Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Мъжко здраве  /  Мъжката плодовитост при застаряващите мъже

Как да се увеличи мъжката плодовитост? Мъжки фертилитет анализ

Как да се увеличи мъжката плодовитост? Мъжки фертилитет анализ 

Какво е Плодовитост?

Плодовитостта се отнася до естествената способност да се възпроизвежда с естествени средства. Плодовитостта, като цяло, се различава от фекундността, която се определя като потенциал за размножаване.

Световната здравна организация често се отнася до процента на плодовитост , за да сравни темпа на растеж на населението в различните страни. Процентът се отнася до популацията на репродуктивната възраст, която включва както жени, които в момента са бременни, така и следродилните майки, и мъжете, които са достигнали пубертета.

Плодовитостта варира значително между видовете, индивидите, и етапите на живот. Плодовитостта се влияе и от социалните и екологичните фактори.

Процент на плодовитост

Процентът на плодовитост е един от основните параметри , използвани за определяне дали дадено общество или регион е изправено пред проблем с населението.

Коефициентът на плодовитост е съотношението на броя на живите раждания през броя на жените в техните детеродни години.
Средният за света процент на плодовитост е около две деца, с по-ниски ставки в развитите нации и по-високи ставки в много от развиващите се нации, по-специално тези в Латинска Америка, Африка, и Близкия изток. Тази разлика между развитите и развиващите се нации се дължи до голяма степен на контрацепция, образование и развитие на медицината.

Fertility Rates by Country
Коефициенти на плодовитост по държави
В много страни процентът на плодовитост е достигнал или дори надминал заместващо ниво, нивото на населението, необходимо за заместване на населението. Очаква се, че процент на плодовитост от 2.1 (две деца на двойка) ще бъде необходимо да се запази населението стабилно.

Заместващата степен е сравнително нова мярка за процента на плодовитост. Когато ООН въведе нивото на замяна през 60-те години на 20-ти в. то беше определено на две деца на двойка. Днес обаче ООН използва по-широката мярка за общия процент на плодовитост (ТФР), която включва жени от всички репродуктивни възрасти.

Обикновено се счита, че държавите имат ниска плодовитост , ако степента им на плодовитост е под нивото на замяна (както е определено в раздела по-долу), защото равнищата на плодовитост под заместващото ниво са свързани с по-ниски нива на БВП, по-малък растеж и по-ниско население.

Мъжко безплодие

Терминът плодовитост може да се използва както за мъже, така и за жени, тъй като и двамата допринасят за зачеването на дете. Въпреки че когато говорим за безплодие често считаме женското безплодие, мъжката плодовитост е неразделна част от безплодието, защото човек не може да зачене без приноса на мъжкия.

В този случай безплодието е липсата на плодовитост при мъжете или когато мъжът има много по-малък шанс да забременее жена си партньор. Мъжката плодовитост обикновено зависи от качеството на мъжките сперматозоиди клетки.

Защо клетките на сперматозоидите са толкова съществени? Една от първичните причини качеството на спермата е толкова важно е, че сперматозоидите клетки са отговорни за зачеването на дете.
Минават през пениса и се озовават в репродуктивния тракт на женския партньор. В този момент клетките на сперматозоидите са готови да оплождат женското яйце. Ако спермата не може да достигне яйцеклетката, от съществено значение е да знаете защо това се случва и да разберете как да подобрите качеството на сперматозоидите и да увеличите количеството на сперматозоидите.

Съществуват и начини за увеличаване на мъжката плодовитост, ние ще говорим за тях по-долу.

Какво засяга мъжката плодовитост

Factors That Affect Male Fertility
Фактори, които засягат мъжката плодовитост
Дадени по-долу са някои аспекти, които засягат мъжкия фертилитет:

