Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Женско здраве  /  Повдигане на гърдите след отслабване

Повдигане на гърдата след загуба на тегло: естествена реконструкция на гърдата

Повдигане на гърдата след загуба на тегло: естествена реконструкция на гърдата Много жени започва да обмисля гърдата реконструкция хирургия като начин за подобряване на техните гърди след голяма загуба на тежести. С отслабване надолу гърдите се променят по същия начин, както и други части на тялото, и този факт става очевидно, особено в облеклото, което се вписва не точно така, както бихте искали.

Когато жените са млади, гърдите им се състоят главно от жлезистите (твърди) тъкани, които се заменят с по-разхлабени мастни тъкани с възрастта. Това е нормален процес, и също така е типично в случай на загуба на тежести. Отнася се не само за жените, но и за мъжете.

Реконструкция на гърдата след загуба на тежести

Когато процесът на отслабване не е постепенно и загуба на тегло бързо, кожата не е толкова еластична. Следователно, гърдата е засегната от такива промени. В тази връзка, увеличаване на бюста често се изисква след загуба на тегло. По време на тази процедура, допълнителна кожа се отстранява, за да се избегне увисване. Тази техника е насочена към подобряване на тъканите на гърдата и зърната до по-привлекателен, по-млад и по-добър вид. Тя също може да помогне на бюста да се чувстват добре тонизирана, сравнима с условието за загуба преди тегло.
Повдигане на бюста след загуба на тегло се извършва с оглед на желанията и целите на клиента. Той определя индивидуалния характер на операцията: стойността на кожата, която е необходима за отстраняване и вида на отстраняването се решават индивидуално.
В повечето случаи пациентите се нуждаят от известно отстраняване на кожата около зърната и повдигане на бюста. В някои случаи, минимални нападения ще бъдат достатъчни. Това означава, че операцията ще бъде намалена до белега около ареола.

Но не е обичайно за повечето от пациентите, чиито проблеми са свързани със загуба на тегло. Те страдат от голямо количество несагима кожа и в такива случаи операцията е доста болезнена. Въпреки това, пациентът е в състояние да работи в седем до десет дни средно и може да се върне към редовните си дейности за три седмици.

Увисване на гърдата

Saggy Breast
Гърдите
Това е не само гърдите кожата, която е негативно засегната от голяма загуба на тегло. Всъщност, дори тъканта на гърдата се променя от пълна и става отпусната. В процеса на хирургия на гърдата реконструкция, гърдите възстановяване на оригиналния си обем с помощта на гърдата увеличаване импланти.

Моментът тялото преживява масивна капка в корема тегло, разбира се, е изравнявам, но гърдата също получава ласкателно форма, която не е привлекателна за гледане. Това е много често за всяка жена да има увисване на гърдата след загуба на тегло , тъй като съставът на гърдите включва жлезисти и мастни тъкани.
При загуба на тегло, количеството на мастните тъкани се намалява, което причинява увисване на гърдата.
Това е и една от причините, поради които жените след загуба на тегло намерят гърдите си в по- малък размер от това, което те са били преди. Някои жени, обаче, не могат да изпитат ггсаги гърди или намаляване на размера на гърдата за въпроса на факта, че техните гърди имат повече от жлезисти тъкани, а не мастни тъкани. Трудно е да се каже кой ще изпитат драстична промяна във формата и размера на гърдата преди загуба на тегло.

Кой се нуждае от повдигане на гърдата след загуба на тегло?

Всяка жена с увиснала гърда трябва да отиде за повдигане на гърдата след загуба на тегло. Ето някои от симптомите на гърдите, нуждаещи се от повдигане на гърдата:

 • Зърната сочат към надолу.
 • Гърди с зърно/areola, разположени под гънките на гърдата.
Преди да се избере за лечение с повдигане на гърдата, трябва да се знае, че асансьорът не променя размера на гърдата. Лечението е най-полезно за тези, които не са доволни от формата на гърдите си , а не от размера.

Кога да отида за хирургия на бюста?

