Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Здраве и красота  /  Как да се отървете от акне по тялото

Как да се отървете от акне на тялото?

Как да се отървете от акне на тялото? Не е толкова лесно да се отървете от всяко акне. Особено, ако това е акне на тялото (сред него, обратно акне е известно, че е най-трудно да се ликвидира и врат акне е най-болезнено). Сега са разработени различни лекарства за лечение на акне , но разбира се не всички от тях могат да бъдат от полза в отделен случай. Например, древната медицина предлага да се намаже пъпки със сап от целандин.

Акнето на тялото

Акнето не е просто тийнейджърски проблем. Акнето може да повлияе на възрастните, също, и може да бъде истинско предизвикателство за лечение. В тази статия ще се съсредоточим върху акнето за възрастни, което се появява върху тялото, ще обясним как да го лекуваме и ще ви дадем някои съвети за избягване на това състояние.

Акнето за тяло за възрастни е често срещано състояние на кожата, което може да бъде силно разочароващо. Изчислено е, че повече от 726 милиона души по света страдат от акне по тялото, и това може да бъде изключително обезпокоително.
Акнето може да възникне на всяка част на тялото, но по-често се вижда на лицето, шията, гърдите, и гърба. Има много различни причини за възрастни тялото акне, но най-честите такива са генетиката, кожни заболявания, и околната среда.

Какво представлява акнето по тялото?

Акнето на тялото е състояние, което може да се определи като наличие на пъпки, черни точки, бели точки, или кисти по тялото. Важно е да се отбележи, че акнето на тялото е различно от акнето на скалпа, което е друга форма на акне, което може да се случи на главата.

What is body acne?
Какво представлява акнето по тялото?
Акнето на тялото най-често се вижда при юноши и млади възрастни, но може да се случи и при възрастни. Точната причина за акне на тялото е неизвестен, но се смята, че са свързани с хормони, генетика, и околната среда.

Причини за акне по тялото при възрастни

Какви са основните причини за акне по тялото при възрастни? Акнето на тялото при възрастни е причинено предимно от определени кожни състояния, които могат да се изострят по време на възрастния живот на човека. Важно е да поддържате кожата на тялото си чиста, за да предотвратите пробиви на акне, тъй като цялостното тяло е предразположено към нея.

Като жена трябва да сте наясно с факта, че някои хормонални промени, които могат да възникнат по време на бременност и/или кърменето, биха могли да бъдат отговорни за пробиви.

Хормонални промени

Хормоналните промени , които се случват, когато навлизаме в средата на 20-те си години, което обикновено е в края на пубертета, са причина за акне пробиви в почти всички хора, които го развиват през тази възраст. Хормонални промени при възрастни могат да включват колебания в нивата на хормоните поради други медицински състояния като хипотиреоидизъм, поликистоза овариален синдром, диабет и промени в нивата на тестостерон.

Тези промени включват и предменструален синдром (ПМС), който има тенденция да се случва всеки месец при жените, а те обикновено са причинени от колебания в количеството прогестерон и естроген в женското тяло. Хормонални промени, които са склонни да се появят по време на бременност също може да бъде основната причина за акне пробиви при някои от жените, които го развиват по време на този етап.

Ударение

Тъй като стресът се увеличава, хормоните в тялото са склонни да се увеличат, което от своя страна води до производство на повече себум в тялото и порите на кожата са склонни да станат блокирани.

Това е една от основните причини за акнето на тялото при възрастни, тъй като засяга маслените жлези в тялото, които са отговорни за отстраняването на маслото и бактериите от кожата. Излишното масло и мръсотията водят до акне пробиви, които могат да се случат поради прекомерни количества стрес.

Лоша диета

Диетични фактори , които могат да причинят възрастни акне включват яденето на нездравословна храна, която е богата на захар, и мазна, мазна храна е голям принос за акне. Също така яденето на храни, които са богати на мастни киселини трябва да се избягва, за да се предотвратят пробиви.

Това е така, защото нивата на мастните киселини в тялото се увеличават, когато консумацията на мастни храни се увеличи, което води до увеличаване на риска от телесно акне.

Мастни киселини могат да причинят хормонален дисбаланс чрез увеличаване на нивата на естроген и тестостерон в тялото, което е една от причините за акне пробиви при възрастни.

Сурово почистване на кожата

Много сурова процедура за почистване на кожатад, която включва често измиване на сапун може да влоши състоянието на кожата и това може да доведе до пробиви при определени индивиди. Важно е да запомните, че не е необходимо да миете тялото си напълно през цялото време.

Използвайте овлажняващи сапуни вместо сурово почистване, за да предотвратите акне. Също така, избягвайте да приемате душове твърде често, по-скоро да ги вземат през ден, тъй като това е установено, че е една от най-добрите практики за контрол на тялото акне пробиви.

Симптомите на акне по тялото при възрастни

Акнето на тялото може да се появи на всяка област на тялото, но най-често се вижда на гърдите, гърба, раменете, и задните части. Симптомите на телесното акне са подобни на тези на лицевото акне, но те могат да бъдат по-тежки.

Акнето на тялото може да причини големи, червени, и болезнени подутини, пъпки, черни точки, и бели точки. Акнето на тялото също може да доведе до белези.
Symptoms of body acne
Симптомите на телесното акне

Как да се отървете от акне на тялото?

