Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Мъжко здраве  /  Възможности за лечение на болестта на Пейрони

Възможности за лечение на болестта на Пейрони. Какво е най-доброто лечение след 40?

Възможности за лечение на болестта на Пейрони. Какво е най-доброто лечение след 40? 

Разбиране на болестта на Пейрони

Болестта на Пейрони, състояние, засягащо предимно мъже на възраст над 40 години, се характеризира с развитието на фиброзна съединителна тъкан или плака в пениса. Това състояние може да доведе до изкривяване на пениса, причинявайки физически дискомфорт и психологически стрес. Разбирането на тънкостите на болестта на Пейрони е от решаващо значение за тези, които търсят ефективни възможности за лечение.

Причини за болестта на Пейрони

Точната причина за болестта на Пейрони остава неуловима, но често се свързва с микротравми на пениса, които могат да възникнат по време на сексуална активност или други форми на стрес на пениса. Тези микро-наранявания предизвикват анормална лечебна реакция, което води до образуването на плака върху туника албугинея, фиброзната тъкан, която заобикаля еректилните камери на пениса.
Тъй като тъканта на белега се натрупва, тя може да създаде области на липса на гъвкавост, което води до огъване или извиване на пениса по време на ерекция. Тази кривина може да варира от лека до тежка и нейното въздействие се простира извън физическата сфера, засягайки сексуалната функция, самочувствието и цялостното качество на живот.

Симптоми на болестта на Пейрони

Честите симптоми на болестта на Пейрони включват болка по време на ерекция, осезаема бучка или твърда тъкан под кожата и, разбира се, забележимо изкривяване на пениса. В някои случаи кривината може да се развие постепенно, което прави предизвикателство за хората да определят кога състоянието първоначално се е проявило.

Психологическата цена на болестта на Пейрони не трябва да се подценява. Мъжете могат да изпитат тревожност, депресия и спад в самочувствието поради опасения за външния си вид и сексуалната активност. Интимните отношения могат да бъдат обтегнати, като допълнително се подчертава значението на търсенето на навременно и ефективно лечение.

Какво е най-доброто лечение за болестта на Пейрони след 40?

За хората, които страдат от изкривяване на пениса, има няколко различни възможности за лечение на болестта на Пейрони, които могат да бъдат полезни за състоянието.

Какво е най-доброто лечение за болестта на Пейрони? За да отговорим на този въпрос, трябва да прегледаме всички възможности за лечение на болестта на Пейрони и да намерим техните плюсове и минуси. Ето някои от опциите, които може да обмислите да обсъдите с вашия доставчик на здравни услуги, ако страдате от това заболяване. Те включват както хирургични процедури, така и нехирургично лечение на болестта на Пейрони.

Може ли болестта на Пейрони да бъде излекувана?

Въпреки че може да няма окончателно лечение за болестта на Пейрони, има различни възможности за лечение за управление на симптомите и подобряване на функцията на пениса. Изборът на лечение зависи от тежестта на състоянието, индивидуалните предпочитания и насоките на здравните специалисти.
От решаващо значение е хората с болестта на Пейрони да се консултират със своите доставчици на здравни услуги, за да определят най-подходящия и ефективен начин на действие за техния конкретен случай.
Нека сега разгледаме подробно тези възможности за лечение.

Витамини

Vitamins for Peyronie's Disease Treatment
Витамини за лечение на болестта на Пейрони
Няма много изследвания за това как витамините могат да ви помогнат, ако страдате от болестта на Пейрони. Добро правило е да се гарантира, че ядете много здравословна диета. Това ще включва изобилие от плодове, зеленчуци, постно месо, риба, ядки, семена, пълнозърнести храни и млечни храни.

Това ще ви даде храненето, от което се нуждаете, за да поддържате здраво тяло и вероятно ще помогне на разстройството на Пейрони.

