Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Здраве и красота  /  Ефективно лечение за възрастни акне

Ефективно лечение за възрастни акне

Ефективно лечение за възрастни акне Акнето е често срещан проблем за милиони хора. Възрастни мъже и възрастни жени не са осигурени срещу тези грозни малки неща, както и тийнейджъри и младежи. И така, какво ще направите, ако изведнъж забележите тези червени/ бели/ черни петна по лицето или тялото си? Какво е най-доброто ефективно лечение за възрастни акне?

Хората имат различни подходи към акнето за възрастни. Последните понякога зависят от тяхното здраве, възраст, секс и т.н. и понякога не. Някои хора не обръщат никакво внимание на акнето си и мислят, че ще го направи и всъщност понякога наистина се случва така.

Причини за възрастни акне

Причините за възрастни акне могат да бъдат толкова разнообразни, колкото размерите на тези грозни петна. Какви са те? Една от най-честите причини, поради които акнето се появява, е проблем с хормоните. Този проблем, на свой ред, може да бъде причинен от свързани с възрастта проблеми.

Въпреки че това често се случва по време на пубертета възраст, която често е свързана с изблик на хормони и много акне петна по цялото тяло, в случай на акне при възрастни това често е причинено от хормонални промени или от хапчета за контрол на ражданията.
Точно като причините за всяко заболяване или просто причини за всичко, което получаваме и което е свързано с телата ни, акнето може да бъде причинено или от вътрешни или външни фактори. Нека започнем с акцент върху вътрешните причини за акне при възрастни.

Вътрешни причини за акне при възрастни

Вътрешните причини за акне при възрастни могат да бъдат наистина злонамерени и злобни - просто не знаете откъде идват!

Ако външните причини за акне са предвидими до известна степен, вътрешните причини за възрастни акне наистина могат да се появят без причина - може да изглежда, че се подчинявате на всички хигиенни правила, имате душ редовно и след като сте имали спортно обучение, вие сте доста наясно със съдържанието на козметични, които използвате и не използвате твърде много различни ексфолианти, но така или иначе акне петна се появяват отново и отново.

Internal causes of acne
Вътрешни причини за акне
Вътрешните причини за акне за възрастни могат да бъдат обобщени, както следва:

  • Хормони. Хормоните, свързани с акнето , се наричат андрогени. Това са първоначално мъже хормони, но всички жени ги имат до известна степен. И по-специално е вероятно да имате високо ниво на андрогени, ако сте в юношеството си. Някои хормонални препарати също могат да повишат нивото на хормоните в тялото си - а именно хапчета за контрол на ражданията. Обикновено андрогените са отговорни за производството на себум, които могат да бъдат назовани като следващата причина за акне на кожата.
  • Производство на себум. Хормоните могат да повишат функцията на себумните жлези , разположени в цялото ви тяло и развиващия се себум (или масло или грес). Високото производство на себум може да бъде твърде много за кожата и в този случай маслото не само смазва кожата (т.е. вид вземане на защитен слой върху кожата), но и изпълва кожните пори и по този начин се появяват пъпки, грозни отвън и мазни вътре.
  • Бактерии. Пропионибактерийните акне са бактерии, живеещи върху човешка кожа. Този зародиш може да еволютира биологично активни вещества, които разтварят себум. В този случай кожата става уязвима и изложена на външни сътрудници на акне. Така че тук можем да видим симбиоза на външни и вътрешни причини за акне - "вътрешна" бактерия дава предпоставки за външни опасности.
  • Четвъртата причина е свързана с някои необичайни промени в фоликулите, които могат да бъдат свързани и с хормони. Понякога фоликулите растат твърде много, така че акнето да може да се образува от стените на тези кожни пори, отглеждани твърде много.

Външни причини за акне при възрастни

Нека сега прегледаме външните причини за акне при възрастни, което означава, че тези, които не са свързани с хормони или активност на мастните жлези или всякакви други органи (като цяло поради същите хормони' хиперактивност тези жлези също стават хиперактивни и тяхното възбуда причинява генериране на масло в големи количества, което провокира задушаване на порите и акне в резултат).

External causes of acne
Външни причини за акне
И така, какви са външните причини за акне за възрастни? Може да се каже, че някои от тези идват от навици и поведение на човека, който има акне, а другите всъщност не зависят от човека. Например, такива вредни навици като бране и притискане на акне могат да бъдат назовани като една от най-широко разпространените причини за всички видове акне.

Ако следвате такъв навик, ще проследите затворен кръг - притискането на акне често води до нов (или няколко акне, или нещо още по-лошо като възпаление и дори белези или пигментация на кожата).

Грешен възрастен грижа за кожата

Лошата грижа за кожата за възрастни също е една от често срещаните външни причини за акне - особено за хора, които правят някакво физическо обучение или просто живеят в горещи страни. Това е така, защото потта е един от най-силните задействания на появата на акне.

Втората група включва предимно фактори на околната среда - висока прашност на работните места, радиация, както и незвуци козметични помощи, лошо наследство и т.н. В повечето случаи тези фактори са много трудни или дори невъзможни за елиминиране.

