Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Женско здраве  /  Повдигане на гърдите след кърмене

Реконструкция на гърдата и повдигане след кърмене

Реконструкция на гърдата и повдигане след кърмене 

Кърмене

Какво е кърменето? Кърменето е много важна част от периода след бременността и е от съществено значение за здравословното развитие на новороденото. Кърменето помага на бебетата да развият силни връзки с майката и също така може да помогне за подобряване на развитието на вътрешните органи. Кърмата съдържа много витамини и други важни хранителни вещества, които са от решаващо значение за развитието на мозъка и нервната система.
В многобройни клинични проучвания е потвърдено, че кърменето е най-ефективно за предотвратяване на здравословни проблеми и усложнения.
За съжаление, значението на кърменето за всички бебета често се пренебрегва. Кърменето е мощен терапевтичен инструмент и перфектен начин за комуникация между майката и бебето.

Как Кърменето Влияе На Формата На Гърдата След 40

Въпреки че една дама може да бъде напълно щастлива с бюста си през целия си живот, това удовлетворение може да изчезне след кърменето. Фактът, че това се случва на много жени, е добре известен. Когато птозата се появи, никоя от тези жени не може да пренебрегне външния вид на гърдите си. Птозата е здравен термин, но това просто означава увиснали гърди.

Ptosis after Breastfeeding
Птоза след кърмене
Кърменето причинява трансформация на формата и никоя жена никога не е била в състояние да запази еластичния бюст през възрастта. Раждането на деца също може драстично да промени формата, естеството и размера на бюста. Процесът на кърмене обикновено причинява загуба на гъвкавост, сълзлива кожа и изместване на жлезите на гърдите.
Формите на женското тяло и гърди вече не изглеждат така, както са били преди бременността и за съжаление тези промени не са обратими сами по себе си - освен ако жената не започне да се грижи за външния си вид и не иска да възстанови младежките гърди и фигура.
Въпреки това, с въвеждането на новите техники и методи за повдигане на гърдите, жените вече не трябва да свикват с увисналите си гърди, защото имат многобройни начини за реконструкция на гърдата след кърменето.

Връщат ли се гърдите към нормалното след кърмене?

Много жени се чудят за промените, които гърдите им претърпяват по време и след кърменето. Естествено е да се запитате дали гърдите ви ще се върнат в състоянието си преди бременността или ще претърпят постоянни промени. Нека да проучим дали гърдите се връщат към нормалното след кърменето.

Промени по време на бременност и кърмене

По време на бременност и кърмене гърдите претърпяват значителни промени. Те стават по-големи, по-тежки и могат да се чувстват по-чувствителни, докато се подготвят да произвеждат мляко за бебето. Въпреки това, след като кърменето приключи, много жени забелязват промени във външния вид и усещането на гърдите си.

Докато опитът на всяка жена е различен, гърдите често не се връщат изцяло в състоянието си преди бременността след кърменето. Фактори като генетика, възраст, еластичност на кожата и броя на бременностите могат да повлияят на това как гърдите реагират на кърменето.

Намаляване на размера

Една често срещана промяна, която много жени забелязват, е намаляването на размера на гърдите след отбиването. Тъй като производството на мляко спира, гърдите могат да се свият по размер и да загубят част от пълнотата си. Освен това, някои жени могат да изпитат загуба на обем на гърдите или твърдост, което води до по-малко нахален външен вид.

Друга често срещана промяна е увисването или увисването на гърдите. Разтягането на кожата и сухожилията, което се случва по време на бременност и кърмене, може да доведе до загуба на подкрепа на гръдната тъкан, което води до увисване или увисване на гърдите по-ниско на гърдите.

Важно е обаче да запомните, че не всички промени са постоянни и има стъпки, които можете да предприемете, за да подобрите външния вид на гърдите си след кърмене. Те включват:

 • Техника на кърмене: Използването на подходящи техники за кърмене, като осигуряване на добро засмукване и избягване на продължително разтягане на зърната, може да помогне за минимизиране на промените в гърдите по време на кърмене.

 • Носенето на поддържащи сутиени: Носенето на поддържащи сутиени по време на бременност и кърмене може да помогне да се осигури допълнителна подкрепа на гърдите и да се сведе до минимум увисването.

 • Поддържане на здравословен начин на живот: Яденето на балансирана диета, поддържането на хидратация и редовните упражнения могат да помогнат за подобряване на еластичността на кожата и цялостното здраве на гърдите.

 • Помислете за козметични процедури: В някои случаи жените могат да изберат да се подложат на козметични процедури като увеличаване на гърдите или операция за повдигане на гърдите, за да се справят с промените в размера, формата или увисването на гърдите след кърмене.

