Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Контрол на теглото

Контрол на теглото

Контрол на теглото Контролът на телесното тегло е балансиращ акт, а калориите са част от уравнението. Упр диети може да ви обещае, че преброяване въглехидрати или ядене на планина от грейпфрут ще направи килограми капка. Но когато става въпрос за отслабване, това е калории, които се брои. Загуба на тегло се свежда до изгарянето на повече калории, които сте приели. Можете да направите това чрез намаляване на излишните калории от храна и напитки и увеличаване на калории изгорени чрез физическа активност.

След като разберете това уравнение, сте готови да зададете целите си за отслабване и да направите план за достигане до тях. Не забравяй, че не е нужно да го правиш сам. Говорете с вашия лекар, семейство и приятели за подкрепа. Също така, планирайте интелигентен: Очаквайте как ще се справите с ситуации, които оспорват решимостта ви и неизбежните незначителни неуспехи.

Ако имате сериозни здравословни проблеми поради теглото си, Вашият лекар може да предложи операция за отслабване или лекарства за вас. В този случай вие и Вашият лекар ще трябва да обсъдите обстойно потенциалните ползи и възможните рискове.

Създаване на записи

Бързо и чувствително проследяване на мастните молекули в тялото

Публикувано на вторник, 15 октомври 2019

Мазнините са спечелили лошо име като източник на всичко, което е нередно с нашите сърца и кръвоносни съдове, да не говорим за външния ни вид. Дисфункционалната обработка на липиди или мазнини в организма е дълбоко замесена в множество метаболитни разстройства, като затлъстяване и рак.

Високочувствителен метод може да "проследява" метаболизма на мазнините

Публикувано на понеделник, 14 октомври 2019

Без мазнини, нищо не работи в тялото: тези вещества служат като доставчици на енергия и важни градивни блокове-включително за пликовете на живите клетки.

Главният медицински офицер в Обединеното кралство призовава за трудни действия за справяне с детското затлъстяване

Публикувано на четвъртък, 10 октомври 2019

Главният медицински офицер на Обединеното кралство, Лейди Сали Дейвис, призова лека закуска в обществения транспорт да бъде забранен с смели усилия за справяне с детското затлъстяване.Контрол на теглото
comments powered by Disqus