Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Здраве и красота

Здраве на възрастни

Здраве на възрастни 

Когато мислите за здравето на възрастните, може да помислите за различни начини да останете здрави – от измиване на ръце и ваксини до превенция на рака. Добре е за теб! Изборите, които правите всеки ден, вървят дълъг път към насърчаване на здравето на възрастните.

Също толкова важно е да обърнете внимание на вашите признаци и симптоми. Знайте кои възрастни здравни предупредителни знаци заслужават медицинска помощ, от необяснимо загуба на тегло или промени в навиците на червата за недостиг на въздух и внезапно главоболие.

И разбира се, редовните физически изпити и тестовете за здравен скрининг на възрастни са важна част от превантивната здравна помощ за възрастни. Знайте кои тестове ви трябват и колко често да ги направите. Ранното откриване често е ключът към успешното лечение.

Създаване на записи

UAB Expert предлага съвети за тийнейджъри, родители за безопасно престой през летните месеци и дейности

Публикувано на сряда, 14 август 2019

През горещите летни месеци децата, юношите и тийнейджърите прекарват много повече време навън. Независимо дали е на плажа или в басейна, на спортната област, на концерт, на лятна работа, или помага около къщата и в двора, децата на възраст от 12 до 18 години често не са загрижени за непосредствените си нужди, като рехидратиране, повторно прилагане на слънцезащитен крем или обща безопасност на слънцето.

Изследователи за разработване на умни превръзки, които могат да наблюдават зарастването на рани

Публикувано на вторник, 13 август 2019

Изследователите разработват малък електронен сензор, който може да бъде вграден в превръзки и да помогне на лекарите да излекуват рани, като ги "слушат".

Жлъчният пигмент може да изиграе неочаквана роля за защита на мозъка

Публикувано на вторник, 13 август 2019

В проучвания при мишки, Джон Хопкинс медицина изследователи докладват, те са установили, че билирубин, жлъчен пигмент, най-често известен за пожълтяване на кожата на хората с жълтеница, може да играе неочаквана роля в защитата на мозъчните клетки от щети от оксидативен стрес.Здраве и красота

Акне и грижа за кожата

Превенция на стареенето
comments powered by Disqus