Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Мъжко здраве  /  Криза на средната възраст и андропауза

Криза на средната възраст и андропауза. Как да се лекува андропауза естествено?

Криза на средната възраст и андропауза. Как да се лекува андропауза естествено? 

Здравето на застаряващите мъже

Когато мъжете видят, че енергията на младостта и мъжествената сила намаляват, когато достигнат 40 години, те изпитват смесени чувства. Що се отнася до физическите фактори, те имат загуба на коса, безсъние, проблеми с паметта и т.н. Такива неща влошават нещата и влошават ситуацията.

Те губят мотивация, чувстват се раздразнени и се уморяват много скоро. В някои случаи те могат да претърпят хиперхидроза и зачервяване на лицето, проблеми с теглото, мускулите и болките. Еректилната дисфункция е друг неприятен симптом. Резултатът от това е депресия.

Криза на средната възраст

Почти всеки мъж в кризата на средната възраст ще изпита поне един от горните симптоми. Степента на споменатите по-горе проблеми въздействие може да варира, но често това е доста опустошително. Тази криза в средата на живота влияе на мъжете и тяхното качество на живот, което намалява с остаряването на тялото.

Midlife Crisis
Криза на средната възраст
Освен това може да доведе до остеопороза и сърдечни проблеми. Това зависи от вас да решите дали искате да направите състоянието по-лесно и да изкорените симптомите на стареене. Лицето трябва да следва стратегията, която обединява различни аспекти като диета, контрол на стреса, намаляване на приема на тютюн и алкохол.

Сексуално здраве на застаряващите мъже

Мъжкото сексуално здраве също се променя с напредване на възрастта. Сексуалното здраве зависи от половия хормон, наречен тестостерон. Андропаузата, или обикновено известна като мъжка менопауза, е хормонално състояние, което се случва при мъжете след определена възраст. Има физически причини за това състояние и това се случва, когато нивото на тестостерон намалява малко по малко. Този процес започва от около 30 и след това има 10% спад на всяко десетилетие.

Тъй като тестостеронът е хормон, който подпомага поддържането на сексуалното либидо, създаването на сперма, гениталното и телесното окосмяване, мускулната маса и костната тъкан, последиците от андропаузата постепенно се появяват, когато човек остарява.
Както вече беше отбелязано, андропаузата е състояние, подобно на менопаузата, при застаряващите мъже. Но какво точно е андропауза, как се различава от женската менопауза и как да се лекува андропаузата естествено? Нека разберем.

Какво представлява андропаузата?

Свързаните с възрастта промени при мъжете водят до ниско производство на тестостерон и промени в сексуалното здраве, характеризиращи се с липса на либидо и нарушено сексуално функциониране. Тъй като има нисък тестостерон за подхранване на мъжкото либидо, той засяга мъжката сексуална активност, броя и концентрацията на сперматозоидите, физическата енергия и силата.

Промяната в хормоните може да повлияе и на емоционалното здраве. Това състояние се нарича андропауза.
Andropause
Андропауза и хормони
Това се случва в продължение на постепенна фаза от време в средата на живота, като хормоналните нива значително намаляват , тъй като мъжете продължават да остаряват. Тя е различна от менопаузата при жените по начина на нейното начало.

Хормоналните промени, дължащи се на спирането на овулацията при жените, отбелязват началото на менопаузата, която се случва бързо след възрастта. Въпреки това, при мъжете, нивата на тестостерон продължават да спадат през годините много постепенно.

Кога се задава андропаузата?

Обикновено мъжете след 50-годишна възраст страдат от спад в нивата на тестостерон. Някои мъже изпитват спада доста рано поради нездравословен начин на живот, заболявания или лекарства. Мъжете имат най-високите нива на тестостерон в юношеството и младостта си. След 30-годишна възраст нивата спадат с един процент всяка година.

Андропаузата същата ли е като кризата на средната възраст?

Термините "андропауза" и "криза на средната възраст" често се използват взаимозаменяемо, но всъщност се отнасят до различни преживявания, с които мъжете могат да се сблъскат, докато навигират през 40-те си години и след това.

Андропаузата се характеризира с постепенно намаляване на нивата на тестостерон, обикновено започващи през 40-те или 50-те години на човека. Този спад на тестостерона може да доведе до различни симптоми като умора, намалено либидо, еректилна дисфункция, промени в настроението и промени в телесния състав.