 • Еректилна дисфункция - Еректилна дисфункция или импотентност е ситуация, когато човек не е в състояние да поддържа или развива ерекция по време на полов акт.
 • Подвижност на сперматозоидите - Подвижността на сперматозоидите се отнася до процеса, при който спермалната клетка се движи през женския репродуктивен тракт, за да достигне яйцеклетката. С прости думи, това означава способността на здравата сперма клетка да плува. Мъжкото безплодие може да възникне и в случая, когато клетките на сперматозоидите не плуват правилно. Лошата подвижност на сперматозоидите при човека се нарича също астеноспермия или астенозооспермия.
 • Либидото - Либидото при човека е описано като желание на човек или сексуален стремеж към сексуална активност. Консумацията на храна или добавки, които са отговорни за увеличаването на либидото при мъжкия се нарича като афродизиаци.
 • Брой на сперматозоидите - Брой на сперматозоидите е концентрацията на клетките на сперматозоидите в даденото количество сперма. Обикновено анализът на спермата ("семинограма") се прави така, че да се разбере броят на спермалните клетки, присъстващи в спермата.
 • Нивата на тестостерон - Безплодие при някои мъже може да бъде заради ниското ниво на тестостерон , който е мъжкият полов хормон присъства вътре в тялото.
Трябва да се има предвид, че освен гореспоменатите аспекти, мъжкото безплодие може да зависи от различни фактори като фитнес на човека, общото здраве, и хранителни замърсители. Ето защо, за да се подреди всичко, е необходимо да се консумира здравословна диета и да има здравословен начин на живот.

От
сега има много мъже, които не могат да имат деца, и това може да бъде свързано с техния начин на живот и хранене. По този начин те не са наясно какво трябва да направят, за да си върнат тялото в ред и да заченат бебе.
За тези, които са в това състояние, има някои стъпки, които трябва да предприемете, за да получите репродуктивното си здраве обратно в действие и да имате способността да заченете дете. И първият вариант е да проверите плодовитостта и здравето на сперматозоидите с мъжкия анализ на плодовитостта.

Мъжки фертилитет анализ

Мъжкият анализ на плодовитостта е често срещан начин да се види дали възрастен мъж може да стане баща на бебе или дали изобщо е плодородие. Статистиката казва, че всяка трета двойка сред тези, които искат да имат бебе, но имат проблеми със зачеването, страда от проблемите.
Проблемът може да бъде в качеството и количеството на спермата.
Мъжкият анализ на фертилитета също е метод, широко използван за проверка на ефективността на такива операции като вазектомия и вазектомия на обръщане.

Male Fertility Tests
Мъжки фертилитет тестове
Анализът на мъжкия фертилитет обикновено включва следните тестове:

 • Измерете концентрация на сперма във всеки милилитър (ml) от еякулата на мъжа.
 • Количество време се нуждае от сперма, за да стане течна.
 • Плътността на мотивите е още един параметър, който трябва да се вземе под внимание, когато се прави мъжки анализ на безплодието. Тестът разкрива количеството сперма, движещо се напред нормално.
 • Процентът на сперматозоидите с нормална форма.
 • Определете нивото на киселинност - нивото му на рН. Алкално изпитване също е включено.
 • Проверете дали има бели кръвни клетки в сперма проба.
 • Измерете нивото на фруктозата. Фруктозата е необходима, тъй като запълва спермата с енергия.
 • Препарати

  Преди да се подложи на мъжки тест за плодовитост трябва да направите някои препарати.

  Preparations for Male Fertility Analysis
  Препарати за мъжки анализ на плодовитостта
  По-долу са изброени основни препарати за мъжки анализ на фертилитета:

  • Не трябва да имате активност по време на 2 - 5 дни преди анализа. Ако не следвате това изискване, броят на конкретните клетки няма да бъде възможно най-висок, така че тестът не може да се счита за надежден.
  • Но въздържанието не трябва да бъде твърде дълго. Ако трябва да сме точни, тя не трябва да трае повече от 2 седмици преди теста, тъй като такъв дълъг период прави спермата неактивна.
  • Консумацията на алкохол е забранена за няколко дни преди теста, освен това трябва да информирате лекаря за всички лекарства, които може да използвате.
  За да направите вашата мъжка плодовитост тест лекари се нуждаят от вашата проба. Трябва да напълните малка чаша за проби. Тя може да се направи у дома или в клиника или болница, където трябва да имате теста. В повечето случаи пробите се получават чрез самостимулация. Друга възможност е да използвате специален презерватив за събиране, който е направен без латекс.

  Как да увеличите мъжката плодовитост

  Вярвате или не, възможно е да се увеличи мъжката плодовитост. Да, възможно е да се увеличат шансовете за зачеване за почти всеки мъж. Това не изисква някои конкретни знания, което е добра новина за мъжете, мечтаещи за деца.

