Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Контрол на теглото  /  Причини за затлъстяване при мъжете

Причини за затлъстяването при мъжете

Причини за затлъстяването при мъжете  Затлъстяването е един от най-големите допринасящи фактори за лошо здраве и по-ниско качество на живот. Тези, които са с наднормено тегло са с много по-голям риск за развитие на сърдечно-съдови заболявания и някои форми на рак. Причините за затлъстяването са разнообразни и варират от генетични за околната среда.

В повечето случаи обаче затлъстяването е причинено от консумират повече калории, отколкото са изгорени. Основните причини за затлъстяването при мъжете са уникални. По-долу е поглед на четири от най-честите допринасящи фактори, които причиняват затлъстяване да се появят в мъжкото население.

Генетика

Всеки има този един приятел, който могат да ядат каквото си искат и никога не ходя на друг панталони размер. Това се дължи на генетиката. Всеки се ражда с уникална метаболитни ставка. Така че просто как някои хора могат да ядат каквото си искат в огромни количества и не е нужно да се притеснявате за нарастващата червата, има и други, които трябва да бъдат по-внимателни за видовете храни консумират и количествата.

Поради различията в метаболитни проценти в лица, е важно да знам твоя добре за да се избегне прекомерно хранене. Ако такива метаболитни ставка е твърде ниско, тя може да бъде знак за проблеми с щитовидната жлеза и лекар трябва да бъдат консултирани за да се увеличи метаболизма.

Порция размер

От 1970 г. е нараснал на средната част размер в ресторанти и рецепта книги. Той също така продължава да расте, което сигнали, че затлъстяването при мъжете само ще стане по-сериозен проблем. Някои проучвания показват, мъжете са по-вероятно да завърши това, което се поставя пред тях отколкото при жените.

Поради това увеличаването на размера на порциите засяга мъже затлъстяване повече. Дори слабо увеличение в размера на порциите ще има кумулативен ефект върху теглото над месеци и години.

Начин на живот

Начин на живот е друга основна причина за затлъстяването при мъжете. Много мъже стават неактивни през средата на двадесетте години, когато те влязат в работната сила. Това води до количеството на калории, те изгарят да слезе. Това е особено вярно за тези мъже, които работят на места, където те са заседание за по-голямата част от времето.

Ако продължите яде същото количество, както сте били преди да стане по-малко активни и мазнини ще бавно се натрупват. С няколко килограма, придобили година не изглежда като много, но той добавя и често води до затлъстяване и допълнително медицински усложнения. Избор на начин на живот като дали един участва в спортни и развлекателни дейности на открито ефекти затлъстяване.

Хранене

С нездравословна храна и бързо хранене е достъпно и лесно достъпни не е изненада, че това е една от водещите причини за затлъстяването при мъжете. Бърза храна е такъв голям фактор, защото той е пълен с калории и прости въглехидрати.

Високо съдържание на калории от тези менюта прави храната действа върху центровете на удоволствието в мозъка, вземане на потребителя изпитват чувство на благополучие. Ето защо склонност към яденето на бързи храни е често срещано явление. Мъжете трябва да се опита да се избегне нежелана храни и намери начин да се намали апетита и да се намали приема на калории.

Как да се намали апетита и да се предотврати затлъстяването? 


comments powered by Disqus