Витамин

Има един витамин, за който се казва, че е доста успешен при лечението на това състояние и това е витамин Е. Някои изследователи посочват, че тези, които имат недостиг на витамин Е, често имат болестта на Пейрони. Няма окончателна връзка с това, но има връзка между липсата на витамин Е и тези, които страдат от изкривяване на пениса. Според много изследвания и проучвания това е един от най-добрите витамини за болестта на Пейрони.
Витамин Е е известно, че помага за предотвратяване на съединителна тъкан и има свойства, които помагат при разширяване на кръвта, така че това поддържа кръвоносните съдове в добро здраве. Витамин Е също е много противовъзпалително.
Той не е изследван до голяма степен като лечение на разстройството на Пейрони, но имаше доклад през 1993 г., който беше даден на конференцията на Националния институт по здравеопазване на САЩ, в който се казва, че около 99% от хората, които са приемали витамин Е, са имали подобрение на болката, но около 70% от повече от 100 мъже, участвали в проучването, не са имали никакви промени в симптомите след употреба на витамин E.

Резултатите от това проучване бяха определени като ненадеждни, но все пак се казва, че витамин Е може да бъде от полза за тези, които страдат от болестта на Пейрони.

Изследвания на витамин Е

Ново проучване е проведено през януари 2013 г . и 70 мъже, които страдат от болестта на Пейрони, са поставени в две групи за лечение. Тези в първата група са получили витамин Е и други вещества, за да помогнат за лечението на разстройството на Пейрони. Едно вещество, което им е дадено, се нарича верапамил и се използва за разтваряне на натрупването на плаки.

Бяха им дадени и някои лекарства за лечение на възпаление, както и на болка. Тези в група 2 получават лекарствата, но не им е даден витамин Е. Те участваха в тази програма в продължение на около шест месеца. Те преминаха през оценка на болката, ултразвук на пениса и IIEF или Международен индекс за изследване на еректилната функция.
Намаляването на натрупването на плаки в първата група е 50,2%, а във втората група е намалено с 35,8%. В първата група 96,6% от мъжете са имали подобрение в кривината на пениса, докато само 48,4% от тези в група 2 са подобрили изкривяването на пениса. В група 1 резултатите от IIEF се подобриха с голяма разлика. В група 2 се наблюдава увеличение на размера на плаката.
Изследователите посочиха след това проучване, че витамин D може да бъде полезен за лечение на болестта на Пейрони и помогна да се спре прогресията на заболяването. Изследователите посочват, че използването на витамин Е заедно с други подходи може да помогне за лечение на това състояние. Има и други възможности за лечение като терапия с електрически ударни вълни, удължители на пениса, вакуумни помпи, инжекционна терапия и хирургични опции, които могат да бъдат по-полезни, отколкото просто да използвате витамин Е.

Лечебните упражнения на Пейрони

Exercises for Peyronie's Disease Treatment
Упражнения за лечение на болестта на Пейрони
Правилният режим на упражнения може да бъде от полза за подпомагане на тези, които страдат от болестта на Пейрони. Всяко упражнение, което провеждате, ще ви помогне да останете здрави и може да ви помогне да намалите болката или други проблеми със състоянието.
Има няколко упражнения за лечение, които можете да направите на пениса, които могат да помогнат за намаляване на болката и други проблеми, от които страдате, са посочени по-долу.
Важно е да говорите с вашия доставчик на здравни услуги, преди да направите тези упражнения за лечение на Peyronie, защото не знаете кои от тях могат да бъдат полезни или дали те ще ви помогнат с вашето индивидуално състояние.

Упражнение за разтягане на пениса номер едно

Трябва да хванете пениса си зад главата на пениса. След това го издърпайте направо от тялото си и задръжте участъка за 15 секунди и след това го върнете в спокойна позиция. След това трябва да направите това в различни посоки като надолу, нагоре, наляво и надясно. Трябва да задържите всяка от тези позиции за 15 секунди.

След като тези упражнения за лечение на Пейрони са направени, трябва да масажирате пениса си, докато не получите ерекция. Трябва да хванете баса на пениса с показалеца и палеца и да оформите кръг като знака за добро. Трябва да приложите натиск и да издоите пениса с ръка от основата му до жлезите и след това да повторите това 10 пъти.

Упражнение за разтягане на пениса номер две

Трябва да нанесете смазочно масло върху пениса и да масажирате това, докато имате полуерекция. Трябва да хванете пениса в основата с показалеца и палеца, за да оформите знака за добро. Приложете малко умерен натиск върху пениса с пръсти. Плъзнете два пръста надолу по вала на пениса и поддържайте достатъчно натиск, докато главата на пениса набъбне с кръв.

