Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Мъжко здраве  /  Увеличаване на спермата без лекарства

Как да увеличим производството на сперма без лекарства след 40?

Как да увеличим производството на сперма без лекарства след 40? 

Производство на сперма след 40

С напредване на възрастта мъжете често се сблъскват с различни промени в телата си и за мнозина загрижеността, която често възниква, е намаляването на плодовитостта и намаляването на производството на сперматозоиди. Тази естествена еволюция може да доведе до предизвикателства за тези, които желаят да започнат или разширят семействата си.

Самият процес на стареене може да допринесе за промени в хормоналните нива и репродуктивната функция, което води до естествено намаляване на обема на спермата и броя на сперматозоидите. Въпреки това, множество външни фактори могат да изострят този спад, вариращи от избор на начин на живот до влияния на околната среда. От решаващо значение е мъжете да разберат факторите, допринасящи за намаляване на производството на сперматозоиди, за да вземат информирани решения за репродуктивното си здраве.

Докато пазарът предлага фармацевтични решения, тази статия се фокусира върху неинвазивни методи, подчертавайки естествените промени в начина на живот и по-специално ролята на естествените добавки.
Чрез възприемане на холистичен подход, който включва хранителни корекции, редовни упражнения и включване на внимателно подбрани добавки, мъжете над 40 години могат да предприемат проактивни стъпки за подпомагане и подобряване на производството на сперма, без да прибягват до лекарствени интервенции.
Как да увеличим производството на сперма без лекарства, отпускани по лекарско предписание? Голяма част от тези лекарства са лекарства, отпускани по лекарско предписание, често съдържащи потенциално опасни съставки като Йохимбе например (кората на африканското дърво Йохимбе). Също така те са твърде скъпи, ако искате да ги използвате редовно. Така че ще бъде по-добре да се намери друг ефективен начин за увеличаване на производството на сперма.

Разбиране на производството на сперма

За да се разберат нюансите на увеличаване на производството на сперма, е важно да се разбере процесът, чрез който се произвежда сперма в мъжката репродуктивна система. Спермата, семенна течност, не е само средство за сперма; Той играе ключова роля в осигуряването на оцеляването и функционалността на сперматозоидите.

Производство на сперма

Спермата се произвежда предимно в семенните мехурчета и простатната жлеза. Тези репродуктивни органи допринасят различни компоненти към семенната течност, създавайки подхранваща среда за сперматозоидите. Семенните везикули отделят значителна част от течността, осигурявайки фруктоза като източник на енергия за сперматозоидите, докато простатната жлеза допринася с ензими, които подпомагат мобилността и защитата на сперматозоидите.

Production of Semen
Производство на сперма
Крайъгълният камък на спермата са сперматозоидите, мъжките репродуктивни клетки. Тези клетки преминават през сложен процес на съзряване в тестисите, където развиват способността да оплождат яйцеклетка. След като узреят, сперматозоидите пътуват през мрежа от канали, където се смесват с течностите от семенните мехурчета и простатата, образувайки сперма. Този процес завършва с еякулация, освобождаване на сперма от пениса по време на сексуална кулминация.

Обемът и качеството на спермата са ключови фактори за мъжката плодовитост. Въпреки това, с напредване на възрастта на мъжете, настъпват различни физиологични промени, които оказват влияние върху този сложен процес. Хормоналните колебания, особено намаляването на нивата на тестостерон, могат да допринесат за намаляване на производството на сперма. Освен това, структурните промени в репродуктивните органи могат да повлияят на общия обем и състав на семенната течност.
Разбирането на производството на сперма включва разпознаване на деликатния баланс на хормоналната регулация, функцията на органите и уникалния принос на всеки компонент в репродуктивния процес.

Причини за намаляване на производството на сперматозоиди

Тъй като мъжете се впускат в четиридесетте си години и след това, те могат да се сблъскат с естествен спад в плодовитостта , придружен от намаляване на производството на сперматозоиди. Докато стареенето е неизбежен фактор, от решаващо значение е да се разберат многостранните причини, които допринасят за този спад, като дават възможност на мъжете да вземат информирани решения за репродуктивното си здраве.

