Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Здраве и красота  /  Възрастни хормонални акне

Възрастни хормонално акне: Причини и лечение

Възрастни хормонално акне: Причини и лечение Специалистите казват, че Акнето е причинено от хормони, но не са никакви сериозни изследвания на този феномен до момента. Изследване, проведено наскоро установи, че почти 50 % от всички жени срещнете Възрастен Акнето breakouts през седмицата преди менструалния им цикъл.

Какво е интересно за възрастни хормонално акне е фактът, че те не могат да бъдат лекувани чрез методите на обичайната терапия. Локални антибиотици и локални ретиноиди са безполезни в този случай. Обърнете внимание на следните факти за идентифициране на хормонално акне са:

 • Акне се случи първи път в зряла възраст;
 • Акне изригвания усилвателни преди менструация;
 • Доклад за нередовен менструален цикъл;
 • По-активно мастните жлези в челюстната област;
 • Hirsuties (повишено ниво на косата на лицето си или дори косата в нетипично места);
 • Повишено ниво на някои мъжки хормони в кръвта.

Какво е възрастен хормонално акне?

Хормонално акне или акне възрастни хормонални е известен също като акне вулгарис е причинено поради нарушения в състоянието на кожата, срещащи се дължи на свръхпродукция на андрогените хормони в тялото. Тестостерон или андроген се смята за основен полов хормон, който се намира, както при мъже и жени. Възрастни хормонално акне е причинено поради прекомерно производство на андроген в тялото.

Андроген хормони са склонни да стимулират мастните жлези, които произвеждат високо количество на природен нефт или себум в кожата. Това себум произведено събира в косата пори или фоликулите и по-късно получава смесени с мъртвите клетки и бактерии, което води до образуването на петна или пъпки.

Хормонално акне е често срещано да се появяват по време на пубертета, но в някои случаи, може да продължи да се появява в възрастните хора. Това се вижда също, че подрастващите или тийнейджъри страдат повече от хормонално акне поради хормонални промени , които вземат участие в тялото си през това време.

Също така през този период хормонално акне е по-забележимо при мъжете в сравнение с женските поради факта, че мъжете произвеждат повече тестостерон от женските. Докато жените може повече от тези акне страдат по време на природните цикли те преминават, които включват бременност, менструация и менопауза.

Развитие на хормонално акне възрастни

Докато някои възрастни може да започне разработването им акне започва само от 20 или 30 години определена сума от тях изглежда да никога не го надмине, минаваща в зряла възраст със същия breakouts. Това се случва поради промени в хормоналните нива. Когато една жена се приближава си период, нивото на естроген намалява. След овулация на яйчниците произвеждат прогестерон и този хормон стимулира мастните жлези. Акнето идва в резултат на това.

Development of Adult Hormonal Acne
Някои бременни жени са засегнати от хормонално причинява акне. По време на третия триместър техните мастните жлези издигнем производството на петрол, което води до чести пробиви. Има жени, които страдат от акне огнища след менопаузата, тъй като нивото на тестостерона получава по-високо, докато нивото на естроген намалява.

Както можете да видите, възрастни може да опита акне проблеми по време на целия им живот от пубертета до своите стари години. Тези проблеми не могат да изчезнат с възрастта и дори може да се влоши.
Ако искате да постигнете отлични резултати, вижте вашия дерматолог, който ще ви помогне да намерите най -добрите Акнето лечение.

Причините за хормонално акне

Акне провокирани от хормонални влияние започва на 20-25 годишна възраст, понякога това е актуално за тийнейджъри и понякога зрели жени може да го има. Възрастен Акнето пъпки обикновено се появяват на лицето, особено брадичката и челюст. Но понякога има акне следи върху гърдите или гърба. Независимо от факта, че хормонално повлияно Акнето рядко е тежко и обикновено се проявява като малки възпалителни възли и папули, жените, страдащи от заболяването не може да помогне но се чудя: как го започнем?

Известно е, че нашите надбъбречните жлези започват вземане на андроген, дехидроепиандростерон сулфат (DHEAS) когато все още сме деца на около 10 години. Също така в пробив на пубертета две повече андрогени, така наречените "мъжки" хормони, dehydrotestosterone (ДХТ) и тестостерон, започват да работят в органите на жените. Всички те стимулират мастните жлези да произвеждат повече от натурални масла на кожата, или себум.