Когато се приближите до главата, трябва да хванете основата с показалеца и палеца на противоположната си ръка и да се плъзнете надолу към областта на главичката. Трябва да продължите движението, като използвате и двете си ръце. Трябва да направите 100 повторения на тези упражнения за лечение на Пейрони в началото и след това да работите до двеста повторения. Трябва да спрете упражнението , ако чувствате, че трябва да еякулирате.

Пенис Stretch Number Три

Трябва да използвате ръката си и да хванете отпуснатия пенис в главата и да приложите достатъчно натиск, за да можете да го задържите, за да позволите притока на кръв. Трябва да го издърпате навън и да се разтегнете, доколкото можете. Трябва да задържите това разтягане за около три до пет минути.

След като направите това, трябва да си починете за около 1 минута и след това да повторите това упражнение за лечение на Пейрони. Следващия път, когато го направите, трябва да го издърпате надолу, нагоре, наляво и надясно, след което да повторите целия процес.

Хирургия на болестта на Пейрони

Surgery for Peyronie's Disease Treatment
Хирургия за лечение на болестта на Пейрони
Хирургията обикновено е последната опция, когато става въпрос за болестта на Пейрони, но в някои случаи може да бъде от полза. Ето някои от хирургичните опции , които обикновено се извършват за това заболяване.

Tunica Albuginea Plication

Има тънък слой тъкан, който обгръща част от пениса, наречена corpora cavernosa и ние наричаме тази област tunica albuginea.
Кавернозната област е гъбеста тъкан и тази област се запълва с кръв, когато мъжът има ерекция.
Плаката ще се образува вътре в областта на туника албугинея. Хирургът ще изправи пениса, като вземе части от туника албугинея и я сгъне на противоположната страна на изкривяването на пениса. В някои случаи частите ще бъдат премахнати. След това областта се зашива и това поддържа пениса прав.

Присаждане и разрез на плака

Ако състоянието е доста тежко, понякога се извършва операция на болестта на Пейрони . За да направи пениса отново прав, хирургът ще изреже отлаганията на плаката и след това ще запълни това пространство с присадка от кожна тъкан. Присадката може да идва от друго човешко същество или животно.

Имплантат

Имплантът е по същество протеза на пениса. Ако мъжът страда от еректилна дисфункция, както и от разстройство на Пейрони, те могат да решат да поставят протеза на пениса или имплант. Тази процедура ще премахне областта на кавернозните тела и ще постави имплантните цилиндри в тази област, която изправя пениса.
Помпа и резервоар с течност могат също да бъдат поставени в областта на скротума, която се използва за надуване на импланта на пениса. Всеки път, когато човек иска ерекция, те просто активират помпата и това ще освободи отново малко течност от зоната на резервоара към цилиндрите. Когато мъжът вече не иска ерекцията, течността се връща обратно в зоната на резервоара.

Усложнения и странични ефекти от операцията на болестта на Пейрони

Видът на операцията на болестта на Пейрони, която се прави, ще зависи от анатомията на човека и вида на заболяването, което имат. Може да има загуба на чувствителност на пениса или известно скъсяване на пениса след извършване на процедурите. Усложненията могат да включват болка в пениса , както и еректилна дисфункция в някои случаи.

Инжекции за пениса

Injections for Peyronie's Disease Treatment
Инжекции за лечение на болестта на Пейрони
В някои случаи в пениса могат да се инжектират лекарства, които могат да помогнат за лечение на изкривяването на пениса. Това лекарство ще бъде инжектирано в областта на плаката. Две вещества, които често се използват, са интерферон и верапамил. Това помага да се спре развитието на колаген в пениса, тъй като този протеин е това, което съставлява плаката. Те също могат да помогнат да се направи плаката по-малка.
Има индикация обаче от докладите, че тези две инжекционни терапии не са толкова полезни, колкото някои други нехирургични лечения за болестта на Пейрони.
FDA или Американската администрация по храните и лекарствата одобри инжекционно лекарство за болестта на Пейрони през декември 2013 г., което се нарича Xiaflex. Това лекарство получи одобрение за лечение на болестта на Пейрони. Това лекарство се дава в курс на лечение, който продължава четири цикъла от вашия доставчик на здравни услуги. Той е показал известно обещание при лечението на изкривяването на пениса.

