подчертават техните възприемани предимства. Те могат да включват по-малко докладвани странични ефекти в сравнение с фармацевтичните лекарства, по-холистичен подход към сексуалното здраве и привлекателността на включването на естествени елементи в рутинната грижа за себе си. Важно е обаче да се подходи към тези твърдения с проницателно око и да се консултирате със здравни специалисти.
 • Съображения и предпазливост: Докато естествените хапчета могат да представляват обещаващ път, от решаващо значение е хората да бъдат внимателни. Не всички добавки са създадени равни и тяхната ефикасност може да варира. Препоръчително е да избирате продукти от реномирани производители и да се консултирате с доставчиците на здравни услуги, преди да включите тези добавки, е от съществено значение, особено за хора с вече съществуващи медицински състояния или тези, които приемат лекарства.
 • Допълващ подход: Естествените хапчета често се разглеждат като допълващ подход, а не като самостоятелно решение. Те могат да бъдат интегрирани в по-широка стратегия, която включва промени в начина на живот, управление на стреса и други естествени подходи. Ключът се крие в приемането на добре закръглен подход за справяне с многостранния характер на еректилната дисфункция.
Както при всяка интервенция, индивидуалните отговори могат да варират. Важно е мъжете, които обмислят естествени хапчета, да подходят към решението с реалистични очаквания, разбирайки, че резултатите могат да отнемат време и цялостният подход към сексуалното здраве трябва да включва комбинация от фактори.

Извод

Ключови храна за вкъщи

Еректилната дисфункция не е изолиран проблем; Това е сложно взаимодействие на биологични, психологически и лайфстайл фактори. Признаването на естествените промени в тялото и справянето с допринасящите елементи са основни стъпки в процеса.

Решаващ аспект на поемането на отговорност за сексуалното здраве е ангажирането в открита и честна комуникация със здравните специалисти. Търсенето на насоки позволява задълбочена оценка на специфичните фактори, допринасящи за ЕД, което позволява формулирането на персонализиран план за лечение. Независимо дали избирате конвенционални лечения, естествени подходи или комбинация от тях, професионалните съвети са безценни.

Важно е да се подходи към пътуването с реалистични очаквания. Докато естествените хапчета и промените в начина на живот могат да представляват обещаващи пътища, резултатите могат да отнемат време. Търпението, последователността и ангажиментът към по-широкото благосъстояние допринасят за устойчиви подобрения.

Така че за сега пениса устройства и естествени хапчета са клинично доказани като най-безопасният продукт за повишаване на либидото на пазара. Въпреки това, не очаквайте пениса устройства да доставят резултати за една нощ! Те са неспособни на такива чудеса като да ги купуват днес и да получат по-дълъг и по-силен пенис до следващата сутрин. Преди да използвате тези удължители, научете внимателно указанията. Следвайте ги и можете да бъдете доволни от промените, които тези разширители ще направят.

Ще трябва да отделите време и да инвестирате значителни усилия в постигането на желания резултат. Но ще ви хареса!
Научете как да лекувате еректилна дисфункция при възрастни 


comments powered by Disqus