Независимо от това, човек винаги може да намали причините за акне за възрастни и да предотврати този кожен проблем.
Превенцията е по-лесна от медикаментите - това универсално правило важи и за акнето. Разбира се, ако премахнете всеки фактор, който може да причини акне и който зависи от вас - ще направите решителна стъпка напред в борбата си.

Грим и възрастен акне

Има ли някаква връзка между грим и акне? Да, гримът е една от причините за акнето за възрастни. Не е вид усещане или нещо такова. Това е доста установен факт и всички хора, които са загрижени за техните кожни продукти по-специално и здравето като цяло знаят за същото. Тук говорим главно за жените, защото със сигурност всички "проблеми с грима" засягат жените много повече от мъжете.

Acne caused by makeup
Акне, причинено от грим
И всяка жена трябва да знае какъв грим може да използва, за да избегне такива широко разпространени и досадни неприятности като акне. Козметичен който причинява акне е, въпреки това и въпреки всичко, широко използвани и много жени все още го използват и се оплакват от като акне само без да знаят каква е причината за тяхната беда.

Акне, причинено от грим

Всъщност отговорът, както се случва често, просто лежи на повърхността. Да се грижиш за кожата си не трябва да бъде мания, въпреки че е в някои случаи с жени. Но въпреки това акнето и "акнето, причинено от грима" по-специално са склонни да се появяват, ако грижата за кожата за възрастни е дефицитна... или основно без ръка.

Такова размитащо поведение се отнася най-вече за ръчно отстраняване на акне, а именно изстискване и бране. Тя обаче не е свързана с основната ни тема, макар че става много решаваща поради почти същите причини.

What is non-obsessive skin care?
Какво е невманиачено грижа за кожата?
Какво имаме предвид да говорим за "невманиачителна грижа за кожата"?

  • Козметичната не трябва да е житейска цел. Разбира се, че е добре да изглеждаме добре, но има случаи, когато не се правим по-привлекателни с грим. Отделно от факта, че любимият ви човек може да се влюби в някой друг, когато най-накрая ви види без навари, може просто да развалите кожата си по някакъв или друг начин.
  • Не се препоръчва да използвате твърде много скрабове - те изтъркват кожата ви толкова много, че да стане твърде тънка и уязвима.
  • Опитайте се да изберете грим за акне склонна кожа. И твърде фини прахове също не се препоръчват - искате ли тези прахове да влязат във всички микроскопични дупки по кожата ви? Запълването на тези дупки (или порите или фоликулите) просто е първият етап на образуване на акне.
Има връзка между грим и акне - и това е просто проста илюстрация. Същото е и с козметиката, съдържаща масло - основен агент за задавяне на пори.

Как да се предотврати причини за възрастни акне?

Не се паникьосвай, ако имаш лоша кожа. Просто помислете добре за причините за акне за възрастни и изберете грим за акне склонна кожа, за да предотвратите всички тези пъпки.

Ако имате склонна към акне кожа, може да искате да използвате грим, за да скриете пъпките, но в действителност ще трябва да се грижите за кожата! По-добре е да използвате лечение, за да предотвратите появата на пъпки, отколкото да скриете акнето си под грим.

Диета план за лечение на възрастни акне

Вече прегледахме основните причини за акне. Можете също да прочетете за тях в интернет, това е сигурно. И ако сте прочели за тях и ако прочетете тази статия, това вероятно може да означава, че този проблем ви смущава и представлява жизненоважен въпрос за вас.

Повечето от нас знаят за поне някои начини за лечение на акне. Ако сте се интересували от акне причини, може да сте прочели нещо за елиминирането им. И трябва да знаете, че превенцията е по-добра от лечението и определено по-добра от отстъплението. Това, което може да бъде ново за вас, е, че вашата диета може да има влияние върху кожата ви, така че може да искате да направите корекции в диетата си , за да предотвратите акне за възрастни!

Диета за лечение на акне

Можете да предотвратите появата на акне или да закрепете процеса на елиминирането им с различни средства, но правилното диета план за лечение на акне е един от най-често използваните и ефективни начини.

Diet for Acne Treatment
Диета за лечение на възрастни акне
Въпросът е, че много хора имат дефицит на различни витамини и жизненоважни минерали в организмите си. И в резултат на това имунната им резистентност става по-ниска. Някои минерали и витамини са жизненоважни за кожата - и разбира се, когато не получавате достатъчно от тях, кожата става по-слаба срещу външни въздействия. Така че тук подходяща диета може да ви помогне.

А правилното диета план за лечение на акне не е необходимо означава, че трябва да следвате някои специално проектирани диета и да се избегне яденето на месо и мазнини или нещо такова. Това само предполага здравословна храна с достатъчно количество витамини и минерали, необходими за редовно развитие на кожата (със сигурност не трябва да забравяте за други части на тялото).

Така че просто изберете добра диета и акне ще бъде рядък гост в живота си. Това разбира се е нещо, което сте нетърпеливи да следвате.
Опитайте се да изключите бързо хранене от храненето си. Тези хамбургери и Колас няма да ви хранят с твърде много жизненоважни витамини, а освен това е от полза за поддържането на стабилно тегло.