Друг вариант, който понякога се използва, е хиалуроновата киселина. Установено е , че помага за намаляване на възпалението в областта на пениса. Мъжете, които отидоха на проучване през 2016 г., както се съобщава в Journal of Sexual Medicine, заявиха, че тези, които са получавали тази киселинна инжекция веднъж седмично за период от 10 седмици, са имали размер на плаката, който е намалял при около половината от мъжете, участвали в проучването.

Изкривяването на пениса също е намалено с около 10 градуса при много от индивидите. Мъжете също така посочиха, че са подобрили сексуалното удовлетворение и по-добра ерекция.

Устройство за сцепление на пениса

Device for Peyronie's Disease Treatment
Устройство за лечение на болестта на Пейрони
Тяговите устройства сега често се използват за лечение на изкривяване на пениса. Тези устройства са посочени като пенис удължител, защото те се използват за разтягане на пениса, за да получат по-голяма дължина в пениса с течение на времето.

Това устройство за сцепление на пениса за болестта на Пейрони трябва да се носи около 6 до 9 часа всеки ден и те могат да помогнат за изправяне на пениса. Устройството ще работи много ефективно, ако се носи за продължителен период от време.
Тя може да бъде малко тромава за носене, но често се счита за най-добрият вариант за лечение на болестта на Пейрони.
Устройството за сцепление на пениса за болестта на Пейрони е клинично доказано, че е от полза за повечето хора. Много клинични проучвания са направени, за да се потвърди ефективността на тяговите устройства за лечение на изкривяването на пениса.

Предизвикателствата на традиционното лечение

Докато традиционните медицински лечения за болестта на Пейрони съществуват, те не са без своите предизвикателства и недостатъци. От съществено значение е да се проучат тези ограничения, за да се осигури цялостно разбиране на пейзажа на наличните опции.

Странични ефекти на пероралните лекарства

Едно от основните конвенционални лечения включва използването на перорални лекарства, като колагеназа или калиев пара-аминобензоат (Potaba). Въпреки това, ефективността на тези лекарства варира между отделните индивиди и те могат да дойдат със странични ефекти като стомашно-чревен дискомфорт или алергични реакции. Освен това, не всички мъже реагират положително на перорални лекарства, което налага да се проучат алтернативни подходи.

Дискомфорт от инжекциите

Директните инжекции на лекарства в плаката или тъканта на пениса са друг път за лечение. Тези инжекции могат да съдържат верапамил или интерферон, но процесът може да бъде инвазивен и неудобен. Освен това може да се наложи често инжектиране, което създава предизвикателства за хората, които не са склонни към игли или тези, които търсят по-малко натрапчиви решения.

Рискове от хирургични интервенции

За случаи на тежко изкривяване или когато други лечения се окажат неефективни, могат да се обмислят хирургични опции като присаждане на пениса или присаждане. Въпреки че тези процедури могат да осигурят значителни корекции, те също носят присъщи рискове като инфекция, промени в усещането или еректилна дисфункция. Периодът на възстановяване и потенциалното въздействие върху сексуалната функция правят операцията по-малко привлекателен избор за много мъже.

Недостатъци и странични ефекти

Отвъд специфичните предизвикателства, свързани с всяка модалност на лечение, традиционните подходи споделят общи недостатъци. Те могат да включват ограничената успеваемост, потенциала за рецидив и финансовата тежест, свързана с медицинските процедури. Освен това, психологическият стрес от подлагането на операция или изпитването на нежелани реакции към лекарства може допълнително да изостри емоционалната такса, която вече е наложена от болестта на Пейрони.

Challenges of Traditional Treatments
Предизвикателствата на традиционното лечение

Предимства на пениса тягови устройства за мъже над 40 години

През последните години устройствата за сцепление на пениса се очертават като модерна и неинвазивна алтернатива за мъжете, които искат да се справят с предизвикателствата на болестта на Пейрони, особено тези във възрастовата група от 40 и повече години. Тези устройства предлагат редица предимства, които ги отличават от традиционните лечения, което ги прави привлекателна възможност за много хора, които лесно могат да бъдат отбелязани в свързаните форуми за устройства за сцепление на пениса.