 • Промени, свързани с възрастта: Един от основните фактори за намаляване на производството на сперматозоиди е самият процес на стареене. Напредването на възрастта води до промени в хормоналните нива, особено до постепенно намаляване на тестостерона. Тази хормонална промяна може да повлияе на цялостното качество и количество на произведената сперма, което прави зачеването по-предизвикателно.
 • Фактори на начина на живот: Отвъд биологичните аспекти, изборът на начин на живот може значително да повлияе на производството на сперматозоиди. Лошите хранителни навици, липсата на физически упражнения и високите нива на стрес могат да допринесат за хормонален дисбаланс и да повлияят неблагоприятно на репродуктивната функция. Прекомерната консумация на алкохол и тютюн, за които е известно, че компрометират цялостното здраве, също могат да играят роля за намаляване на качеството на спермата.
 • Влияния на околната среда: Факторите на околната среда, като излагане на замърсители и токсини, могат да имат вредно въздействие върху производството на сперматозоиди. Пестицидите, промишлените химикали и някои лекарства могат да попречат на деликатния хормонален баланс, необходим за оптимална репродуктивна функция.
 • Здравословни условия: Основните здравословни състояния могат да допринесат за намаляване на производството на сперматозоиди. Състояния като затлъстяване, диабет и хормонални нарушения могат да повлияят на плодовитостта. Освен това, анатомични проблеми, като варикоцеле (разширени вени в скротума), могат да възпрепятстват правилното функциониране на репродуктивните органи.
Разбирането на тези разнообразни причини е от основно значение за цялостното справяне с намаляващото производство на сперматозоиди. Признавайки взаимосвързаността на възрастта, начина на живот, околната среда и здравето, мъжете могат да предприемат проактивни стъпки за смекчаване на тези фактори.

Как да увеличим производството на сперма без лекарства?

Билковите храни и добавки като тиквено семе и палмето могат да ви помогнат да поддържате плодовитостта и здравето на простатата, докато цинкът може да подобри качеството и количеството на спермата. Въпреки това, понякога не се нуждаете от скъпи таблетки, за да увеличите производството на сперма!

Възможно ли е да се увеличи спермата без лекарства? Ако правите някои упражнения редовно, това е напълно възможно.
Примерът за такава техника е PC (pubococcygeus muscle) упражнения ( известни също като "Kegels").
Те могат да бъдат полезни, ако човек иска да увеличи производството на сперма. Тези упражнения за сперма се съобщават, че увеличават мъжката плодовитост и дори подобряват мъжките оргазми!

Естествени промени в начина на живот

Много хора смятат, че ниското производство на сперма не е лечимо. Този факт обаче изобщо не е реален, тъй като ниското производство на сперма понякога може да се лекува с предписани лекарства, здравословна диета и промяна на начина ни на живот.

Low Semen Production is Treatable with Simple Lifestyle Changes
Ниското производство на сперма е лечимо с прости промени в начина на живот
Справянето с намаляващото производство на сперматозоиди често започва с приемането на положителни промени в начина на живот, които насърчават цялостното здраве и благополучие. Чрез включването на тези естествени корекции, мъжете над 40 години могат да предприемат активни стъпки за подобряване на репродуктивната си функция , без да прибягват до фармацевтични интервенции:

 • Да бъдеш физически активен и да упражняваш редовно е голяма стъпка към подобряване на всички аспекти на сексуалния живот.
 • Здравословната диета, състояща се предимно от плодове и зеленчуци, както и пиенето на много вода също могат да помогнат.
 • Известно е, че млечните продукти помагат на мъжете да произвеждат повече сперма.
 • Знаейки, че около 95% от обема на спермата принадлежи на водата, ясно ще разберете, че липсата на вода в тялото ви видимо ще намали производството на сперматозоиди.
 • Честотата на вашите еякулации може да определи обема на спермата, която произвеждате. Това е друг важен фактор. Ако имате полов акт 2-3 пъти на ден, количеството сперма ще бъде много по-малко, отколкото е, когато имате само един оргазъм на ден.
 • Но не изпитвайте сексуално въздържание по-дълго от 3 дни. Това няма да помогне да увеличите обема на спермата си; Този факт е само предразсъдък. Въздържанието заедно с техниките за кантиране може да работи добре и ще имате добра еякулация на спермата.