Ето защо толкова много тийнейджъри страдат от мазна кожа и акне. И момчета, които имат повече "мъжки" хормони, страдат от наградата акне по-често, отколкото при момичетата.
За разлика от възрастни акне, наградата акне често е лесно да се третират.
Ниво на хормони е много гъвкава в млади тела. Лечения на първа линия ще помогне в повечето случаи и включват като локално ретиноиди и бензоил пероксид, подкрепени от перорални антибиотици.

Но след първоначалното подобрение може да дойде един период, когато хормоналните промени и тялото престава да реагира на терапията. В такива случаи трябва да се промени процедурата на възрастни хормонално акне лечение и често се появяват да опитате природен хапчета за хормонално акне.

Общи фактори, които задействат хормонално акне при възрастни

Има някои хора, които може да възникнат повече от хормонално акне поради наследствени фактори.

Както споменахме преди, Пубертетът е друг фактор, които могат да предизвикат хормонално акне. Пубертета е на възраст период, през който подрастващите достигат полова зрялост и става способен на възпроизвеждане. Тялото (мъже и жени) в този период претърпява множество хормонални промени. Мъжкото тяло в сравнение с женските произвежда прекомерно андроген хормони, които са отговорни за образуването на пъпки или кожни дефекти. Женските от другата страна също страдат от хормонални акне дължи на дисбаланс на хормоните в организма.

Factors That Trigger Hormonal Acne in Adults
Фактори, които задействат хормонално акне при възрастни
Но най-често срещаните фактори, които са известни да предизвика хормонално акне при възрастни , включват:

 • Недостиг на минерали и витамини - това е очевидно, за да се каже, че витамините и минералите играят положителна роля за поддържането на баланса на хормоните в тялото ни. Следователно липсата на различни минерали и витамини в рутинни диета може да причини на организма да липсва подобряване на имунитета, което е необходимо за организма да се бори срещу вируси и инфекции, които тялото е склонна към.
 • Стрес - стрес от надбъбречните жлези довежда до производството на хормони, както при мъже и жени. Реакция, причинени поради стрес е отговорен да се влоши състоянието на кожата.
 • Прекомерни количества от захари и мастни храни - прекомерен прием на храна, които са богати на захари и мазнини може да предизвикат хормонално акне при възрастни. Причината за причина за акне е основно се дължи на факта, че тялото ни магазини повече мазнини, които ние консумираме, които по-късно запушват в порите на кожата. Освен това, висок прием на захар може да предизвика възпаления на кожата, поради свръхпроизводство на инсулин в организма.
 • Менструация, менопауза, бременност - жените по време на овулация, бременност или менструация опит рязък спад в полов хормон естроген в тялото си. Този спад на хормона естроген също е придружен от увеличаване на тестостерона, който допълнително предизвиква образуването на акне вулгарис.
 • Мъртва кожа натрупване - мъртви кожни клетки също са отговорни за пораждащи кожата акне. Кожата клетки, която събира в порите смеси с кожата масло (себум) да водят до кожата петна или пъпки.
 • Използването на стероиди - прекомерната употреба на стероиди може да предизвика хормонален акне при възрастни. Използването на стероиди увеличава производството на тестостерон при мъжете, което допълнително води до дисбаланс на хормоните в тялото и води до кожни проблеми, свързани с тях.
 • Наличие на бактерии в кожата порите - наличие на бактерии в космените фоликули води до образуването на пъпки или тъмни петна по лицето.

Възрастни хормонално акне лечение

Хормонално акне в двете мъже и жени могат да бъдат лекувани с 2 след определени методи: без рецепта процедури и предписване на лечение.

