Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Женско здраве  /  Женско либидо след менопаузата

Менопауза и ниско женско либидо. Как да се повиши либидото след менопауза?

Менопауза и ниско женско либидо. Как да се повиши либидото след менопауза? 

Менопауза и нисък женски либидото

Проучванията показват, че сексуалните проблеми стават по-често срещани сред жени в постменопауза, защото това състояние намалява либидото. Това може допълнително да доведе до понижени нива на естроген докато прави секс по-болезнени при намаляване на сексуална възбуда. Има много аспекти, свързани с менопаузата и ниското женско либидо.

Какво е менопауза?

Менопаузата е състояние, когато женското тяло спира да се менструация постоянно, но това състояние може да засегне няколко други телесни функции, както и. Менопаузата води до няколко емоционални и физически промени, които оставят значително въздействие върху сексуалния живот и общото благосъстояние на жените.

След менопаузата преход, жените не трябва да се притесняват повече за забременяването, болезнените периоди и спазмите. Отбелязва се, че много жени не намерят големи проблеми по време на този преход в телата си. Въпреки това, за много други, това е обичайно да се опита депресия, болка по време на секс, раздразнителност, настроения, проблеми със съня, и горещи вълни.
Менопаузата преход може да се случи между 45-55 години и може да продължи за продължителността на 7 до 14 години. По време на този преход, производството на прогестерон и естроген варира значително в яйчниците. Освен това, костите започват да стават по-малко плътни с повишена уязвимост на фрактури.

Menopause
Менопауза
Менопаузата може да започне с хистеректомия или това може да се случи поради хирургично отстраняване на яйчниците, които генерират хормони. Има няколко генетични фактори, които също играят важна роля в засягащото когато менопаузата ще започне сред жените. Само един процент от жените изпитват това състояние преди навършва 40 години, обаче, за 5%, това състояние пристига между 45 и 50.

Симптомите на менопаузата

След менопаузата жените започват да навлизат в постменопауза и в това състояние те стават по-уязвими от остеопороза и сърдечни заболявания. Жените могат да започнат да се развива менопауза симптоми почти четири години преди появата на последния период. Една от десет жени изпитват менопауза симптоми за почти 12 години. Има много симптоми, но ниско женски либидото е един от най-често срещаните.

За много жени, симптомите са временни; въпреки това, много други изпитват тежки условия за по-дълъг период от време. Заедно с няколко промени в менструацията, другите симптоми за следменопауза, менопаузата и пременопаузата са еднакви.
Признаците на пременопаузата обикновено включват по-чести менструации, вазомоторни симптоми, и по-тежки или по-леки периоди. Малко други общи симптоми, свързани с това състояние включват пикочния мехур контрол въпроси, безсъние, депресия, тревожност, намалено сексуално влечение, затруднено дишане, изтъняване на косата, и наддаване на тегло.

Menopause Symptoms
Менопауза симптоми
Много жени също съобщават тревожност, проблеми с паметта, затруднено концентриране, главоболие, инфекции на пикочните пътища, намалена костна маса, изтъняване на косата, повишен растеж на косата в някои части на тялото като горната част на гърба, гърдите, шията, и лицето, намален размер на гърдите, суха кожа, очите, и устата. Сериозните усложнения могат да включват и заболяване на кръвоносните съдове, уринарна инконтиненция, пародонтоза, катаракта, промени в настроението, остеопороза, по-бавен метаболитна функция, диспареуния, и вулвовагинална атрофия.

Менопауза и женски либидото

Проучванията показват, че менопаузата оставя отрицателно въздействие върху либидото. В това състояние, на нивата на естроген и тестостерон в тялото започне да намалява драстично. Ето защо, жените смятат, че е трудно да се възбуди.
Разлагането в нивата на естроген може да причини и вагинална сухота. Намалява нивата на естроген са отговорни за значителния спад на кръвоснабдяването във вагинална област, която допълнително засяга смазване. Освен това, менопаузата може да предизвика изтъняване на вагиналната стена и това състояние е известен като вагинална атрофия. Това може да доведе до значителен дискомфорт по време на секс.

Menopause and Female Libido
Менопауза и женски либидото
Малко други физически промени, които се случват по време на менопаузата, могат да засегнат и женското либидо. Някои от най-често срещаните примери включват наддаване на тегло и намалено желание за секс. Много жени също изпитват нощно изпотяване, горещи вълни и тези чувства може да доведе до намаляващ секс шофиране. Депресията и раздразнителност са други често срещани проблеми в това състояние на живота.

Изследователите също са провели проучвания относно фактори, които принуждават тялото на жената да се подложи на менопауза условия с намалено либидо. Един от основните въпроси включва история на хронични заболявания като депресия, диабет, болест на сърцето.
Държавата може да бъде предизвикана от историята на тютюнопушенето и по-ниски нива на физическа активност. Някои жени може да се наложи помощ от лекари да се справят с критични симптоми и промени либидото по време на менопаузата.

Ниска женски либидото

Ниска женски либидото може да бъде резултат от физически промени в женското тяло след менопаузата, както и социални и емоционални проблеми. Много възрастни жени изпитват вагинална сухота, което също намалява сексуалното желание. Такова състояние може да бъде причинено от неправилни хормонални промени и намаленото ниво на някои хормони. Ако хормоналното ниво е правилно и тестостеронът е нормален или близък до нормалното, жените нямат проблеми със смазването.

Ако една жена не реагира сексуално, тя може да се окаже трудно да се постигне оргазъм или може да изпита много слаб. Въпреки че по-голямата част от жените са способни да постигнат множество оргазми, те могат лесно да загубят тази способност и да спрат да изпитват всеки изобщо.
Понякога жените страдат от женско безплодие поради ниското либидо след менопаузата. В този случай тялото на жената просто отказва да почувства някои сексуално желание и произвежда хормони, необходими за овулацията.