Докато гърдите може да не се върнат изцяло в състоянието си преди бременността след кърменето, много жени откриват, че с времето и правилната грижа могат да постигнат задоволителен външен вид. Важно е да бъдете търпеливи с тялото си и да се съсредоточите върху поддържането на цялостното здраве на гърдите.

Как да се определи увиснали гърди след кърмене?

След кърменето е обичайно гърдите да загубят известна твърдост и еластичност. Ето някои съвети, които да помогнат за подобряване на увисналите гърди:

Fix Saggy Breasts After Breastfeeding
Коригирайте увисналите гърди след кърмене
 • Упражнение: Включете упражнения за гърдите в ежедневието си, като лицеви опори, гръдни преси и гръдни мухи. Тези упражнения могат да помогнат за укрепване на мускулите под гърдите ви, осигурявайки по-добра подкрепа.
 • Поддържайте здравословно тегло: Колебанията в теглото могат да допринесат за увисване на гърдите. Стремете се да поддържате стабилно, здравословно тегло, за да предотвратите по-нататъшно увисване.
 • Носете поддържащи сутиени: Инвестирайте в добре прилягащи сутиени с добра подкрепа, особено такива с банели или силни еластични ленти. Носенето на поддържащ сутиен може да помогне за повдигане на гърдите и предотвратяване на по-нататъшно увисване.
 • Останете хидратирани и овлажнени: Поддържането на кожата хидратирана и овлажнена може да подобри нейната еластичност, като потенциално намали появата на увисване.
 • Помислете за упражнения за гърдите: Някои упражнения, като йога или пилатес, могат да помогнат за подобряване на стойката и укрепване на мускулите около гърдите и горната част на тялото, което може косвено да помогне за повдигане на увисналите гърди.
 • Ограничете излагането на слънце: Прекомерното излагане на слънце може да разгради колагена и еластина в кожата, което води до увисване. Защитете областта на гърдите си, като носите слънцезащитни продукти и сведете до минимум излагането на слънце.
 • Помислете за козметични процедури: Ако търсите по-значими резултати, може да помислите за козметични процедури като операция за повдигане на бюста (мастопексия). Консултирайте се с квалифициран пластичен хирург, за да обсъдите възможностите си.
Не забравяйте, че тялото на всеки е различно и това, което работи за един човек, може да не работи за друг. Бъдете търпеливи и последователни в усилията си и се консултирайте със здравен специалист, ако имате някакви притеснения.

Реконструкция на гърдата след 40

Популярността на реконструкцията на гърдата нараства и въз основа на американската статистика повече от 300 000 дами искат операция за реконструкция на гърдата всяка година. Жените са привлечени от този начин за решаване на проблема с лошия външен вид на гърдите след кърменето, защото операцията не отнема много време.

Breast Reconstruction Surgery
Хирургия за реконструкция на гърдата
В рамките на максимум 5 часа една дама може да има добре оформен бюст. Няма нужда да напускате кариерата си за дълго време или да се притеснявате за отношенията, защото след една седмица жените започват общия си живот, ако няма следоперативни проблеми. Но винаги има загриженост за някои рискове след операцията.
Освен това, не всеки е психологически подготвен да избере операция за увеличаване на гърдите.
Също така, цената е много висока, тъй като операцията може да се наложи да се извърши в болница под обща анестезия. В допълнение към самата операция, разходите за следоперативно лечение и рехабилитация често са по-високи от разходите само за операцията.

Жена, която избягва операция на гърдата, но избира да има повдигане на гърдите, има алтернатива. Какво да направите, ако една жена иска да стои настрана от странични ефекти, свързани с операция? Тези, които се страхуват от операция, но искат да имат еластични млади гърди, избират хапчета за естествен растеж на гърдите.

Колко време след кърменето да получите повдигане на гърдите?

Много жени изпитват промени в гърдите си след кърмене, включително увисване или загуба на обем. Докато някои могат да обмислят операция за повдигане на гърдите (мастопексия), за да отговорят на тези опасения, времето е от решаващо значение. И така, колко дълго трябва да изчакате след кърменето, преди да обмислите повдигане на гърдите?

Важно е да дадете на тялото си време да се възстанови напълно от кърменето , преди да се подложи на каквато и да е процедура. Повечето доставчици на здравни услуги препоръчват да изчакате поне шест месеца до една година, след като сте спрели кърменето, преди да обмислите повдигане на гърдите. Тази времева рамка позволява на гърдите ви да се върнат към естествения си размер и форма, а всички хормонални колебания да се стабилизират.

Период на приспособяване

По време на периода на кърмене гърдите често претърпяват значителни промени в размера, формата и еластичността поради хормоналните колебания и производството на мляко. След отбиването е необходимо време, докато гърдите се приспособят и кожата възвърне част от предишната си еластичност.