Без рецепта лечение на хормонално акне възрастни

Natural Treatment for Adult Hormonal Acne
Физически лечение на хормонално акне възрастни
 • Сапун и вода - Почистване на лицето леко със сапун и вода 2 пъти на ден може да помогне при лечение на хормонално акне правилно. Трудно, то трябва да се има предвид, че този Възрастен хормонално акне лечението няма да изчистите до вече съществуващите акне по кожата, но ще намали влиянието на възпаление, причинени от акне.
 • Препарат за почистване - почистващи често съдържат гликолова киселина, бензоил пероксид, салицилова киселина и сяра, които са полезни за лечение на акне. Прекомерната употреба на почистващи трябва да се избягва, тъй като дори може да навреди на кожата или да причинят други кожни проблеми.
 • Салицилова киселина - необичайно проливането на клетките може да се контролира по кожата с помощта на салицилова киселина. Киселина, обаче, няма никакво въздействие върху производството на себум и също не убиват всички бактерии. Киселина е отговорен за unclogging порите да се предотврати лезии при леки акне.
 • Алкохолът и ацетон - ацетон помага за премахване на масло от повърхността на кожата, докато алкохолът се използва като леки анти-бактериални агент. Двамата агенти се използват заедно да изсъхне на кожата и обикновено имат малък ефект върху акне.
 • Сяра - сярата е компонент, който се използва в много акне лекарства в комбинация с други вещества, като салицилова киселина и алкохол. Тъй като има само незначителен ефект върху акне; сярата обикновено не се препоръчва от дерматолозите за възрастни хормонално акне лечение.
 • Бензоил пероксид - за в случай на леки акне, лекарят може да препоръча отиват за лечение на хормонално акне с не нормативни наркотици като определена сума на бензоил пероксид. Бензоил пероксид помага за унищожаване на бактериите, които причиняват акне проблем. За да запазите акне в залива, съединението трябва да се използва постоянно за поне четири седмици. За разлика от други борсата предписаните продукти то не засяга производството на себум и акне идва обратно, когато спрете да използвате съединението. Прекомерната употреба на бензоил пероксид може да предизвика сухота на кожата или раздразнение на кожата; Затова човек трябва да се грижи по време на прилагането на решение.
 • Локалните ретиноиди гел - гел за локално ретиноиди е полезно за намаляване на възпаление и подуване на кожата, както и увеличаване на растежа на клетките. Гел спира нови пъпки форма на кожата. В сравнение с други не предписани лечения за хормонално акне гел за локално ретиноиди може да отнеме 8-12 седмици, за да покаже желаните резултати.
 • Зелен чай - зелен чай могат да бъдат консумирани да по-надолу на нивото на възпаление в организма. Освен според местните практиката на режим за грижа за кожата един може да помисли за пиене няколко чаши зелен чай на ден да стимулирам кожата автоматично.
 • Билкови хапчета за хормонално акне - има стотици билкови, органични и естествени хапчета за хормонално акне наличен на пазара, които гарантират предоставяне на ефективно решение да се отърве от хормонално акне. Част от тези хапчета за хормонално акне, обаче, е малко вероятно да има много предимства, тъй като след като спрете да ги приемате акне ще пукане вън отново след определено време педя.

Рецепта за лечение на хормонално акне възрастни

Prescription Treatment for Adult Hormonal Acne
Рецепта лечение на хормонално акне възрастни
 • Ретиноидите или витамин А-деривати - тези вид на лекарства са на разположение като устни хапчета за хормонално акне и актуални лосиони. Тези лекарства помагат при избърсване, умерена до тежка форма на акне чрез нормализиране на кожата. Ретиноиди може да се използва в комбинация с други продукти за лечение на възрастни хормонално акне като перорални антибиотици и бензоил пероксид да затегнете ефекта на Премахване на акне. Въпреки, че локално ретиноиди не са много на странични ефекти, използването им не се препоръчва за бременни или кърмещи жени. Незначителни странични ефекти, които са свързани с този продукт включват сухота, зачервяване и сърбеж по кожата.
 • Азелаинова киселина - това лекарство се казва, че има антибактериални и противовъзпалителни свойства , които помагат да се отървем от хормонално акне. Гел или крем се използва за лечение на друг тип състояние, което е популярно известен като розацея.
 • Орални контрацептиви - Лекарите често предполагат противозачатъчни хапчета на жените да намали ефекта на мъжките хормони тестостерон на акне нараства по кожата. Тези контрацептиви са граница да се използва от женски пациенти само и да се покаже желаните резултати в периода от 3 до 4 месеца време. Някои от страничните ефекти, свързани с противозачатъчни хапчета за хормонално акне включват гадене, гърдите, наддаване на тегло и кръвни съсиреци.
 • Спиронолактон - това лекарство е особено използва за блокиране на действието на организма хормони на мастните жлези на кожата. Този тип лечение е полезен за жените, чиито акне се влошават по време на менструация.
Прочетете повече за Възрастен Акнето лечение 


comments powered by Disqus