Как да се отървете от акне върху тялото? Много източници предлагат втвърдяване акне със салицилова киселина. Има и специални кремове, които се продават в нарко-магазини и които можете също да опитате. Друга добре позната съставка, която често се използва в лекарства за лечение на акне, е бензоил пероксид, Който може да се използва за избърсване на вашата увредена кожа.

Често добри резултати се постигат чрез прилагане на бензоил пероксид или салицилова киселина за избърсване на акне и след това размазване с кремове, които съдържат алфа-киселини - тези кремове помагат да се избършат мъртвите кожни клетки, които предотвратяват изсушаването на кожата). За съжаление, тези химикали често носят опасни странични ефекти: раздразнения и обриви.

Лекарства за лечение на акне съдържат съставки, които блокират маслените жлези и предотвратяват производството на себум. В допълнение, някои лекарства също са известни за премахване на бактерии от порите и по този начин да помогне с процеса на възстановяване.
Например, ретиноидите (производни на витамин А) помагат за премахване на кожните инфекции. Те също така контролират активността на кератин, което прави външния слой на кожата по-мек и така те улесняват пилинга. Въпреки това, не очаквайте бързи резултати, тъй като процедурата на лечение с акне включва месеци лечение и грижи.

Странични ефекти на акне лекарства

Има редица странични ефекти, които са свързани с акне лекарства. Тези странични ефекти могат да варират от леки до тежки, и те дори могат да бъдат животозастрашаващи. Някои от най-честите странични ефекти на акне лекарства включват болки в стомаха, диария, гадене, повръщане, и главоболие.

Някои от по-тежки странични ефекти на акне лекарства включват увреждане на черния дроб, увреждане на бъбреците, и повишен риск от развитие на рак.
Важно е да говорите с медицински специалист, преди да започнете всякакви лекарства за акне и да сте наясно с рисковете, свързани с медикаментите.

Козметични процедури

Друг вариант при лечение на акне по тялото са козметичните процедури. Те включват химически пилинг, лазерно лечение, и микродермабразия. Химически пилинг се прави, за да се намали появата на телесни акне по кожата чрез използване на киселинни разтвори. Химическият пилинг е най-популярният тип козметични процедури. С него можете да се сдобиете с по-ясна кожа в рамките на няколко процедури.

Chemical peeling
Химически пилинг
Други видове козметични процедури включват подмладяване на кожата, лазерно лечение, и микродермабразия. Лазерното лечение също намалява акнето на тялото. Също така прави кожата да изглежда по-справедлива. По време на лечението най-горните слоеве на кожата ще бъдат отстранени през целевите участъци на кожата. Лазерното лечение изглажда и грубата и груба кожа, за да елиминира външния й вид.

Микродермабразията е друг метод за подобряване на кожата чрез ексфолиране на мъртвите клетки, които подобряват кръвообращението и предотвратяват акнето на тялото.

Естествено лечение на акне

Има естествени акне лечение лекарства за излекуване акне на тялото. Тези продукти идват под формата на хапчета, които лекуват акне отвътре и кремове, които изчистват кожата отвън. Тези лекарства за лечение на акне са абсолютно безопасни, но често помагат по-бавно от рецепта лекарства.

Natural Acne Treatment
Естествено лечение на акне
Например, страдащият може да забележи първо подобрение след първото прилагане на бензоил пероксид, и това може да отнеме няколко дни за естествени акне продукт да помогне. И все пак, много тялото акне страдащите предпочитат естествени акне лечение лекарства , защото те лечение на акне върху тялото без странични ефекти.

Има и специални промивки за тяло, предназначени за излекуване на акне. Накисването в гореща вана може да бъде от полза, както и, особено ако използвате посочените по-горе миене.
Лечението на акне по тялото с естествени лекарства може да отнеме няколко седмици, за да видите резултати. Те могат да се прилагат локално и да се поустят устно за по-бързи резултати. Предимства на естествени акне лекарства са, че те не произвеждат странични ефекти като акне белези или зачервяване на кожата. Това е много трудно да се сблъскат странични ефекти върху естествени акне лечение лекарства като резултатите от прилагането са по-бавни, но постоянни.

Естествени акне лечения също могат да бъдат по-евтини след това рецепта лекарства. Можете да си купите естествени акне лечение лекарства в много сайтове за лечение на акне върху тялото. Въпреки това е разумно да се намери реномирани уебсайт, за да се избегне закупуването на фалшифициран продукт.

Как да се предотврати акне на тялото?

Има някои неща, които не трябва да правите с акнето си върху тялото. Първо, във всеки случай не трябва да търкате, да го изперквате, нито да премахвате по някакъв подобен начин. Единственото нещо, което трябва да направите, е да измиете акнето си и да го лекувате с крем или друг препарат. Търкане, пръкване или надраскване на акне може да доведе до още по-големи проблеми с кожата ви. Също така не трябва да носите твърде дебели и груби дрехи; не забравяйте, че всяко триене срещу телесното акне ще го раздразни.

Но както в случай с всяко друго заболяване най-ефективният начин е да не разберете как да се отървете от акне на тялото. Най-ефективният начин е да се предотврати акне. Ето защо трябва да бъдете внимателни при избора на дрехи за обучение, да имате обикновен душ и/или вана, да обърнете внимание на диетата си, особено ако имате някаква свръхчувствителност, в глоба, да се грижите за здравето си и риска да имате всяко акне, както и други проблеми с кожата си, ще намалее значително.

Намерете най-добрите лекарства за лечение на акне 


comments powered by Disqus