Изчакването на този период на корекция също ви позволява да оцените степента на промените в гърдите си. Докато някои жени могат да открият, че гърдите им се връщат към задоволителен вид сами, други могат да изпитат по-изразено увисване или загуба на обем, което може да се възползва от хирургическа интервенция.

Освен това, изчакването, докато приключите с кърменето, гарантира, че не претърпявате никакви промени, докато тялото ви все още претърпява хормонални промени, които биха могли да повлияят на резултата от процедурата и да увеличат риска от усложнения.

Преди насрочване на повдигане на гърдите

Преди да насрочите повдигане на гърдите, е важно да се консултирате със сертифициран пластичен хирург. По време на консултацията вашият хирург ще оцени размера, формата, качеството на кожата и цялостното здраве на гърдите, за да определи дали сте подходящ кандидат за повдигане на гърдите и да обсъди подходящото време за процедурата.
Въпреки че е естествено да искате да се справите с промените в гърдите си след кърмене, от решаващо значение е да изчакате, докато тялото ви се възстанови напълно и стабилизира, преди да обмислите повдигане на гърдите. Като изчакате най-малко шест месеца до една година след кърменето, можете да осигурите оптимални резултати и да сведете до минимум риска от усложнения. Винаги се консултирайте с квалифициран пластичен хирург, за да обсъдите възможностите си и да определите най-добрия начин на действие за вашите индивидуални нужди.

Продукти за реконструкция на гърдата

По-големите гърди често се свързват с по-женствен вид, но някои жени не са в състояние да ги постигнат поради естествените процеси на стареене и усложненията, свързани с бременността.

Breast Reconstruction Options
Опции за реконструкция на гърдата
Нека да разгледаме най-популярните продукти за реконструкция на гърдата , които могат да бъдат полезни за възстановяването на младежкия вид на женските гърди.

 • Хормонална терапия. Този вид продукти за здравето на гърдата могат да имат синтетични хормони в състава си. Тези хормони за уголемяване на гърдите могат да причинят сериозни здравословни проблеми, дори рак. Но основната опасност е за нероденото дете и репродуктивната система на майката. Освен това, дългогодишните изследвания на този недоказан метод все още не са проведени и това означава, че много други странични ефекти не са невъзможни.
 • Инжекции с хормони. Това е много опасен метод за инжектиране на хормони директно в тъканта на гърдата. Може да забележите някои резултати, но страничните ефекти са много по-лоши. Инжектирането на хормони може да причини огромно количество подуване в гърдите. Също така, тъканта на гърдата, която е била инжектирана с хормони, е много чувствителна и може да кърви често.
 • Хирургия на гърдата. Може да имате белези от тъкан и имплантите могат да се повредят. И много често гръдните импланти са причина за неправилната диагноза, когато става въпрос за рак на гърдата. Най-сериозните усложнения на хирургичната реконструкция на гърдата са тежка инфекция, кръвоизлив и усложнения от кървене.
 • Помпи за гърди. Този метод може да причини обезобразяване на гърдите ви или дори рак на гърдата. Дългото изпомпване на гърдата е много опасно. Проучване, направено във Великобритания, показва, че използването на помпи за кърма за продължителен период от време е опасно за здравето на жените. Някои жени се оплакват от болезнени възпалени гърди, за които по-късно е установено, че са повредени от прекомерно изпомпване.
Има и някои естествени продукти за реконструкция на гърдата, които се оказват по-добър и по-надежден подход към реконструкцията на гърдата:

 • Упражнения. Специалните упражнения за гърдите , насочени към подобряване на здравето на гърдите, са доста безопасни и не са скъпи, но няма доказани доказателства за тяхната ефективност. Въпреки че са полезни за цялостното здраве, за сърцето и кръвоносната система и подобряват мускулния тонус на жената, те не могат физически да променят тъканта на гърдата, защото тя не съдържа мускули. Единственият начин да се подобри размера на гърдите е да се увеличи обемът на тъканите на гърдата, и това е мястото, където гърдата упражнения се провалят.
 • Долно бельо. Има голям избор от сутиени или корсети, които могат да направят гърдите ви да изглеждат великолепни само до момента, в който трябва да ги свалите. Те изглеждат страхотно, когато ги носите, но са много скъпи. Носенето на специално бельо може да осигури необичайно изглеждаща форма на гърдата. За много жени е неудобно да ги свалят по време на интимни срещи. Формата на гърдите в бельото обикновено изглежда много кръгла и добре дефинирана, но самите гърди все още остават увиснали.
 • Хапчета за гърди. Хапчета за здравето на гърдата съдържат само естествени билкови съставки. Те нямат никакви синтетични хормони или химикали, или оцветители, или консерванти. Хапчетата за уголемяване на гърдите могат да направят гърдите ви твърди, по-големи и по-млади. Естествените продукти за здравето на гърдите няма да ви навредят. Всички компоненти попадат в кръвния поток и се абсорбират от него, като по този начин трябва да изберете продукта за здравето на гърдата без никакви химически вещества. В случай, че не изберете органичен продукт, може да сте изложени на риск от получаване на тежък медицински проблем, като раков тумор.

