Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Контрол на теглото

Контрол на теглото

Контрол на теглото Вашият контрол на теглото е балансиращ акт и калориите са част от това уравнение. Прищявка диети може да ви обещае, че преброяване на въглехидрати или ядене на планина от грейпфрут ще направи паунда спад. Но когато става въпрос за загуба на тегло, калориите са тези, които се броят. Загубата на тегло се свежда до изгарянето на повече калории, които приемате. Можете да направите това, като намалите допълнителните калории от храни и напитки и увеличите калориите, изгорени чрез физическа активност.

След като разберете това уравнение, вие сте готови да зададете целите си за отслабване и да направите план за постигането им. Не забравяйте, че не е нужно да го правите сами. Говорете с Вашия лекар, семейство и приятели за подкрепа. Също така, планирайте умно: Предвидете как ще се справите със ситуациите, които оспорват вашата решителност и неизбежните малки неуспехи.

Ако имате сериозни здравословни проблеми поради теглото си, Вашият лекар може да предложи операция за отслабване или лекарства за вас. В този случай Вие и Вашият лекар ще трябва внимателно да обсъдите потенциалните ползи и възможните рискове. 

Контрол на теглото
comments powered by Disqus