От друга страна, кризата на средната възраст е психологически феномен, характеризиращ се с чувство на неудовлетвореност, тревожност и чувство за неотложност да се направят значителни промени в живота, често предизвикани от достигането на средна възраст. По време на криза на средната възраст хората могат да поставят под въпрос своите постижения, взаимоотношения и цялостна цел на живота.

Докато както мъжката менопауза, така и кризата на средната възраст могат да се появят по време на средна възраст и да споделят някои припокриващи се симптоми като промени в настроението и промени в либидото, те са различни преживявания. Мъжката менопауза включва предимно физиологични промени, свързани с хормоналните колебания, докато кризата на средната възраст е по-скоро психологическа и емоционална бъркотия.
Важно е да се признаят разликите между двете и да се разбере, че не всички мъже ще ги изпитат по същия начин. Някои мъже могат да претърпят както мъжка менопауза, така и криза на средната възраст едновременно, докато други могат да изпитат само една или нито едната.

Андропауза симптоми

Симптомите на андропауза могат да се появят, когато мъжете достигнат края на 40-те или по време на началото на 50-те години. Някои от тези често срещани симптоми са:

 • Загуба на сексуално желание
 • Еректилна дисфункция
 • Нисък брой сперматозоиди
 • Нисък обем на спермата
 • Липса на енергия
 • Ниска мускулна маса
 • Промени в настроението
 • Депресия
 • Безсъние
 • Умора
 • Увеличаване на корема мазнини
 • Трудност при концентрация
 • Намаляване на костната плътност
 • Развитие на мъжките гърди
 • Косопад
 • Горещи вълни
 • Намаляване на размера на тестисите

Предизвикателства и последствия от андропаузата

Навлизайки във фазата на андропаузата, мъжете са изправени пред редица предизвикателства , които могат значително да повлияят на тяхното физическо, емоционално и психическо благополучие. Тези предизвикателства, ако не бъдат адресирани, могат да имат трайни последици върху различни аспекти от живота им.

Едно от основните предизвикателства на андропаузата е намаляването на нивата на тестостерон. Тестостеронът играе решаваща роля в поддържането на мускулната маса, костната плътност и общите енергийни нива. Тъй като нивата на тестостерон намаляват, мъжете могат да изпитат умора, загуба на мускулна маса, повишена телесна мазнина и намалена физическа издръжливост. Тези промени могат не само да повлияят на способността на мъжа да се занимава с физически дейности, но и да повлияят на неговото самочувствие и увереност.

Освен това, андропаузата също може да окаже влияние върху сексуалното здраве. Намалените нива на тестостерон могат да доведат до симптоми като еректилна дисфункция, намалено либидо и затруднено постигане или поддържане на ерекция. Тези проблеми могат да обтегнат интимните отношения и да причинят чувство на неудовлетвореност, смущение и неадекватност.

В допълнение към физическите симптоми, андропаузата може да има и дълбоко въздействие върху психическото и емоционалното благополучие. Хормоналните колебания по време на андропаузата могат да допринесат за промени в настроението, раздразнителност, тревожност и депресия. Мъжете могат да се окажат затруднени да се справят с тези промени, което води до чувство на объркване, изолация и ниска самооценка.

Последиците от нелекуваната андропауза могат да се простират отвъд индивидуалното здраве, за да повлияят на взаимоотношенията и цялостното качество на живот. Интимните партньорства могат да страдат поради сексуални затруднения и емоционално напрежение, което води до сривове в комуникацията и намалена интимност.
От решаващо значение е мъжете, които изпитват андропауза, да разпознаят тези предизвикателства и да потърсят подкрепа от здравни специалисти, близки и групи за подкрепа. Ранното справяне със симптомите и проучването на възможностите за лечение може да помогне за смекчаване на негативните последици от андропаузата и подобряване на цялостното качество на живот. Чрез предприемане на проактивни стъпки за управление на андропаузата, мъжете могат да преминат през тази фаза с по-голяма устойчивост и благополучие.