Как да се подобри мъжката плодовитост и увеличаване на производството на сперма след 40?

Всички сме запознати с факта, че именно поради плодовитостта на човека той е способен да се възпроизвежда естествено. Има съобщения , че ниското производство на сперма , което в днешно време е нарастващ проблем, засяга около една на всеки шест двойки. Проучванията също така установяват, че един на всеки три случая на безплодие се дължи на проблема с ниската плодовитост, причинен от ниското производство на сперма при мъжкия партньор.

How to Improve Male Fertility and Increase Semen Production
Научете как да подобрите мъжката плодовитост и да увеличите производството на сперма
Ето някои от начините да помогнете на мъжете да подобрят плодовитостта и да увеличат производството на сперма:

 • Упражнявайте се редовно - Има проучвания , които показват, че упражненията не само повишават нивото на тестостерон при мъжете, но и подобряват тяхната увереност, както и физическата активност. Някои изследвания също така показват, че тези мъже са склонни да имат по-добро качество на спермата и по-високи нива на тестостерон, които се упражняват редовно, в сравнение с тези, които остават неактивни. Винаги се препоръчва да се правят упражнения редовно, тъй като поддържа тялото във форма и помага за подобряване на качеството на спермата.

  Въпреки това, човек трябва да избягва твърде много упражнения, тъй като може потенциално да намали нивото на тестостерона и да има обратен ефект.
  Тези, които искат да подобрят плодовитостта си, без да правят редовни упражнения, трябва да се съсредоточат върху това да останат физически активни , като правят умерени упражнения за увеличаване на качеството и количеството на спермата.
 • Минимизиране на стреса , като се държите спокойни - Стресът може да повлияе отрицателно на нивото на плодовитост и да намали сексуалното ви удовлетворение. Продължителният стрес често повишава хормона кортизол, което допълнително влияе отрицателно върху нивото на тестостерона при мъжете. Нивото на тестостерон при човека има тенденция да намалява рязко, когато кортизолът се покачва. Ето защо е необходимо да се направят определени техники за релаксация , за да се намали нивото на стрес и да се държи всичко под контрол.
  Човек може да се съсредоточи върху дейности за управление на стреса като медитация, ходене в парка, прекарване на време с приятели или членове на семейството, упражнения и т.н.
 • Избягвайте алкохола - Тежкият прием на алкохол е отговорен за намаляване на нивото на тестостерон и понижаване на качеството на спермата. Освен това, редовната консумация на алкохол в опияняващо количество може да увреди вътрешните органи, както и да доведе до други усложнения.
 • Снек на орехи - Човек трябва да се опита да яде храна, която е богата на антиоксиданти като орехи , малини, ябълки, спанак, броколи, зеле, патладжан и т.н. Такъв тип храни помагат за увеличаване както на качеството, така и на количеството на спермата.
Има и някои билки, витамини и минерали, които могат да увеличат производството на сперма при мъжете след 40 години.

