Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Здраве и красота  /  Как да се избегне Teen акне

Как да избегнем тийнейджърско акне и да предотвратим акне за възрастни в бъдеще?

Как да избегнем тийнейджърско акне и да предотвратим акне за възрастни в бъдеще?  Тийн акне, често много повече от всеки друг вид акне, се превръща в голям неразрешим проблем. В пубертета всичко се усеща толкова ярко и внезапно тези петна - и те могат да превърнат най-ярките чувства в най-тъмната мизерия.

Тийнейджърите често са много притеснени от добрия си външен вид, особено в опит да привлекат един от противоположния пол, така че появата на акне е истинско бедствие за милиони млади хора по целия свят. Някои от тийнейджърите страдат от депресии поради тази проста причина. Тийн акне може да бъде ярко червено или путка бяло, но във всеки случай те са непривлекателни и отблъскващи и повечето тийнейджъри искат да разберат как да се избегне тийнейджър акне.

Има много методи, за да се отървете от тийнейджърско акне, но няма 100% сигурна техника за всеки тийнейджър.
Има няколко метода, от които да избирате, нека разгледаме най-важната ефективна техника за тийнейджърско акне.

Но тук идва друг въпрос. Може ли тийнейджърското акне да се превърне в акне за възрастни, когато тийнейджърът порасне? Преди да прегледаме този въпрос, нека да разберем каква е разликата между акне на тийнейджър и акне за възрастни.

Какви са разликите между акне за възрастни и акне за тийнейджъри?

Въпреки че акнето обикновено се свързва с тийнейджъри, то не е изключително тийнейджърска скръб. Всъщност акнето може да засегне хора от всички възрасти. И така, каква е разликата между акне за възрастни и акне за тийнейджъри? Нека погледнем по-отблизо.

Adult Acne and Teen Acne
Акне за възрастни и тийн акне
Акнето е често срещано и лечимо състояние на кожата, което причинява пъпки или "цици". Но може да има голяма разлика между акне при тийнейджъри и акне при възрастни. Тийнейджърите са склонни да получат акне по лицето си, докато възрастните са склонни да получат акне по лицето, шията, гърдите, гърба и раменете. Тийнейджърите са склонни да имат повече пъпки, докато възрастните са склонни да имат по-дълбоки, по-болезнени пъпки, наречени кисти.

Възрастното акне е по-вероятно да бъде причинено от хормонални промени, докато юношеското акне е по-вероятно да бъде причинено от промени в естественото производство на масло в организма, както и кожно масло и мръсотия, запушващи порите.

Трябва ли Teen акне и възрастни акне се третират по различен начин?

Има и разлика в начина, по който акнето се третира при възрастни и тийнейджъри. Докато тийнейджърското акне често се изчиства с антибиотици и локално лечение, адутлното акне може да изисква по-дългосрочен подход, включващ хормонална терапия, лекарства с рецепта и лазерно лечение.

Има много дебати около това дали акне за възрастни и акне за тийнейджъри трябва да се третират по различен начин, но има някои доказателства, които предполагат, че те всъщност могат да се възползват от различни лечения.
Въпреки че има няколко лечения, които могат да се използват и за двата вида акне, може да има ползи от използването на различни лечения за акне при възрастни и акне при тийнейджъри в зависимост от основната причина.

Ще се превърне ли акнето на тийнейджър в акне за възрастни?

Един често срещан въпрос, който дерматолозите получават е дали тийнейджърското акне ще се превърне в акне за възрастни. Отговорът на този въпрос не е толкова прост, колкото "да" или "не".

Въпреки че е вярно, че някои хора, които са имали акне като тийнейджър ще продължат да имат акне като възрастен, има и много хора, които ще имат акне само по време на тийнейджърските си години и няма да имат никакви проблеми с акне като възрастен.
Също така си струва да се отбележи, че акне за възрастни и акне за тийнейджъри могат да бъдат причинени от различни неща, така че дори и да сте имали акне като тийнейджър, това не означава непременно, че ще имате акне за възрастни.