Андропауза и еректилна дисфункция

Един от основните проблеми на андропаузата е еректилната дисфункция. Това може да бъде най-голямата грижа на мъжете и първата причина, поради която мъжете искат да разберат как да лекуват андропаузата естествено. По време на андропаузата, когато нивата на тестостерон спадат твърде бързо или са спаднали наполовина от пиковите си нива, сексуалното здраве при мъжете започва да страда. Също така започвате да изпитвате други гореспоменати симптоми.

Еректилната дисфункция при мъжете е много често срещана в края на 40-те и 50-те години поради голям спад в нивата на тестостерон. Липсата на основния полов хормон в мъжкото тяло влияе неблагоприятно на сексуалното желание. Мъжете започват да изпитват загуба на либидо и също не успяват да изпълняват по време на сексуална активност.
Andropause
Андропауза и импотентност
Ниските нива на тестостерон също влияят върху функционирането на половия орган, което причинява проблеми с ерекцията по време на сексуална активност. Мъжете не успяват да постигнат и поддържат ерекция по време на сексуална активност, което води до нулево удовлетворение и удоволствие. Ниският тестостерон и еректилната дисфункция също са свързани с ниско производство на сперматозоиди и намаляване на концентрацията на сперма.

Като цяло, желанието да се ангажират със сексуална активност, ерекция и сексуално представяне възпрепятстват значително с появата на андропауза и спад в хормоналните нива.

Как да се предотврати Andropause?

Основният въпрос, който всички мъже имат в съзнанието си, е "как да се предотврати андропаузата?".

Ето някои естествени промени , които трябва да приложите в живота си, за да предотвратите набора от андропауза и да продължите да повишавате хормоналните си нива, за да предотвратите еректилна дисфункция, загуба на коса, липса на физическа сила и други основни симптоми:

 • Промени в начина на живот
 • Здравословна диета
 • Упражнения

Промени в начина на живот

Факторите на начина на живот са изключително отговорни за ранната или бърза андропауза. Много от симптомите на андропаузата се появяват поради проблеми с начина на живот като алкохолна зависимост, тревожност, стрес, депресия, липса на сън и лоша диета.

Променете начина си на живот, като подобрите диетата си и намалите пушенето на цигари и консумацията на алкохол. Най-големият спусък е стресът и тревожността, които водят до голяма промяна в хормоналните нива. Проблемите в отношенията, финансовите притеснения, кризата на средната възраст и други проблеми играят голяма роля в андропаузата. Опитайте се да премахнете тези причини, за да водите спокоен живот без стрес.

Здравословна диета

Здравословното хранене е един от най-добрите начини за предотвратяване на андропаузата. Мъжете се нуждаят от протеини, витамини и минерали, за да поддържат мускулната маса и да подпомагат производството на тестостерон. Цинк, омега-3 мастни киселини, витамин D, са жизненоважни в производството на тестостерон. Включете постно животински протеин, морски дарове, риба тон, сардини, стриди, ядки, зелени листни зеленчуци и нискомаслени млечни продукти в редовната си диета.

Упражнения

За да предотвратите андропаузата, трябва да останете във форма и да се упражнявате редовно. Упражненията поддържат кръвното налягане под контрол и елиминират други заболявания като диабет и затлъстяване, което може да ускори андропаузата. Подобрява кръвообращението, подобрява функционирането на репродуктивните ви органи. Упражненията също са от съществено значение за правилното хормонално производство в организма, особено подпомагането на тялото да произвежда повече тестостерон.

Мъжете трябва да се ангажират с най-малко тридесет минути редовни упражнения дневно, за да насърчат производството на тестостерон в организма. Занимавайте се с някакъв спорт или практикувайте сърдечно-съдови упражнения всеки ден, за да поддържате форма и да запазите мъжествеността си.

Andropause Опции за лечение

Andropause
Андропауза възможности за лечение
Въпреки че няма да намерите лек за кризата на средната възраст, можете да подобрите качеството на живота си чрез определени възможности за лечение на андропауза, които могат да ви помогнат в битката с последствията от андропаузата. Най-популярните подобрители на ерекцията се произвеждат под формата на така наречените хапчета за ерекция.

Тези хапчета всъщност не са нищо повече от хранителни добавки за лечение на андропауза. Те могат да донесат положителни промени в сексуалния ви живот, което ще ви помогне да подобрите качеството на живота си като цяло. Не вярвайте на тези, които казват, че такива хапчета не си струват похарчените пари.

