Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Контрол на теглото

Контрол на теглото

Статия от Център за грижа за здравето

Контрол на теглото Контрол на теглото е балансиращ акт, и калории са част от това уравнение. Прищявка диети могат да ви обещая, че преброяване въглехидрати или яде планина от грейпфрут ще направят килограми свалям. Но когато става въпрос за загуба на тегло, това е калории, които се броят. Загуба на тегло се свежда до изгарянето на повече калории, които сте приели инча. Можете да направите това чрез намаляване на допълнителни калории от храни и напитки и увеличаване на калории изгорени чрез физическа активност.

След като разберете това уравнение, вие сте готови да определят целите си загуба на тегло и да направи план за достигането им. Не забравяйте, че вие не трябва да го направя сам. Говорете с вашия лекар, семейство и приятели за подкрепа. Също така, планът смарт: предвиждане как ще дръжка ситуации, които оспорват вашата решителност и неизбежна малки неуспехи.

Ако имате сериозни здравословни проблеми заради теглото си, Вашият лекар може да предложи загуба на тегло хирургия или лекарства за вас. В този случай вие и Вашият лекар ще трябва да внимателно обсъждане на потенциалните ползи и възможните рискове. 


comments powered by Disqus