Загуба на тегло може да бъде основната причина за увисване на гърдите. Лечението за оформяне на гърдата обаче изисква някои съображения като:

 • Стабилно тегло: жена, чиито гърди размер увеличава/намалява с наддаване на тегло/загуба трябва да има стабилно тегло преди предприемането на гърдата повдигане хирургия. Размерът на гърдата ще продължи да повишава/спада с телесното тегло до постигане на стабилно тегло.
 • Постигане на тегло цел: всеки, на режим, за да отслабнете би трябвало да си зададете цел за същото. Операцията за повдигане на гърдата трябва да се избира само когато се постигне оптимално тегло. Много е препоръчително да се изчака за времето, докато оптималното тегло се постига преди да отиде за бюст реконструкция хирургия.
 • Бременност: жените, които планират бременност , трябва да изчакат, докато бъдат готови да носят децата. Размерът на гърдата може да се промени драстично по време на бременността; Затова трябва да изчакате определен период от време, преди да отидете на операция на гърдата. Операция на повдигане на гърдата може да причини затруднения при кърменето, следователно трябва да изчакате поне 6 месеца след раждането на детето.
Всяка жена, която е постигнала стабилно тегло и не е бременна или е родила детето, може да отиде на Гръдни импланти или на мастоксина, хирургия на гърдата.

Импланти за реконструкция на гърдата

Breast Reconstruction Implants
Импланти за реконструкция на гърдата
Операция за реконструкция на гърдата може да се извършва по различни начини. Това се извършва чрез една от няколкото малки разфасовки, направени по протежение на гърдата гънка в подмишниците или около ареола. Има две общи места за импланти: под гръдната тъкан и под гърдата мускул.
Много жени смятат, че ако Имплантът е поставен под гръдната мускулатура, гърдата изглежда много по-естествен и привлекателен.
Операцията за реконструкция на гърдата обикновено отнема един до два часа. В повечето случаи операцията се извършва чрез даване на обща анестезия на пациента. Също така, пациентът получава постоперативна грижа у дома и няма нужда да държи пациента в болницата в продължение на дни. Пероралното лечение облекчава болката след операциятаи човек ще може да се върне на работа след около седмица.

Медицинските експерти и обществото никога не са харесали гръдните импланти в голяма степен. В някои случаи това също е правилно, тъй като има рискове, свързани с такива операции. Силиконовото пълнене на имплантанти за възстановяване на гърдата обикновено е нещо, което предизвиква принципната неприязън, а наскоро гръдните импланти са започнали да се пълнят с физиологичен разтвор.

Рисковете от реконструкция на гърдата кабинети

Ето някои от рисковете, свързани с имплантанти на гърдата:

 • Има риск от асиметрия в гърдите. В някои случаи размерът/външният вид на гърдите не съвпада след импланта.
 • Болка и нежност в гърдата след операцията.
 • След операцията Имплантът може да се разкъса или дефлация.
 • Бавно заздравяване на разрези.
 • Повишен риск от повторна хирургия на гърдата в бъдеще за отстраняване на импланта.
 • Намалено усещане за гърдата.
 • Повишен риск от инфекция на гърдата.
 • Кървене в гърдата.
 • След хирургически ефект на анестезия.
 • Рак на гърдата.
Всяко от горепосочените усложнения може да изисква допълнителна операция.

Всеки, който се интересува от избора на гръдна хирургия, трябва да се консултира с козметичния хирург , за да получи информация за процедурата, рисковите фактори и грижите след операцията. По-доброто разбиране на операцията може да подготви пациента за всякакви бъдещи проблеми, свързани с гръдните импланти.

Процедури, свързани с реконструкция на гърдата

Breast Reconstruction Surgery
Хирургия на гърдата реконструкция
Повдигане на бюста след загуба на тегло включва различни техники, които са както следва:

 • Дълбоко по-нисък Епигастричния перфоратор (DIEP): това е напреднала форма на гърдата хирургия. В хирургията хирургът отстранява излишната кожа и мазнини от коремната област, без да отслабва мускулната сила на пациента. Излишната кожа след това се използва в процедурата за оформяне на гърдата.
 • Превъзходна глутеалната артерия перфориране (SGAP): в тази процедура излишната кожа се отстранява от седалището на пациента, за да се използва по-късно в процедурата за реконструкция на гърдата.
 • Проточен перфоратор (ПАП): при тази процедура излишната кожа се отстранява от горната задна част на бедрото от област, намираща се под седалището.
 • Напречна Горна Грабилис (влекач): при тази процедура излишната кожа се отстранява от вътрешното бедро на пациента. Излишната кожа по-късно се използва в процедурата за оформяне на гърдата.
 • 2. в тази процедура, кожата, мазнините и мускулите от горната и средната част на гърба се завъртат в областта на гърдата. В дългосрочен напредък, операцията може да намали мускулната сила, което го затруднява за един да се изкачи и плуване.
 • Напречни ректус миокожни: в процедурата, една жена основните ректус мускули се отстраняват, за да преобразя гърдата. Техниката може да увеличи риска от образуване на херния. Процедурата вече не е предпочитан метод за повдигане на бюста.
 • Мастно присаждане: в процедурата се извършват отделяне на корема, бедрата, гърба, ръцете и седалището за премахване на мазнините от тези области. След това мазнината се приготвя за инжектиране в гърдата, за да се засили обжалването и да се оформи гърдата.