 • Опитайте Puncturevine - Puncturevine е медицинска билка, която също е известна като Tribulus Terrestris. Той се използва често за повишаване на плодовитостта при мъжете. Лекарите препоръчват за подобряване на либидото и еректилната функция, приемането на 6 грама корен от трибулус дневно за период от 2-3 месеца е много полезно. Проучванията показват също , че Puncturevine не повишава нивото на тестостерон, но понякога може да засили растежа на клетките, стимулиращи либидото.
 • Консумирайте повече витамин D - Според медицински изследвания, витамин D е най-доброто хранително вещество, което помага за повишаване на нивото на тестостерон и подобряване на мъжката плодовитост. Тези хора, които имат недостиг на витамин D, са склонни да имат по-ниско ниво на тестостерон. Ако трябва да се вярва на фактите, се приема, че приемането на 3000 IU витамин D3 дневно за период от 10-12 месеца може да увеличи нивото на тестостерон при мъжете с 25%.
 • Получете достатъчно витамин С - За разлика от витамин D, който помага за повишаване на нивото на тестостерон при мъжете, витамин С трябва да се консумира, тъй като значително подобрява подвижността на сперматозоидите и броя на сперматозоидите. Редовната консумация на витамин С също помага за намаляване на растежа на деформирани сперматозоиди, които засягат мъжката плодовитост. Установено е също, че оксидативният стрес и реактивните кислородни видове (ROS) при достигане на вредно ниво в организма могат да доведат до безплодие при мъжете.

  Следователно, за да се
  държат нещата под контрол, адекватният прием на антиоксиданти от витамин С може да се окаже полезен за противодействие на вредните ефекти на някои проблеми.
  Ако някой иска да увеличи подвижността на сперматозоидите заедно с броя на сперматозоидите, се препоръчва приемането на 1000 mg витамин С два пъти дневно в продължение на поне 2 месеца.
 • Опитайте се да увеличите консумацията на цинк в храната - Цинкът е изключителен минерал, който е необходим за правилния растеж и поддържане на тялото. Цинкът е полезен за хората, тъй като помага за правилното функциониране на имунната система, лечението на щитовидната жлеза, заздравяването на рани, съсирването на кръвта и много други. Минералът се намира в голямо количество в животински храни като яйца, риба, месо и миди.

  Докладите показват , че дефицитът на цинк или ниският статус на цинк е свързан с лошо качество на спермата, ниско ниво на тестостерон и мъжко безплодие.
  Тези, които страдат от ниско съдържание на цинк в организма, трябва да увеличат консумацията на цинкови добавки , за да увеличат нивото на тестостерон, както и броя на сперматозоидите.
 • Помислете за Ашваганда - Ашваганда е лечебна билка, която помага за повишаване на нивото на тестостерон при мъжете и подобряване на мъжката плодовитост. Най-често се консумира от мъже, страдащи от проблеми като нисък брой сперматозоиди или безплодие или мобилност на сперматозоидите. Някои други ползи включват намалено ниво на кортизол, намалено ниво на кръвната захар, намален стрес и тревожност, увеличаване на мускулната маса и сила, увеличаване на плодовитостта при мъжете и т.н.

Упражнения за увеличаване на качеството и количеството на спермата след 40

Кантирането е специална процедура, когато постигнете точката на оргазъм и спрете вместо еякулация. Няколко такива почивки по време на секс или мастурбация ще бъдат последвани от голямо натоварване и впечатляващи шансове за зачеване! Тези упражнения са предназначени да увеличат качеството и количеството на спермата: кегел, кантове и дори йога упражнения. Тези упражнения ще ви покажат секс, който никога не сте изпитвали!

Има лесни за следване ръководства, които съдържат информация за упражнения с стъпка по стъпка ръководства за увеличаване на качеството и количеството на спермата и по този начин подобряване на мъжката потентност, либидото и плодовитостта.
Последователните упражнения дават възможност да се увеличи средното количество еякулат от 1,5 - 4ml до впечатляващото количество от над 10ml.
Една добра тренировъчна програма може да включва и допълнителна информация за някои достъпни добавки и храни, които можете да закупите, които могат да надминат резултатите от ВСИЧКИ съществуващи хапчета, подобряващи производството на сперма, но с по-малко разходи.