  • Неинвазивност и комфорт: Устройствата за сцепление на пениса работят на ясен принцип - те леко разтягат пениса с течение на времето, насърчавайки постепенното намаляване на кривината. За разлика от хирургичните интервенции или инжекции, тези устройства не включват инвазивни процедури, намалявайки риска от усложнения и дискомфорт. Мъжете над 40 години често оценяват неинвазивния характер на тези устройства, тъй като той се привежда в съответствие с предпочитанията им за лечения, които са нежни и лесни за включване в ежедневието им.
  • Лесна употреба: Устройствата за сцепление на пениса са проектирани да бъдат лесни за употреба, което позволява на хората да ги използват в личния живот на домовете си. С ясни инструкции и регулируеми настройки, тези устройства могат да бъдат персонализирани, за да се приспособят към различни нива на кривина и личен комфорт. Тази простота и адаптивност ги правят особено привлекателни за мъже над 40 години, които могат да предпочетат дискретен и удобен вариант за лечение.
  • Потенциал за подобрена сексуална функция: Освен че се занимават с физическите аспекти на болестта на Пейрони, устройствата за сцепление на пениса могат да допринесат за подобряване на сексуалната функция. Чрез постепенно коригиране на изкривяването на пениса, тези устройства имат потенциал да подобрят ерекцията и цялостното сексуално удовлетворение. Тази двойна полза от лечението на състоянието, докато влияе положително върху сексуалното здраве, добавя към привлекателността за мъжете, които търсят цялостни решения.
  • Приложимост у дома: Устройствата за сцепление на пениса осигуряват гъвкавостта на домашното лечение, което позволява на хората да включат терапията в ежедневието си. Тази функция е особено ценна за мъже над 40 години, които могат да имат натоварени графици или предпочитат удобството да управляват лечението си самостоятелно.
  • Психологическо благополучие: Дискретният и ненатрапчив характер на устройствата за сцепление на пениса може да допринесе за подобряване на психологическото благосъстояние. Мъжете могат да изпитат намалена тревожност и стрес, свързани със състоянието, насърчавайки положително мислене и увереност в способността им да се справят ефективно с болестта на Пейрони.

Резюме: намерете най-доброто лечение за болестта на Пейрони след 40 години

Това са някои от най-известните и надеждни възможности за лечение на болестта на Пейрони. Какво е най-доброто лечение за болестта на Пейрони? Това е сложен въпрос, който трябва да бъде решен от доставчик на здравни услуги. В допълнение към операцията, има и възможности за нехирургично лечение на болестта на Пейрони и някои могат да работят по-добре от други за вашия индивидуален проблем.

Цялостен подход към лечението

Устройствата за сцепление на пениса предлагат цялостен подход към болестта на Пейрони чрез внимателно коригиране на кривината на пениса с течение на времето. За разлика от традиционните методи с присъщите им предизвикателства, тези устройства дават приоритет на неинвазивността, комфорта и лекотата на използване, като се привеждат в съответствие с предпочитанията на много мъже над 40 години, търсещи ефективни решения.

Възстановяване на доверието и благосъстоянието

Освен физическите ползи, устройствата за сцепление на пениса допринасят за възстановяването на доверието и цялостното благосъстояние. Дискретният характер на домашното лечение се занимава с психологическата такса от болестта на Пейрони, насърчавайки позитивното мислене и давайки възможност на хората да участват активно в лечебния процес.

Персонализиран път към възстановяване

Признавайки, че пътуването на всеки индивид с болестта на Пейрони е уникално, устройствата за сцепление на пениса предлагат персонализирана и адаптивна опция за лечение. С регулируеми настройки и удобен за потребителя дизайн, тези устройства отговарят на различни нужди, което позволява на потребителите да приспособят своите планове за лечение според своите нива на комфорт и предпочитания.

Следваща стъпка: Поемете контрол върху здравето си

Ако сте мъж над 40 години, който се бори с болестта на Пейрони, е време да поемете контрола върху здравето си. Консултирайте се със здравни специалисти, за да обсъдите симптомите си и да проучите най-подходящите възможности за лечение, със специален акцент върху потенциалните ползи от включването на устройства за сцепление на пениса във вашия план.
Трябва да се отбележи, че устройството за сцепление на пениса получи многобройни одобрения в най-новите клинични проучвания и сега се препоръчва като най-добрият вариант за лечение на болестта на Пейрони от повечето здравни експерти.
Вземете най-доброто устройство за сцепление на пениса 


comments powered by Disqus