Какво да очакваме от операция на гърдата реконструкция?

Операцията за реконструкция на гърдата може да отговори на увисването на гърдата след загуба на тегло, както и подобряване на пълния външен вид на пациента. Операцията на гърдата може да работи добре, като:

 • Подобряване на цялостния вид и усещането на гърдата.
 • Подобряване на симетрията на гърдите в случай, че те са неравни.
 • Повишаване на самочувствието и цялостния външен вид на тялото.
 • Повишаване на цялостната индивидуалност на пациента.

Натурална реконструкция на гърдата

Можете да намерите съвети за естествена реконструкция на гърдата в различни форуми за загуба на тежести. Предложенията, които може да намерите там обикновено са естествени и безопасни. Един от тях определено ще работи за вас, и вие ще бъдете доволни от подобрената форма на гърдата си.

Natural Breast Reconstruction
Натурална реконструкция на гърдата
Има специални теми на форумите за загуба на тежести. Там можете да намерите препоръки за избор на естествена реконструкция на гърдата. Някои от жените опитаха натурални гелове и кремове и споделят преживяването с другите. С помощта на правилните средства ще можете да върнете твърдостта на гърдата. Те ще изглеждат пълни и по-млади.
Голям резултат може да бъде постижимо дори без Гръдни импланти и риск, свързан с тях. Следователно, вие няма да страдат от странични ефекти, ако изберете естествено повдигане на бюста.

Ползите от върви с естествени възможности

Естествената реконструкция на гърдата е проста процедура в сравнение с операцията, базирана на импланта. Тя може да се извършва от всеки, без дългогодишен опит, тъй като този метод включва просто използване на естествени билкови продукти за подобряване на външния вид на тъканите на гърдата. Предимствата на естественото повдигане на бюста определено са ясни. Някои от основните веднъж са изброени, както следва:

 • Естествен вид: гърди, които са преминали през естествената гърда повдигане изглежда естествено в сравнение с импланти. Естественото повдигане на бюста включва билкови кремове и гелове, които дават на гърдите естествения поглед след процедурата. Процедурата е най-подходящ за жени, които не искат да разкриват за получаване на увеличаване на бюста или гърдата намаляване хирургия. В някои случаи естественото повдигане на бюста подобрява привлекателността на гърдите, особено когато се използва техниката, съхраняваща зърното.
 • Без повтаряща се хирургия: за разлика от операцията на импланта, естествената процедура за повдигане на гърдата не изисква повтарящи се операции или друг риск. Пациентите, преминали през процедурата за имплантиране, се съветват да сменят имплантите след всеки 12 години. Повтарящата се хирургия е важна за безопасността на пациента, тъй като имплантанти често са с риск от възторг и щети. Естественото повдигане на гърдата трае цял живот.
 • Natural усещане и симетрия: естествената процедура за повдигане на гърдата включва естествен процес на растеж на гърдата , който води до естествена форма, размер и усещане.

Избор между импланта и естествената процедура за повдигане на гърдата

Предимствата на естествения подход са определено ясни в сравнение с операцията, базирана на импланта.
Все пак трябва да се консултирате с професионалния хирург, за да знаете кой тип процедура за повдигане на гърдата е най-подходящ за пациента.
Има редица фактори, които Хирургът може да обмисли преди да избере операцията. Например, хирургът може да изследва тъканите на гърдата, за да прецени дали пациентът може да бъде лекуван с хирургично оформяне на гърдата или не.

Здравната история на пациента и личните предпочитания са някои от допълнителните фактори, които могат да бъдат разгледани преди да отиде за операцията. Консултирането с хирурга е най-добрият начин да се разбере коя процедура за оформяне на гърдата трябва да се следва.

Сключването

За жените, гърдите играят решаваща роля в външния си вид. Сагу гърдата след бърза загуба на тегло изглежда непривлекателно и може да направи една жена губят увереност, докато на дата или е в страна. Повдигане на гърдата след загуба на тегло може да помогне за подобряване на външния вид на гърдата по естествен начин!

Научете как да повдигнете увисването на гърдата 


comments powered by Disqus