Това е от съществено значение, защото сексът е движеща сила, която засяга нашия живот и нашата връзка. Сексът е тясно свързан с емоциите и не можем да го приемаме отделно. Жените предпочитат тези мъже, които са силни и добри в леглото. Те искат мъжете им да имат сексуална сила. И разбира се, те не са нетърпеливи да прекарат живота си с онези мъже, които страдат от андропауза и нейните последици.

Хранителни добавки за Andropause

Ключът към първокласното здраве при мъжете и запазването на мъжествеността е правилното хранене. Мъжете се нуждаят от повече калории от жените и трябва да ядат храни, богати на протеини и фибри. Млечните продукти, постните протеини и растителните протеини са важни, за да се запази тяхната сила и репродуктивно здраве непокътнати.

Въпреки това, храните често не са достатъчни, за да ви осигурят необходимото количество витамини и минерали. Когато не успеете да приемете необходимото количество витамини и минерали чрез храната, репродуктивното здраве може да пострада.
Andropause
Естествени добавки за лечение на andropause

Физически лечение за андропауза

Имате нужда от естествено лечение за andropause. Това обикновено са хранителни добавки , съдържащи необходимите витамини, билки или минерали, за да подобрите сексуалното си здраве по време на такива времена. Тези добавки са най-добрите възможности за лечение на андропауза , тъй като те попълват хранителните вещества, липсващи в организма. Те подпомагат естественото производство на мъжкия хормон, наречен тестостерон.

Ето някои от най-важните хранителни вещества в тестостерон-повишаване добавки за лечение на ниски проблеми с тестостерона, подобряване на сексуалното здраве и лечение на андропауза естествено:

 • D-аспарагинова киселина
 • Дехидроепиандростерон
 • Цинк
 • Билкови добавки

D-аспарагинова киселина

Тестостерон повишаване добавки могат да съдържат тази основна естествена аминокиселина, наречена D-аспарагинова киселина. Изследванията показват, че тази аминокиселина има свойствата да увеличава лутеинизиращия хормон при мъжете, което кара Лайдиговите клетки в мъжкия репродуктивен орган да произвеждат повече тестостерон. Той също така подобрява производството на сперматозоиди и здравето.

ДХЕА

DHEA или Dehydroepiandrosterone е хормон, секретиран от надбъбречните жлези и поддържа оптимални нива на тестостерон. Добавките, съдържащи DHEA, действат като анаболен стероид, помагайки да се управляват необходимите нива на тестостерон. Когато хората остаряват и андропаузата започва да се установява, добавките DHEA могат да помогнат за повишаване на нивата на мъжките хормони.

Цинк

Цинкът е един минерал, който е жизненоважен за мъжкото репродуктивно здраве. Мъжете с ниски нива на тестостерон имат огромна полза от цинковите добавки. Той помага за лечение на безплодие и повишава мъжкото репродуктивно здраве. Приемането на цинкови добавки е от съществено значение по време на андропаузата за подобряване на сексуалното здраве.

Билкови добавки

В допълнение към витамини и минерални добавки, има и други билкови добавки за andropause лечение на разположение на пазара. Билки като ашваганда, сминдух, женшен и йохимбе правят чудеса при хора с ниски нива на тестостерон. Тези билки подобряват производството на тестостерон, като по този начин подпомагат производството на сперматозоиди, броя, здравето на сперматозоидите, подвижността и либидото.

Как да се лекува андропауза естествено? Извод.

Андропаузата е често срещана и може да се случи на всеки като природен феномен. Въпреки това, тя може да бъде контролирана, ако търсите естествени андропауза възможности за лечение в точното време.

Andropause
Андропаузата може да се лекува!
Докато правилното хранене и промените в начина на живот могат да ограничат появата на андропауза, осигуряването на тялото ви с правилните витамини и минерални добавки спомага за повишаване на мъжкото сексуално здраве. Тези естествени начини помощ в естественото производство на оптимални количества мъжки полов хормон, за да се запази вашата мъжественост и плодовитост в продължение на години.

