Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Контрол на теглото

Контрол на теглото

Контрол на теглото Контролът на телесното тегло е балансиращ акт, а калориите са част от уравнението. Упр диети може да ви обещае, че преброяване въглехидрати или ядене на планина от грейпфрут ще направи килограми капка. Но когато става въпрос за отслабване, това е калории, които се брои. Загуба на тегло се свежда до изгарянето на повече калории, които сте приели. Можете да направите това чрез намаляване на излишните калории от храна и напитки и увеличаване на калории изгорени чрез физическа активност.

След като разберете това уравнение, сте готови да зададете целите си за отслабване и да направите план за достигане до тях. Не забравяй, че не е нужно да го правиш сам. Говорете с вашия лекар, семейство и приятели за подкрепа. Също така, планирайте интелигентен: Очаквайте как ще се справите с ситуации, които оспорват решимостта ви и неизбежните незначителни неуспехи.

Ако имате сериозни здравословни проблеми поради теглото си, Вашият лекар може да предложи операция за отслабване или лекарства за вас. В този случай вие и Вашият лекар ще трябва да обсъдите обстойно потенциалните ползи и възможните рискове.

Създаване на записи

Физическото упражнение може да намали чернодробната мастна тъкан, да подобри контрола на кръвната захар при индивиди със затлъстяване

Публикувано на петък, 14 юни 2019

Изследвания, проведени в университета в Кампиас в Сао Пауло State, Бразилия, показва, че енергични физически упражнения като сила и тегло обучение може да намали натрупаните чернодробни мазнини и подобряване на контрола на кръвната захар при затлъстяване и диабет физически лица в кратък период от време, дори преди да възникне значителна загуба на тегло.

Новото приложение за смартфони помага на анорексия пациенти да нормализират тяхната скорост на хранене

Публикувано на четвъртък, 13 юни, 2019

Шведските учени казват, че хранителните разстройства трябва да се считат за само това-хранителни разстройства, а не психични разстройства. Доказателството, което казват, е в яденето.

Изследване на непокривала тригер за кахексия

Публикувано на четвъртък, 13 юни, 2019

Сред всички големи ракови заболявания, ракът на панкреаса има най-висока степен на смърт-93% от пациентите умират в рамките на пет години от диагнозата.Контрол на теглото
comments powered by Disqus