Билкова реконструкция на гърдата

Един от най-лесните начини за възстановяване на формата на гърдите след кърмене или подобряване на външния вид на стареещите гърди е изборът на билкови продукти за реконструкция на гърдата. Това е чудесен начин за жените да подобрят здравето си, да получат тласък под формата на по-здрави гърди или просто да получат страхотно изглеждащо тяло.
Продуктите обикновено са пълни с растителен естроген, за който се казва, че подобрява гръдната тъкан. Още едно предимство на продуктите за реконструкция на гърдата е тяхната наличност - няма изискване за посещение на лекар, за да ги получите. Продуктите за реконструкция на гърдата повишават нивото на естроген в организма на жената и тъканите на бюста започват да растат.
Breast Reconstruction Herbs
Билки за реконструкция на гърдата
Продуктите за уголемяване на гърдите могат да се използват като решение за повдигане на гърдите в почти всяка възраст след пубертета. Продуктите за реконструкция на гърдата също могат да помогнат за увеличаване на сексуалното желание при повечето жени. В допълнение към промените във външния вид, продуктите за реконструкция на гърдата повишават самочувствието на жената и могат да подобрят цялостното качество на живот.

Общите продукти за реконструкция на гърдата обикновено съдържат следните билкови съставки, които правят бюста ви по-голям:

 • Глухарче е известно, че има много билкови естрогени. Можете да вземете неговите издънки или корени, или и двете, или като добавка, или като чай. Друг добър мотив да използвате глухарче е, че то повишава енергията и ви кара да живеете по-дълго. Той също така ви дава допълнителна издръжливост и ви дава тласък на вашата издръжливост, така че можете да подобрите вашите фитнес резултати!
 • Dong Quai корен ви осигурява силни фитоестрогени, Dong Quai е източник на елементи, които могат да увеличат бюста. Този корен се използва и като билково лечение по време на менструация. Помага за премахване на спазмите. Няма научни изследвания, но се използва за лечение на някои от проблемите, причинени от менструалния цикъл и менструалните болки.
 • Копърът може да ви помогне да развиете формата на бюста си, ако го добавите към гел или масло за кожата на бюста. Можете също така да опитате напитка от копър. Копърът също е отдавна установен афродизиак или сексуален стимулант. Копърът е основна съставка в множество рецепти на индийската кухня. Смята се за най-секси подправката в света.
 • Сминдухът има дълга история. Говори се, че дамите от източните хареми са взели семената на това растение, за да увеличат гърдите си. Сминдухът включва стероидни прекурсори и женски хормони. Тези компоненти са в състояние да допринесат за подобряване на тъканите в бюста. Той също така включва голямо количество фитохимикали, допринасящи за растежа на гърдите. Всички те са отговорни за растежа и развитието на гърдите след бърза загуба на тегло.
 • Дивият ямс обикновено се използва със сминдух поради естествените си хранителни вещества. Тези два вида билки в комбинация подобряват растежа на гърдите. Но това, което е по-важно, дивият ямс може да помогне по време на ПМС или да лекува менопаузални проблеми. Всъщност това е много полезно за тези, които страдат от менопаузални проблеми. В проучване, проведено от италиански изследовател, жените, които са били диагностицирани с менопаузални проблеми и са получили див ям, подобряват състоянието си в 57% от случаите и забелязват по-малко симптоми в 86% от случаите.
 • Pueraria Mirifica подобрява женските черти, подобрява твърдия бюст и качеството на епидермиса. Той помага да се осуети синдрома на менопаузата и подобрява състоянието на кожата в частта на бюста, по-специално. Той също така има анти-стареене качества и подобрява кръвообращението. Продуктът е много популярен сред жените с широка гама от форми на тялото и е особено подходящ за зрелите жени, които отчаяно се нуждаят от по-добра форма на бюста.
Различни комбинации от тези естествени компоненти са от основно значение за по-голямата част от продуктите за реконструкция на гърдата. Прочетете етикета, докато приемате хапчета за гърди и се уверете, че знаете всеки елемент в лекарството.
Ако изберете билкови хапчета за уголемяване на гърдите, можете да сте сигурни, че бюстът ви ще бъде чудесно по-пълен, по-кръгъл и наистина възхитителен и голям в продължение на 30 дни.
И можете да се чувствате уверени, че резултатите ще бъдат постоянни, а бюстът ви ще бъде по-голям и по-кръгъл за цял живот!

Прочетете отзивите за хапчета за реконструкция на гърдата 


comments powered by Disqus