Въпреки че всички мъже искат да бъдат сексуално силни, много мъже намират за трудно да купуват андропауза лечение продукти, тъй като те не се чувстват комфортно да го направят или те смятат, че е обидно за тяхното его и тяхната мъжественост. За щастие, днес много мъже успяват да се научат как да лекуват андропаузата естествено и приемат, че може да се нуждаят от помощ и да купуват тези продукти.

Предимства на естествени андропауза лечение продукти

Естествени andropause лечение продукти помагат за подобряване на ситуацията от различни точки.

 • На първо място, те помагат да се преодолее андропаузата.
 • Второ, те подобряват сексуалния живот на мъжа. Използвайки го, мъжете имат по-добра ерекция, а обиколката и дължината също се подобряват.
 • Трето: Много важно е, че цялостното здраве на човека също се подобрява.
 • Четвърто: кръвният поток се подобрява, което води до подобрена циркулация в тазовата област.
 • И не на последно място е, че продуктите за повишаване на мъжкото либидо правят чудеса с една връзка, защото сексът е в основата на това.
Ясно е защо все повече мъже започват да се доверяват на естествените хапчета за лечение на андропауза и често ги използват.

Съвети за избор на правилните естествени хапчета

Когато става въпрос за избор на естествени хапчета за справяне със симптомите на андропауза и подобряване на сексуалното здраве, от съществено значение е да се вземат информирани решения, за да се гарантира безопасността и ефективността. Ето някои съвети, които да ви помогнат да изберете правилните естествени хапчета:

 • Изследователски съставки: Отделете време за изследване на съставките, открити в естествени хапчета. Потърсете добавки, които съдържат клинично доказани съставки, за които е известно, че поддържат хормоналния баланс и сексуалната функция, като Tribulus terrestris, Tongkat Ali, корен от мака и възбудена козя трева. Избягвайте продукти с изкуствени добавки, пълнители или потенциално вредни съставки.
 • Проверете качеството на продукта: Потърсете естествени хапчета, произведени от реномирани производители, които се придържат към строги стандарти за контрол на качеството. Проверете за сертификати като сертифициране за добра производствена практика (GMP), което гарантира, че продуктът е произведен в съоръжение, което отговаря на строги стандарти за качество и безопасност.
 • Прочетете отзивите на клиентите: Преди да направите покупка, прочетете отзивите и препоръките на клиентите, за да прецените ефективността и надеждността на продукта. Обърнете внимание на обратната връзка относно подобренията в сексуалното здраве, енергийните нива и цялостното благосъстояние. Въпреки това, бъдете предпазливи от прекалено преувеличени твърдения или препоръки, които изглеждат твърде добри, за да са истина.
 • Консултирайте се със здравни специалисти: Преди да започнете нов режим на добавки, консултирайте се с вашия доставчик на здравни услуги, особено ако имате основни здравословни състояния или приемате лекарства. Вашият доставчик на здравни услуги може да предложи персонализирани препоръки и да гарантира, че естествените хапчета са безопасни и подходящи за вашите индивидуални нужди.
 • Помислете за дозировка и формулировка: Обърнете внимание на препоръчителната доза и формулиране на естествени хапчета. Някои добавки може да изискват по-високо или по-често дозиране за постигане на оптимални резултати. Освен това, помислете за формулирането на хапчетата, като капсули, таблетки или прахове, и изберете опцията, която най-добре отговаря на вашите предпочитания и начин на живот.
 • Оценка на ефективността на разходите: Докато цената не трябва да бъде единственият определящ фактор, помислете за ефективността на разходите на естествените хапчета в сравнение с други възможности за лечение. Сравнете цените между различните марки и помислете за фактори като броя на порциите в контейнер и всички налични отстъпки или промоции.
 • Следете резултатите: След като сте избрали естествено хапче, наблюдавайте напредъка си и обръщайте внимание на всички промени в симптомите и цялостното благосъстояние. Дайте на добавката достатъчно време за работа, тъй като може да отнеме няколко седмици или месеци, за да изпитате забележими подобрения. Ако не виждате желаните резултати, помислете за коригиране на дозата или опитайте друг продукт.
Като следвате тези съвети, можете да вземете информирани решения и да изберете правилните естествени хапчета за подпомагане на пътуването си към по-добро сексуално здраве и цялостно благополучие по време на андропаузата.

Увеличете нивата на тестостерон и лекувайте андропаузата естествено
comments powered by Disqus