Will Teen Acne Turn into Adult Acne?
Ще се превърне ли акнето на тийнейджър в акне за възрастни?
Някои изследователи смятат, че акнето в юношеството може да бъде предиктор за акне в зряла възраст, докато други смятат, че двете условия не са свързани. Въпреки това, има някои доказателства, които предполагат, че ранното начало на акне и тежкото акне са рискови фактори за развитие на акне при възрастни.

Докато повечето хора с тийнейджърско акне няма да продължат да развиват акне за възрастни, важно е да сте наясно с потенциалните рискове. Ако сте загрижени за риска от развитие на акне за възрастни, говорете с дерматолог за възможностите си за лечение.

Ще надраснете ли вашето тийнейджърско акне?

Много хора вярват, че акнето е нещо, което ще надраснете, когато остареете. Това обаче не винаги е така. Въпреки че е вярно, че някои хора ще видят акне подобряване с напредване на възрастта, има и много хора, които ще продължат да се борят с акне и в зряла възраст.

Акнето е сложно състояние, което може да бъде причинено от различни фактори, така че няма универсален отговор на този въпрос.
Въпреки това, има няколко неща, които могат да ви помогнат да определите дали ще надраснете акнето. Първо, ако имате фамилна анамнеза за акне, е по-вероятно да имате акне като възрастен.

След това има още няколко фактора, които могат да повлияят на риска от развитие на акне за възрастни. Те включват вашия начин на живот, диета и тип кожа. Ако сте с наднормено тегло, шансовете са, че хормоналните промени могат да увеличат риска от развитие на акне при възрастни.

Както и да е, едно от най-важните неща, които трябва да направите, ако страдате от тийнейджърско акне, е да се консултирате с дерматолог, за да получите повече информация за състоянието си и как да го избегнете. Това може да подобри шансовете ви за предотвратяване на други кожни състояния, свързани с акне като белези, бръчки, стрии, розацея и др.

Как да избегнем тийн акне?

Винаги е трудно да се елиминира и да се избегне акне, а акнето на тийнейджърите не е изключване. Премахването на акнето е трудно, защото може да има някаква неизвестна причина или да бъде причинено от вътрешни фактори, които не са много лесни за побеждаване. Последното е най-ярката характеристика на тийнейджърското акне.

Най-честата вътрешна причина за акне е повишаване на нивото на хормоните, а тийнейджърското акне е точно така - в пубертета организмът не може да се справи с изблик на хормони и сред резултатите от такъв изблик са увеличеното производство на себум (кожно масло) от мастните жлези, така че се появява излишното масло запълва порите на кожата и акнето.

How to Avoid Teen Acne?
Как да избегнем тийн акне?
Почти всички тийнейджъри имат акне, така че не се страхувайте, ако детето ви (или вие, ако сте тийнейджър) спечели неравномерен ред пъпки по челото си или навсякъде. Направете най-доброто от себе си и ще получите резултат. Може да не дойде веднага, но поне ще можете да смекчите вредното въздействие върху кожата си по-специално и върху здравето си като цяло.

Как да избегнем тийнейджърско акне? Най-добрият начин да се избегне тийнейджърско акне е сложно лечение - премахване както на вътрешните причини (основните), така и на външните причини (не основни, но влошаващи ситуацията в много случаи). Първите могат да бъдат премахнати, на първо място, чрез правилна диета. Акнето всъщност не се появява толкова поради хормоните; Това се дължи на въздействието им върху уязвимата кожа. Консумирането на подходящи количества витамини (особено А и В-комплекс) е добра помощ за вашата кожа.

Как да се лекува акне за възрастни

Вече има няколко статии на нашия уебсайт, където можете да намерите ефективно лечение за възрастни акне или да научите причини и възможности за лечение на възрастни хормонално акне. Можете също така да видите видеото по-долу за повече информация за акне за възрастни.

Благодарим Ви, че дойдохте на нашия уебсайт, където можете да получите повече информация за нашето лечение и другите услуги, които предлагаме. Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. Използвайте връзката по-долу, ако намерите най-ефективните методи за лечение на акне, които ще работят за вас!

Намерете най-добрия метод за лечение на тийн акне 


comments powered by Disqus