Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Мъжко здраве  /  Болест на Пейрони при мъжете след 40

Болест на пейрони при мъжете след 40: симптоми, причини и лечение

Болест на пейрони при мъжете след 40: симптоми, причини и лечение 

Какво представлява болестта на Пейрони?

Изкривяването на пениса също се нарича болест на пейрони , което е състояние, което влияе на пениса и го кара да се огъва по необичаен начин. В някои редки случаи, това ще предизвика еректилна дисфункция , която е, когато човек не може да поддържа или постигане на правилна ерекция. Причината за болестта на Пейрони се смята за влакнести белези тъкан, която се развива под кожата на пениса.

Болест на пейрони при мъжете след 40

Peyronie's Disease in Men After 40
Болест на пейрони при мъжете след 40
Състоянието може да повлияе на мъжете, независимо от възрастта им , но в около шест от 100 мъже, които са на възраст между 40 и 70, това е по-често. Това е по-рядко при мъжете, които са по-млади, но понякога може да се случи при мъже, които са на 30 години. Не е известно дали случаите са всъщност по-високи от посочените числа, защото много мъже просто не ходят да видят своя доставчик на здравни грижи, когато имат това състояние поради неудобство.
Броят на тези, които страдат от болестта на Пейрони, вероятно ще се увеличи, защото повече хора ще видят лекаря си по сексуални въпроси, след което са го правили в миналото.

Болест на пейрони срещу нормалната кривина

Пенисът има тенденция да се ограничава естествено леко и това е съвсем нормално. Нарича се "нормална кривина". Каква е разликата между болестта на Пейрони и нормалната кривина?

Ако кривата в пениса е доста тежка, причинява болкаили други проблеми, то може да бъде развитието на болестта на пейрони. Човек може да има затруднения със сексуалното сношение или може да развие еректилна дисфункция, ако те страдат от това състояние.
Важно е да видите медицински специалист, ако забележите анормално огъване или болка в пениса, тъй като това може да е индикация, че развивате това състояние.

Симптоми на болестта на Пейрони

Симптомите и признаците на болестта на пейрони могат да се развият бавно с течение на времето. Пенисът може да се огъва леко в началото и след това да стане по-изразен с течение на времето. Тя може да се огъва надолу, странично, нагоре или в други посоки, в зависимост от това къде се намира плаката вътре в пениса. Когато пенисът е изправен в определен момент, той може да стане доста тесен. Кривина може да се подобри с течение на времето или може да остане най-вече същото. Всичко зависи от степента на състоянието.

Symptoms of Peyronie's disease
Симптомите на болестта на Пейрони при мъжете след 40
Някои често срещани симптоми на болестта на пейрони включват еректилна дисфункция, където човекът не може да получи ерекция или да поддържа ерекция. Може да има и Плака, която се развива под пениса и това се чувства като съединителна тъкан. Може да се почувства като сплескана бучка или твърда кожа. Това може да е индикация, че състоянието е налице в пениса. В много случаи болката върви постепенно с течение на времето.
Състоянието може да доведе до съкращаване на пениса или лицето, което може да има болка, когато те постигат ерекция или по време на техния оргазъм.

Причини за болестта на Пейрони

Това, което причинява болестта на пейрони, не се разбира напълно. Той каза, че има увреждане на малките кръвоносни съдове в пениса. Това може да е причинено от спортни събития, сексуален контакт или злополука. Когато има нараняване на клетките на пениса, те могат да станат затворени в пениса и това води до развитие на съединителна тъкан. Това е като това, което се случва, когато получите сериозно порязано или друго нараняване и след това сте оставени с съединителна тъкан върху кожата.

Самият пенис има тръби от двете страни, които са като гъба и наричаме това корпус каканосум. Тези тръби имат малки кръвоносни съдове вътре и когато Мъжкият е сексуално развълнуван и те стават погълнати с кръв и това причинява ерекция. Тези каканосум седят на еластична тъкан, която е тунка албугинеа.

Causes of Peyronie's disease
Причини за болестта на Пейрони при мъжете след 40
Когато пенисът е изправен, това е опъната и ако има нараняване на пениса , тъканта може да се повреди. Може да има постоянна тъканна тъкан, която се развива с течение на времето и това може да доведе до болестта на пейрони при мъжете след 40.
Тъканта вече не може да се простира правилно и това води до кривина или огъване на пениса. Много мъже, които имат някакъв вид нараняване на пениса, никога няма да развият болестта на Пейрони, тъй като не се случва във всеки случай.
Наследствена може да играе роля в състоянието. Ако мъж в семейството е имал условието преди, тогава някой друг може да развие състоянието. Той също така има тенденция да се случва в по-възрастните индивиди, защото когато някой, който е по-стар получава нараняване те са по-склонни да белег, тъй като тялото лекува. Някои изследователи показват, че може да има разстройство на имунната система при някои индивиди, което причинява състоянието.

Лечение на болестта на пейрони

Има няколко възможности за лечение , които са на разположение в случай на болест на пейрони при мъжете след 40. Ако лицето все още може да има сексуален контакт или болката им не е тежка, те може да бъдат помолени да изчакат, за да видят дали състоянието се влошава или става по-добре.

Пациентът обикновено ще бъде помолен да изчака около 12 месеца, преди да се обсъдят всякакви Опции за операция , защото в много случаи състоянието може да стане по-добре с течение на времето. Ако състоянието е доста тежко, пациентът може да получи лекарства, за да се справи с проблемите с болката.

