Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Здраве и красота  /  Причини за възрастни акне

Причините за възрастни Акнето

Причините за възрастни Акнето  Причини за акне възрастни може да бъде толкова разнообразни, колкото за размерите на тези грозни петна. Какви са те? Един от най-честите причини, защо се появява Акнето е проблем с хормони. Този проблем, на свой ред, може да бъде причинено от проблеми, свързани с възрастта. Въпреки че това често се случва по време на пубертета възраст, което често е свързана с отделяне на хормони и много акне петна по цялото тяло, в случай на акне при възрастни това често е причинена от хормонални промени или противозачатъчни хапчета.

Точно като причини за всяка болест или просто причини за нещо, че ние добивам и която е свързана с телата ни акне могат да бъдат причинени от вътрешни или външни фактори. Да започнем с акцент върху вътрешните причини за акне при възрастни.

Вътрешните причини за акне при възрастни

Вътрешни причини за акне при възрастни може да бъде наистина злонамерени и средна - просто не знам къде идват!

Ако външните причини за акне са предвидими до известна степен, вътрешните причини за Акнето наистина може да се появи без причина - тя може да изглежда, че да спазват всички хигиенни правила, имате душ редовно и след като спорт, обучение, вие сте напълно запознати със съдържанието на козметика, която използвате и да не използват прекалено много различни ексфолианти, но все пак акне петна се появяват отново и отново.

Internal causes of acne
Вътрешните причини за акне
Вътрешните причини за акне могат да бъдат обобщени както следва:

  • Хормони. Хормони, свързани с акне са наречени андрогени. Това са първоначално мъжки хормони, но всички жени ги имат до известна степен. И по-специално е вероятно да имат високо ниво на андрогени, ако сте в юношеството си. Някои хормонални препарати също може да увеличи нивото на хормоните в тялото си - а именно противозачатъчни хапчета. Обикновено андрогени са отговорни за производството на себум, което може да бъде назован като следващата причина за кожата акне.
  • Производството на себум. Хормони може да стимулира функцията на себум жлези разположени на цялата тялото си и се развива себум (или масло или мазнина). Високо себум производство може да бъде твърде много за кожата и в този случай масло не само смазване на кожата (i. e. вид вземане на защитен слой на кожата), но също и изпълва кожата порите и по този начин се появяват пъпки, грозни извън и мазни вътре.
  • Бактерии. Propionibacterium acnes са бактерии, които живеят върху човешката кожа. Този зародиш да се развиват биологично активни вещества, които се разтварят себум. В този случай кожата става уязвими и изложени на външни сътрудници към акне. Така че тук можем да видим симбиоза на външни и вътрешни причини за акне - "вътрешен" бактерия дава предпоставки за външни опасности.
  • Четвъртата причина е свързана с някои патологични промени в фоликули, които също могат да бъдат свързани с хормони. Понякога фоликулите растат твърде много, така че акне могат да се образуват от стените на тези пори на кожата, отглеждани твърде много.

Външните причини за акне при възрастни

Нека сега разгледаме външни причини за акне при възрастни, т.е. тези, които не са свързани с хормони или активността на мастните жлези или всякакви други органи (обикновено поради същите хормони хиперактивност тези жлези също стават хиперактивни и техните възбуда води до поколение на масло в големи количества, който предизвиква задушаване на пори и акне като резултат).

External causes of acne
Външните причини за акне
Така че какви са външните причините за акне при възрастни? Тя може да се каже, че някои от тях идват от навиците и поведението на лицето, което е като акне, и други такива всъщност не зависи от човека. Например такива вредни навици като изписване и изстискване на акне може да бъде назован като един от най-разпространените причини за всички видове акне.

Ако следвате такъв навик, вие ще да се проследи затворен кръг - изстискване на акне често води до нов (или няколко acnes или нещо дори по-лошо като възпаления и дори белези или пигментацията на кожата).

Пълнолетни кожата грижи

Лош Възрастен кожата грижи е също един от общи външни причини за акне - особено за хора, които правят някои физическа подготовка или просто живеят в горещи страни. Това е защото пот е един от най-силните води на появата на акне.

Втората група се състои от предимно фактори на околната среда - високо прах на работни места, радиация, както и неправилни красотата СПИН, лошо наследство и др. В повечето случаи тези фактори са много трудно или дори невъзможно да се премахне.

Въпреки това, човек винаги може да намали причините за възрастни Акнето и да се предотврати този кожен проблем. Превенцията е по-лесно от лекарства - това универсално правило се прилага към акне, както добре. Разбира се ако премахнете всеки фактор, който може да предизвика акне и зависи от вас - вие ще направи решителна крачка напред във вашата борба.

Грим и акне

Има ли някакви връзка между грим и акне? Да, грим е една от причините за възрастни Акнето. Той не е един вид усещане или нещо такова. Това е доста установен факт и всички хора, които са загрижени за своите продукти за кожата по-специално и здравето като цяло знаят за същото. Тук ние говорим главно за жените, защото сигурно всички "грим въпроси" загриженост жените много повече от мъжете.

Acne caused by makeup
Акне, причинени от грим
И всяка жена трябва да знае какъв грим, тя може да използвате, за да се избегне такова широко и досадни проблеми като акне. Козметични, което причинява акне, обаче и въпреки всички, широко използван и много жени все още го използват и се оплакват от наличието на акне само без да знаят каква е причината за техните проблеми.

Акне, причинени от грим

Всъщност отговорът, както се случва често, просто лежи на повърхността. Като се грижи за кожата си не бива мания, въпреки че е в някои случаи с жени. Но въпреки това акне и "акне, причинени от грим" по-специално са склонни да се появи ако грижа за възрастни кожата е с дефицит... или основно брави.

Такива ровичкане поведение по отношение на предимно ръчно премахване на акне, а именно изстискване и изписване. Обаче той не е свързан с нашата основна тема, въпреки че тя става много решителен почти същите причини.

What is non-obsessive skin care?
Какво е грижа за кожата не са вманиачен?
Какво имаме предвид като говорим за "грижа за кожата не са вманиачен"?

  • Козметични не трябва да бъде цел на живота. Разбира се че е добре да изглеждат добре, но има случаи, когато ние не се правят по-привлекателни с грим. Освен факта, че вашият любим човек може да се влюби в някой друг когато той накрая вижда ти без maquillage могат само да развалят кожата си по някакъв начин или друг.
  • Не се препоръчва да се използва твърде много ексфолианти - те се търкат кожата си толкова много, че става твърде тънка и уязвима.
  • Опитайте се да изберете грим за акне склонни кожата. И прекалено фини прахове също не се препоръчва - искате ли тези прахове да влязат всички микроскопични дупки по кожата си? Просто попълване тези дупки (или пори или фоликули) е първия етап от образуване на акне.
Има връзка между грим и акне - и това е само прост пример. Същото е с козметични продукти, съдържащи масло - основен агент за пори-задушаване.

Резюме

Не се паникьосвайте, ако имате лоша кожа. Просто мисля за добре причина на възрастни акне и изберете грим за акне податливи на кожата да се предотврати всички тези пъпки.

Научете повече за причините за акне и пъпки 


comments powered by Disqus