  Въпреки че много хора са скептични към ефективността на тези продукти, има солидни научни доказателства, които потвърждават доказани методи за увеличаване броя на сперматозоидите и качеството.
  Има няколко различни подхода за засилване броя на сперматозоидите и плодовитостта. Някои от тях са по-склонни да бъдат ефективни, други се нуждаят от повече време и повече търпение, за да работят. И все пак, всяка от тези стратегии е научно доказана като ефективна, поне в някаква част от мъжете.

  Мъжкият фертилитет се определя от броя на клетките на спермата, които човек има по време на еякулация. Има много продукти и хапчета за мъжки фертилитет на пазара днес, които обещават ефект на увеличаване на производството на сперма.

  Останете хидратирани

  Всеки ден можете да бъдете снабдени с няколко безопасни и естествени методи , които ще ви помогнат да увеличите мъжката плодовитост. Очевидното нещо, но наистина важно за функционирането на тялото ви, е да бъде хидратирано.

  Когато тялото ви е дехидратирани тя не функционира по подходящ начин, затова количеството на клетките ви може да се промени до най-лошото. Колкото по-добре хидратирано е тялото ви, толкова по-голямо количество семенна течност ще създадете, като не сте правилно хидратирани вероятно ще намали обема, който може да генерирате.
  Най-добре е да имате минимум осем водни чаши всеки ден, за да увеличите мъжката плодовитост.

  Хранителни навици

  Хранителните навици, като например наличието на висок прием на животински продукти или нисък прием на плодове и зеленчуци, са били свързани с нарушено качество на спермата. Има доказателства, предполагащи, че храненето може да повлияе на мъжката плодовитост чрез нарушаване на сперматогенния процес.

  Хранителните вещества в диетата могат да повлияят на мъжката репродуктивна система по множество начини. Скорошно проучване показва, че диета с висок прием на плодове и зеленчуци подобрява качеството на спермата. Други клинични проучвания са доказали полезните ефекти от приема на плодове и зеленчуци при предотвратяването на неблагоприятни резултати от бременността.
  Въпреки това, доколкото ни е известно, няма систематичен преглед на публикуваните проучвания, които са изследвали въздействието на консумацията на плодове и зеленчуци върху мъжката плодовитост.

  Хапчета за мъжки фертилитет

  Много момчета страдат от нисък брой на сперматозоидите и други проблеми с плодовитостта по различни причини. Тези методи предлагат допълнителен вариант, за да помогне на мъжете, които искат да се опитат да увеличат броя и качеството на сперматозоидите си.

  Има естествени хапчета за мъжки фертилитет , които могат да бъдат голяма помощ и допълнение за увеличаване на плодовитостта си. Причината за това е фактът, че те съдържат не само минерали и билки, но и такива аминокиселини като L-карнитин и L-аргинин , които са много важни за вашето здраве.

  Фактът, че тези хапчета помагат за подобряване на плодовитостта ви се основава на факта, че L-аргинин е аминокиселина, която може да помогне за подобряване на качеството и количеството на сперматозоидите. Тялото ви се нуждае от L-аргинин, за да помогне със синтеза на повече сперматозоиди и да го направи по-устойчив. Ето защо е силно препоръчително, че приемате едно от такива хапчета, които съдържат L-аргинин.
  В допълнение към него, хапчета за мъжки фертилитет подобряване на кръвообращението по този начин подобряване на ерекцията , както и, Следователно двойна полза е гарантирана за вас.

  Естествени плодовитост хапчета

  Natural Fertility Pills
  Естествени плодовитост хапчета
  Естествените хапчета за плодовитост могат да бъдат закупени от всеки магазин за здравословни храни. Можете да ги намерите на рафтовете на магазина за здравословни храни или можете също да ги поръчате в интернет. Ако нямате достъп до магазин за здравословни храни тогава можете да потърсите някои интернет аптеки онлайн.

  Естествени хапчета за мъжки фертилитет не причиняват никакви странични ефекти и те са безопасни за вас. С помощта на естествени хапчета за мъжки фертилитет, можете да получите правилните хранителни вещества, които трябва.

  Научете повече за хапчетата за мъжката плодовитост 


  comments powered by Disqus