Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Здраве и красота  /  Медикаменти за лечение на акне

Лекарства за лечение на акне

Лекарства за лечение на акне Не е толкова лесно да се намери подходящо Акнето лечение. Много страдащи хора търсят лекарства за лечение на акне и не всички от тях, които са успешни в намирането на много наркотици, който е полезен и има наистина естествен произход.

Лекарства за лечение на акне

Всъщност там са препарати, които се считат за естествени и безопаснии не са много или дори нямат никакви странични ефекти. Но има и лекарства за лечение на акне с доказано действие, все още не толкова безопасни, колкото естествените. Сред тях са ретиноиди, изотретиноин и разбира бензоил пероксид.

Бензоил пероксид

Бензоил пероксид е комплексно действие наркотик, един от много лекарства за лечение на акне. Тя е била използвана за лечение на акне в продължение на много години и днес се произвежда под различни имена и различни търговски марки (например, Clearasil е един от най-често известни). Комплексно действие на бензоил пероксид се проявява в неговото въздействие върху растежа и развитието на бактерии и върху кожата.

Подготовката потиска растежа на някои микроби, а другите просто са убити от него. Ефектът върху кожата се извършва чрез оксидиращи и лющене на кожата, което възпрепятства появата на акне. Някои препарати, съдържащи бензоил пероксид също абсорбира себум, предотвратяване на фоликули от задушаване.

Бензоил пероксид може да бъде с различна концентрация в наркотици, че ще се използва, най-често се използват концентрации на 2,5 %, 5 % и 10 %. Разбира препарат, съдържащ повече бензоил пероксид е по-силна и има по-мощно действие, но вие няма да има по-добър ефект, ако се прилага най-силния един.

Акнето лечение

Тя е по-добре да започнете от леки медикаменти за лечение на акне, не в зависимост от тежестта на болестта и след това, ако смятате, че по-голяма доза на препарата трябва да се прилага и първоначално използван един не е достатъчно, вземете една по-силна.

Но във всеки случай е добре да се консултирате с лекар, за да не се правят вреда с добри намерения. Въпросът е, бензоил пероксид има някои странични ефекти, свързани предимно с изсушаване на кожата. Така че имате риск от твърде суха кожа след непохватно прилагане на препарата, който може да доведе до акне отново.

Лекарства за Акнето лечение без бензоил пероксид 


comments powered by Disqus