Лечение медикаменти

Ето списък на FDA одобрени лекарства за лечение на болестта на Пейрони:

  • Аз съм Ксиафлекс. XIAFLEX или клостридий hystolyticum е лекарство, което ще се прилага на пациенти, ако те имат повече от 30 ° кривина в пениса си, когато са изправени.
  • Тамоксифен. Тамоксифен е лекарство, което понякога се дава, тъй като може да намали кривина, болка и бучки вътре в пениса за някои пациенти.
  • На колагеназа. Това е ензим, който може да намали размера на пениса плака и понякога да отстрани тази плака напълно.

Инжекции

За да се намали кривина на пениса, инжекциите понякога се дават в пениса. Това лечение обикновено ще отнеме няколко месеца. Тъканта вътре в пениса може да бъде разбита, така че кривина да се намали.

Има само малки проучвания , проведени върху процента на успеваемост на пениса инжекции. Някои лекари показват, че перфориране на кожата на пениса може да причини лезии и това може да насърчи развитието на растежа на плака.

Хирургия

Ако някой, който страда от болестта на Пейрони, не може да има сексуален контакт, тогава техният урологит може да препоръча възможности за хирургия. Един индивид трябва да бъде без болка в продължение на няколко месеца, преди да се обмисли хирургическа интервенция. Изкривяването на пениса им също трябва да спре да се влошава преди операцията да се опита.

Има 3 основни вида хирургия на болестта на пейрони:

1. съкращаване на

Страната на пениса, която няма табела, ще бъде съкратена. Това може да спре завоя, когато лицето има ерекция. Ако кривината не е твърде тежка и човекът има достатъчно дълъг пенис, тази процедура може да се проведе. Дължината на пениса ще бъде съкратена, когато операцията е завършена.

2. удължаване на

На няколко места тъканта на белега се нарязва и това му позволява да се простира отново. Ако листовете са в състояние да се простират по подходящ начин, тогава човекът ще има прав пенис. Някои белези тъкан обикновено се отстраняват по време на процедурата. Тъканта ще бъде присадени върху пениса. Тази процедура обикновено се извършва за лица, които имат по-къс пенис или че тяхната кривина е по-тежка. Удължаването на едната страна увеличава риска от импотентност и е по-рисковано от метода на съкращаване.

3. импланти

Имплантанти могат да бъдат вмъкнати в пениса. Някои от тях са постоянни, а други са напомпани с помпа-действие, което ще се намира в скротума. Постоянният имплант дава на човека пенис, който е полу-твърд, който е достатъчно катастрофирали, за да имат сексуален контакт. Ако използват помпата активиран имплант, те ще постигнат по-добра ерекция. За да се намали кривина, някои от тъканта на белега могат да бъдат премахнати преди поставянето на импланта.

Болест на пейрони естествено лечение

Има някои природни възможности , когато става въпрос за лечение на болестта на пейрони. Някои хора използват вакуумни устройства или те могат да използват терапия за пениса тракшън устройство, за да помогне за намаляване на плаката. Ударна вълна терапия понякога се използва, за да помогне за прекъсване на белези тъкан.

Устройства за сцепление на пениса

Устройствата за сцепление на пениса се считат за нов терапевтичен вариант за мъже, страдащи от болестта на пейрони. Въпреки това, тези устройства имат дълга история на употреба в други области на медицината, включително кост, кожа, скелетните мускули, и т. н.
Постоянното разширяване на тъканта на пениса с помощта на тези устройства води до създаването на нова колагенова тъкан чрез клетъчна пролиферация, и в крайна сметка да фиброзна омекотяване и удължаване на плака.
Тази идея е подкрепена от скорошни добре проектирани експериментални проучвания.

Болест на пейрони домашно лечение и промени в начина на живот

Накрая, симптомите могат да бъдат намалени с домашни лечения и някои промени в начина на живот на човека. Тези, които страдат от условието, се насърчават да намалят консумацията на алкохол, незаконни наркотици и да спрат тютюнопушенето. Пациентът се насърчава да се грижи за себе си с подходяща диета и да получи изобилие от упражнения.

Усложнения от болестта на Пейрони

Основното усложнение от това състояние е, че човекът не може да има задоволителен сексуален контакт поради болка или може да развие еректилна дисфункция. Стресът и тревожността също са две от другите често срещани проблеми, които се случват, когато човек има това състояние.

Резюме

Болестта на пейрони може да бъде лекувана и е по-често срещана при мъжете на възраст над 40 години. Говорете с вашия медицински специалист, ако страдате от това състояние или смятате, че може да го развивате.

Treatment of Peyronie's disease
Лечение на болестта на Пейрони при мъже след 40
Лечението може да ви помогне, за да можете да водите нормален живот. Терапията на пениса за теглително устройство се счита за най-добрият вариант за лечение на болестта на пейрони при мъжете след 40. Според няколко клинични проучвания, използването на пениса тракшън устройство значително увеличава дължини на пениса в двете отпусната и изправена състояния; и причинява значително подобрение на кривина на пениса при повечето пациенти в сравнение с изходното ниво.

Проучванията потвърждават също , че устройството за пениция на пениса е минимално инвазивен метод за лечение на болестта на пейрони, която може да доведе до ефективно и постоянно изправяне на огънатите пениси при мъжете след 40 или по-млади.

Научете повече за корекцията на кривата на пениса 


comments powered by Disqus