Как да се повиши либидото след менопауза?

Има определени мерки, които всяка жена може да предприеме, за да се повиши либидото след менопаузата. Това включва:

  • Промени в начина на живот
  • Медицинско лечение
  • Природен хапчета за женско либидо

Лечение на нисък женски либидото след менопауза

Някои билки са намерени за подобряване на женската репродуктивна системи и техния пол живот след менопаузата. Също така има хапчета за женски либидото, които могат да увеличат либидото и енергия на жените и да се върне интереса им към секс, че те са имали в младостта си.

Herbs for female libido
Билки за женско либидо
Най-известните компоненти на продукти за лечение на либидото са Екстракт от малини листа, Damiana листа, корен от женско биле, корен от валериана, черен Cohosh корен, корен от джинджифил.
  • Екстрактът от листа на Малина е тоник за жени и така наречената билказа бременност. Това подобрява способността да имаш дете.
  • Коренът на женското биле се използва за укрепване на надбъбречните жлези и след това хормоналната функция на женското тяло. В същото време листата Damiana е известна със своето либидото си действие от древността.
  • Корен от валериана може да помогне за преодоляване на стреса, който е една от причините за ниското женско либидо.
  • Черен кохош корен и корен от джинджифил също така подобряват либидото след менопаузата. Те са в състояние да балансират нивото на хормоните и се считат за добри сексуални стимуланти.
Възрастни жени, които вземат хапчета за лечение на либидото след менопаузата с всички тези компоненти забележите такива подобрения като твърди вагинални контракции, по-големи гърди, по-спокоен сън, по-редовни периоди с по-малко болезнени спазми.

Промени в начина на живот

Менопаузата условия може да бъде трудно сред няколко жени, но вземането на няколко съществени промени в начина на живот може да облекчи процеса. Едно от най-важните неща е да се използват водоразтворими лубриканти, докато правят секс. Тези прости борсата лекарства са лесно достъпни в повечето магазини за наркотици. Но е важно да се отбележи, че жените трябва да избягват силиконови и неразтворимите масла, тъй като те могат да увредят презервативите, водещи до загуба на защита срещу инфекции, предавани по полов път.

Медицинските експерти съветват повишена физическа активност по време на менопаузата, като например 30 минути на упражняване всеки ден. Освен това, хранене здравословна диета също може да подобри чувството за благосъстояние сред жените.
В сексуалните навици на женитесе препоръчват и няколко съществени промени . Това може да бъде промяната в сексуалните съчетания, като например да отделя повече време в любовната игра и да използва секс играчки или вибратори. Също така е възможно да се намерят много техники за облекчаване на стреса, които могат да се използват извън спалнята също за повишена интимност като се наслаждават на хобита заедно и правят готвене или тренировка заедно.

Медицинско лечение

В случай, че жените изпитват значителни промени във вагиналните тъкани, включително сухота и изтъняване, лекарите могат също да препоръчат естроген терапия. Възможно е също така да се прилагат естроген рецепта лекарства директно към влагалището с вагинални пръстени, хапчета, и кремове. Те могат лесно да намалят естроген доза в сравнение с използването на редовни противозачатъчни хапчета. Вашият лекар може да препоръча някои рецепта лекарства за лечение на състоянието.

Някои жени също могат да изберат да вземат естроген хапчета, които са достъпни за увеличаване на нивата на хормона. Лечението е известно като хормонозаместителна терапия и може да намали други симптоми като промени в настроението, и горещи вълни.
Това е по-добре да се обсъди с вашия лекар по отношение на лекарства и телесно промени преди избора хормон терапии. В случай, че тялото ви не изпитват някакви положителни промени в сексуалното желание след хормонално естроген терапии, Важно е да се консултирате с лекарите за начин на живот и сексуални рутинни промени.

Естествени хапчета за женско либидо

Като цяло, естествени хапчета за женски либидото, които са създадени за жени преследва две основни цели: те могат да подобрят интимния живот и укрепване на взаимоотношенията с съпруг или партньор. Тъй като жените са по-чувствителни и емоционални, сексуалният им апетит често е не може да се губят и те са склонни да губят сексуално желание поради някои социални и физически трудности.

Липсата на редовни сексуални отношения след известно време значително засяга цялостното благосъстояние. Това кара жените да се повече и повече сън и почивка, те губят енергия за секс, започнете да изпитват промени в настроението и депресии.
Още едно нещо, което продукт за женско либидо може да направи за вас, е да се реши някои проблеми безплодие, което може да бъде причина за много проблеми с партньора. В много случаи трудностите с бременността могат да навредят на връзката поради напрежението между партньорите.

Natural Pills for Female Libido
Естествени хапчета за женско либидо
Тези продукти се съобщават, че са абсолютно безопасни. Не е необходимо жените да се притеснявате за опасни ефекти и някои вредни резултати, защото няма да има някой от тях. Тези продукти са 100% безвредни. Освен това те не изискват предписване на професионалисти.

Тласък женски либидото след менопауза

Продуктът не може да гарантира пълно лечение на женското либидо след менопаузата. Въпреки това, тези хапчета са предназначени за подобряване на плодовитостта и подобряване на репродуктивното здраве. Жените също забелязват засилено сексуално желание и ефективност, което ги прави по-добър партньор и подобрява сексуалния им живот.

Сексуалните проблеми могат да се появят от време на време в представители на двата пола, но можете да намалите техния брой, когато използвате хапчета за женско либидо.

Прочетете повече за хапчетата за женско либидо 


comments powered by Disqus