Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Здраве и красота  /  Вътрешните причини за кожата акне

Вътрешните причини за кожата акне

Статия от Център за грижа за здравето

Вътрешните причини за кожата акне Като причини за всяка болест или просто причини за нещо, което получаваме и който е свързан с телата ни, акне могат да бъдат причинени от вътрешни или външни фактори. Тук ние сме вероятно да направи акцент върху вътрешните причини за кожата акне.

Вътрешните причини за кожата акне

Вътрешни причини за кожата акне може да бъде наистина злонамерени и средна - просто не знам къде идват!

Ако външните причини за акне са предвидими до известна степен, вътрешните причини за кожата акне наистина могат да се появят зеленото поле - тя може да изглежда, че да спазват всички правила за хигиена, имате душ редовно и след като спортно обучение, вие сте напълно запознати със съдържанието на козметика, която използвате и да не използват прекалено много различни ексфолианти, но все пак акне петна се появяват отново и отново.

Вътрешните причини за кожата акне могат да бъдат обобщени както следва:

  • Хормони. Хормони, свързани с акне са наречени андрогени. Това са първоначално мъжки хормони, но всички жени ги имат до известна степен. И по-специално е вероятно да имат високо ниво на андрогени, ако сте в юношеството си. Някои хормонални препарати също може да увеличи нивото на хормоните в тялото си - а именно противозачатъчни хапчета. Обикновено андрогени са отговорни за производството на себум, което може да бъде назован като следващата причина за кожата акне.
  • Производството на себум. Хормони може да стимулира функцията на себум жлези, разположени на цялата тялото си и се развива себум (или масло или мазнина). Високо себум производство може да бъде твърде много за кожата и в този случай масло не само смазване на кожата (i. e. вид вземане на защитен слой на кожата), но също и изпълва кожата порите и по този начин се появяват пъпки, грозни извън и мазни вътре.
  • Бактерии. Propionibacterium acnes са бактерии, които живеят върху човешката кожа. Този зародиш да се развиват биологично активни вещества, които се разтварят себум. В този случай кожата става уязвими и изложени на външни сътрудници към акне. Така че тук можем да видим симбиоза на външни и вътрешни причини за кожата Акнето - "вътрешен" бактерия дава предпоставки за външни опасности.
  • Четвъртата причина е свързана с някои патологични промени в фоликули, които също могат да бъдат свързани с хормони. Понякога фоликулите растат твърде много, така че акне могат да се образуват от стените на тези пори на кожата, отглеждани твърде много.
Предотвратяване на кожата акне 


comments powered by Disqus