Йога упражнения за увеличаване на производството на сперма

Yoga Exercises to Increase Semen Production
Йога упражнения за увеличаване на производството на сперма
Освен това има много йога упражнения за увеличаване на производството на сперма. Това са най-важните, които ще подобрят качеството и количеството на спермата:

 • Агнисаар крия - Смята се за една от най-старите и полезни пози в йога, която директно помага за увеличаване на броя на сперматозоидите и качеството на спермата.
 • Sethubandhasana - Sethubandhasana поза помага за увеличаване на мобилността на сперматозоидите при мъжете, както и подобряване на тазовото кръвообращение в тялото. Правейки го рано сутрин на дневна база също може да повиши нивото на тестостерон и да помогне за поддържане на тялото непокътнати.
 • Сурия Намаскара - Един от най-големите азиатци в йога е Сурия намаскара. Тази поза не само подобрява броя на сперматозоидите, но също така помага за подобряване на кръвообращението в тялото.
 • Пранаяма - Пранаяма помага за минимизиране на основната причина за безплодие при мъжете, т.е. стреса. Редовното практикуване на тази поза може да помогне за минимизиране на нивото на стрес и получаване на удовлетворение.
 • Ardha Matsyendrasana - Този пост за разлика от други йога поза помощ за увеличаване на броя на сперматозоидите и качеството на спермата. Позата помага и за подвижността на кръста и гърба.

Възможности за лечение без лекарство с рецепта

За мъжете, които искат да се справят с намаляващото производство на сперматозоиди, без да прибягват до фармацевтични интервенции, съществуват различни неинвазивни възможности за лечение. Тези алтернативи се фокусират върху промените в начина на живот и естествените подходи за подобряване на репродуктивното здраве. Ето някои ефективни стратегии:

 • Хранителни добавки и витамини: Някои витамини и минерали играят решаваща роля в подпомагането на производството на сперматозоиди. Цинкът, например, е от съществено значение за развитието и подвижността на сперматозоидите. Селенът е друг микроелемент, свързан с подобреното качество на спермата. Помислете за включване на добре закръглена добавка, която включва тези и други ключови хранителни вещества, за да се справите с потенциалните недостатъци.
 • Билкови лекарства: Билкови добавки са били използвани в продължение на векове за справяне с проблемите на репродуктивното здраве. Tribulus terrestris, корен от мака и ашваганда са билки, често изтъквани за потенциалните им ползи в подкрепа на мъжката плодовитост. Докато изследванията за ефективността на билковите лекарства продължават, някои проучвания показват положителни резултати, което ги прави заслужава да бъдат разгледани като част от цялостен подход.
 • Техники за подобряване на сексуалното здраве: Редовната сексуална активност може да допринесе за подобряване на качеството на спермата. Важно е обаче да се балансира честотата, тъй като прекалено честата еякулация може да намали броя на сперматозоидите. Разбирането на правилния баланс и поддържането на здравословна сексуална рутина може да повлияе положително на репродуктивното здраве.
Изборът на нефармацевтични възможности за лечение се привежда в съответствие с холистичен подход за справяне с основните причини за намаляване на производството на сперматозоиди. Тези стратегии се фокусират върху подпомагане на естествените процеси на организма и създаване на среда, благоприятна за оптимална репродуктивна функция.

Изборът на правилните добавки

Изборът на правилните естествени добавки е критична стъпка в пътуването за подобряване на производството на сперматозоиди за мъже над 40 години. С безброй налични опции е от съществено значение да направите информиран избор, за да осигурите безопасност, ефикасност и оптимални резултати.