Здравословен начин на живот за лечение на акне

Разбира се пушенето е забранено (със сигурност пушенето не е вашето хранене, но въпреки това свързан и жизненоважен въпрос). Пиенето на алкохол трябва да бъде ограничено. Използвайте повече зеленчуци (особено пресни), заместителна кола и алкохолни напитки със сокове.

Това е основен хранителен план за лечение на акне , но ако изберете здравословен начин на живот и подходящи лекарства за спиране на акнето, ще се отървете от акне веднъж и завинаги!

Как да се лекува възрастен акне?

Как да се лекува акне за възрастни? Каквото и да предпочитате, трябва да стоите далеч от търкане или пръкване или триене на акне. Последният е много чест среднай-тийнейджърите, обаче, в случай с възрастни акне това също се случва често. Да го наречем втори подход. Всъщност , ръчно отстраняване на акне може да ви направи повече вреда, отколкото добро. Най-лошото тук е, че лесно можете да получите инфекция чрез малка рана, която правите върху кожата си.

Avoid Acne Squeezing!
Избягвайте Ръчно притискане на акне!
Мястото, където сте премахнали акнето, ще бъде възпалено и набъбнало. В някои случаи белезите могат да останат - разбирате, че това ще бъде тежко плащане за делата ви. Особено, ако говорим за лицеви акне - във всеки случай осъзнавате, че едно бяло петно на лицето ви, което ще изчезне (разбира се, по-вероятно, ако приложите някакво лечение към него) в някои дни не си струва белезите, които ще определят външния ви вид в останалата част от живота ви.

Така че, дори и да сте изскочили малко акне преди и това беше късмет и всичко беше наред и не сте имали никаква инфекция - не мислете, че тя ще се повтаря отново и отново и отново и че всички акне трябва да бъдат изскочени / изтъркани.

Медикаменти за лечение на акне

Не е толкова лесно да се намери подходящо лечение с акне. Много страдащи хора търсят лекарства за лечение на акне, а не всички от тях са, че успешни в намирането на самото лекарство, което е полезно и има наистина естествен произход.

Всъщност има препарати, които се считат за естествени и безопасни, и нямат много или дори нямат никакви странични ефекти. Но има и лекарства за лечение на акне с доказано действие, все още не толкова безопасни, колкото естествените. Сред тях са ретиноиди, изотретиноин и разбира се бензоил пероксид.

Рецепта Лекарства на базата на Бензоил Пероксид

Бензоил пероксид е комплексно действие лекарство, един от много лекарства за лечение на акне. Той е бил използван за лечение на акне в продължение на много години, и в днешно време се произвежда под различни имена и различни марки (например, Clearasil е един от най-често познатите). Комплексно действие на бензоил пероксид се проявява в въздействието му върху растежа и развитието на бактериите и върху кожата.

Препаратът инхибира растежа на някои микроби, а другите просто се убиват от него.
Ефектът върху кожата се извършва чрез окисляване и мащабиране на кожата, което възпрепятства появата на акне. Някои препарати, съдържащи бензоил пероксид, също абсорбират себум, предотвратявайки задавянето на фоликулите.

Benzoyl Peroxide Cream
Бензоил Пероксиден крем
Бензоил пероксид може да бъде с различна концентрация в лекарството, което ще използвате, концентрации от 2.5%, 5% и 10% се използват най-често. Разбира се препаратът, съдържащ повече бензоил пероксид, е по-силен и има по-мощно действие, но няма да имате по-добър ефект, ако приложите най-силния.

Естествено лечение на възрастни акне

По-добре е да започнете от естествени лекарства за лечение на акне, не в зависимост от тежестта на вашето заболяване и след това, ако чувствате, че трябва да се приложи по-голяма доза от препарата и първоначално използваната не е достатъчна, вземете по-силната.

Natural Treatment of Adult Acne
Естествено лечение на възрастни акне
Но във всеки случай е по-добре да се консултирате с лекар, за да не нанасяте вреда с добри намерения. Материята е бензоил пероксид има някои странични ефекти, свързани най-вече със сушене на кожата. Така че да имате риск да имате твърде суха кожа след неудобно прилагане на препарата, което може да доведе до акне отново.

Ефективно лечение за възрастни акне

Често се случва, че след разкриване на акне, хората бягат при лекари (дерматолози, козметолози) с искания за помощ. Това е по-разумно - така или иначе специалист може да ви даде по-добър съвет и да препоръча ефективно лечение за възрастни акне.

Основното нещо е, че може да не се консултирате с лекар всеки път, когато имате някакъв проблем с кожата. Но внимателното внимание върху състоянието на вашето здраве винаги е положителен начин на живот. Можете да предотвратите акне, преди да се появи, така че наистина няма да се налага да търсите никакво лечение за възрастни акне, нито да изберете всеки ваш подход.

Разберете как да лекувате акне за възрастни 


comments powered by Disqus