Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Здраве и красота  /  Възрастни хормонално акне

Хормонално акне възрастни

Статия от Център за грижа за здравето

Хормонално акне възрастни Специалистите казват, че акне се причинява от хормоните, но не са никакви сериозни изследвания на този феномен до момента. Изследване, проведено наскоро установи, че почти 50 % от жените се сблъскват възрастни акне breakouts през седмицата преди менструалния им цикъл.

Какво е интересно за възрастни хормонално акне е фактът, че те не могат да бъдат третирани с методите на обичайната терапия. Локални антибиотици и локални ретиноиди са безполезни в този случай. Обърнете внимание на следните факти за идентифициране на хормонално акне са:

  • Акне се случи първи път в зряла възраст;
  • Акне изригвания засилване преди менструация;
  • Доклад за нередовен менструален цикъл;
  • По-активно мастните жлези в челюстната област;
  • Hirsuties (повишено ниво на косата на лицето си или дори косата на нетипично места);
  • Повишеното ниво на някои мъжки хормони в кръвта.

Причините за хормонално акне

Акне провокирани от хормонални влияние започва на 20-25 годишна възраст, понякога това е актуално за тийнейджъри и понякога зрели жени може да го има. Възрастен Акнето пъпки обикновено се появяват на лицето, особено брадичката и челюст. Но понякога има акне следи върху гърдите или гърба. Независимо от факта, че хормонално влияе Акнето рядко е тежко и обикновено се проявява като малки възпалителни възли и папули, жените, страдащи от заболяването не може да не се чудя: как го започнем?

Известно е, че нашите надбъбречните жлези започват вземане на андроген, dihydroepiandrosterone сулфат (DHEAS), когато все още сме деца на около 10 години. Също така в пробив на пубертета две повече андрогени, така наречените "мъжки" хормони, dehydrotestosterone (ДХТ) и тестостерон, започват да работят в органите на жените. Всички те стимулират мастните жлези да произвеждат повече от натурални масла на кожата, или себум.

Ето защо толкова много тийнейджъри страдат от мазна кожа и акне. И момчета, които имат повече "мъжки" хормони, страдат от наградата акне по-често, отколкото при момичетата. Юноши акне е лесна за лечение. Ниво на хормони е много гъвкава в млади тела. Лечения на първа линия ще помогне в повечето случаи и включват като локално ретиноиди и бензоил пероксид, подкрепени от перорални антибиотици. Но след първоначалното подобрение може да дойде един период, когато хормоналните промени и тялото престава да реагира на терапията. В такива случаи трябва да се промени процедурата за лечение.

Хормонално акне възрастни

Докато някои възрастни може да започне разработването им акне, само от техните 20s или 30s, определено количество от тях изглежда да никога не го надмине, преминава в зряла възраст със същия breakouts. Това се случва поради промени в хормонално ниво. Когато една жена се приближава си период, нивото на естроген намалява. Яйчниците след овулацията произвеждат прогестерон и този хормон стимулира мастните жлези. Акнето идва в резултат на това.

Някои бременни жени са засегнати от хормонално причинени акне. По време на третия триместър техните мастните жлези издигнем производството на петрол, което води до чести пробиви. Има жени, които страдат от акне огнища след менопаузата, тъй като нивото на тестостерона получава по-високо, докато намалява нивото на естрогена.

Както можете да видите, възрастни могат да получат акне проблеми по време на целия им живот от пубертета до своите стари години. Тези проблеми не могат да изчезнат с възрастта и дори може да се влоши. Ако искате да постигнете добри резултати, вижте вашия дерматолог, който ще ви помогне да развият най-добрият вариант за лечение на акне.

Прочетете повече за възрастни акне продукти 


comments powered by Disqus