Choosing the Right Supplements
Изборът на правилните добавки
Помислете за следните фактори при избора на естествени добавки:

 • Прозрачност на съставките: Изберете добавки с прозрачни списъци на съставките, ясно посочващи наличието и количеството на ключовите компоненти. Потърсете тези, които съдържат цинк, селен, антиоксиданти и други хранителни вещества, за които е известно, че поддържат репродуктивното здраве. Реномирани марки предоставят подробна информация, за да дадат възможност на потребителите.
 • Изследвания и прегледи: Провеждайте задълбочени изследвания на потенциалните добавки и прочетете отзивите на клиентите. Надеждна информация може да бъде намерена на реномирани уебсайтове, научни списания и здравни форуми. Истинските потребителски преживявания предлагат прозрения за ефективността и възможните странични ефекти на добавките.
 • Репутация на марката: Изберете добавки от реномирани марки с история на производство на качествени продукти. Марките, които дават приоритет на научните изследвания, контрола на качеството и спазването на индустриалните стандарти, са по-склонни да предоставят добавки, които осигуряват обещаните ползи.
 • Научна подкрепа: Помислете за добавки, подкрепени от научни изследвания, доказващи тяхната ефикасност. Докато областта на естествените добавки непрекъснато се развива, съществуващите изследвания могат да ръководят избора. Потърсете добавки със значителен брой доказателства, подкрепящи тяхното въздействие върху производството на сперматозоиди и мъжката плодовитост.
 • Професионално ръководство: Преди да включите каквато и да е добавка в ежедневието си, консултирайте се с медицински специалист. Те могат да оценят вашите индивидуални здравни нужди, потенциални недостатъци и да гарантират, че избраните добавки са безопасни и съвместими с цялостното ви здраве.
 • Съображения за лично здраве: Вземете предвид всички съществуващи здравословни състояния или лекарства, които може да приемате. Някои добавки могат да взаимодействат с лекарства или да изострят определени здравословни проблеми. Медицинският специалист може да предостави персонализирани съвети въз основа на вашия конкретен здравен профил.
Изборът на правилните добавки включва внимателен и информиран подход. Чрез приоритизиране на прозрачността на съставките, разчитайки на изследвания и прегледи, като се има предвид репутацията на марката, търсенето на професионални насоки и факторинга в личните здравни съображения, мъжете над 40 години могат да вземат уверени решения за включване на естествени добавки в стратегията си за повишаване на производството на сперматозоиди.

Заключение: Възможно е да се увеличи производството на сперматозоиди след 40!

Ниското производство на сперма е основният проблем, който често стресира мъжете и техните партньори. Въпреки това, с напредването на технологиите, както и на медицинската наука, ниското производство на сперма може да бъде излекувано чрез приемане на определени мерки.

Естествените промени в начина на живот, включително богата на хранителни вещества диета, редовни упражнения, адекватен сън и управление на стреса, формират основата на стратегия за подобряване на производството на сперматозоиди по естествен път. Тези модификации допринасят не само за репродуктивното здраве, но и за цялостното благосъстояние.

Можете да поискате предписани лекарства от лекаря, за да контролирате нещата или дори да намерите йога упражнения за увеличаване на производството на сперма. Можем също така да препоръчаме избора на естествени продукти за увеличаване на еякулацията. Те ще ви помогнат бързо да увеличите производството на сперма без странични ефекти на лекарствата, отпускани по лекарско предписание!

Нефармацевтичните възможности за лечение, като хранителни добавки, билкови лекарства и съзнателни сексуални практики, предлагат целенасочени подходи за справяне със специфични аспекти на репродуктивното здраве. Сред тях естествените добавки са придобили известност, използвайки потенциала на ключовите съставки за поддържане на качеството на спермата, подвижността и цялостната репродуктивна функция.
В заключение, мъжете над 40 години се насърчават да поемат отговорност за репродуктивното си здраве, като възприемат холистичен начин на живот и включват естествени добавки като част от стратегията си.
Въпреки че индивидуалните отговори могат да варират, колективното въздействие на информирания избор може да допринесе за положителен резултат. Приоритизирането на цялостното благосъстояние чрез устойчиви промени в начина на живот и използването на внимателно подбрани естествени добавки дава възможност на мъжете да предприемат проактивни стъпки към постигане на оптимално репродуктивно здраве.

Намерете естествени продукти за увеличаване на еякулацията 


comments powered by Disqus