Център за грижа за здравето

Център за грижа за здравето

Международна здравна мрежа

Начало  /   Здраве и красота  /  Външните причини за акне

Външните причини за акне

Статия от Център за грижа за здравето

Външните причини за акне Причини за акне може да бъде толкова разнообразни, колкото за размерите на тези грозни петна. Какви са те? Един от най-честите причини, защо се появяват акне е някакъв проблем с хормони. Този проблем, от своя страна, могат да бъдат причинени от някои възраст проблеми (което означава пубертета възраст, което често е свързано с отделяне на хормони и много акне петна по цялото тяло), или от противозачатъчни хапчета или някои хормонални заболявания и др.

Външните причини за акне

Но тук ние ще говорим за външни причини за акне, т.е. тези, които не са свързани с хормони или активността на мастните жлези или други органи (обикновено поради същите хормони хиперактивност тези жлези също стават хиперактивни и техните разбъркване причинява поколение на масло в големи количества, който предизвиква задушаване на пори и акне като резултат).

Така че какви са външните причините за акне? Тя може да се каже, че някои от тях идват от навиците и поведението на лицето, което е като акне, и други такива всъщност не зависи от човека. Например такива вредни навици като изписване и изстискване на акне може да бъде назован като един от най-разпространените причини за всички видове акне. Ако следвате такъв навик, вие ще да се проследи затворен кръг - изстискване на акне често води до нов (или няколко acnes или нещо дори по-лошо като възпаления и дори белези).

Грижа за кожата

Лоша кожа Грижа е също една от общите външни причини за акне - особено за хора, които правят някои физическа подготовка или просто живеят в горещи страни. Това е защото пот е един от най-силните води на появата на акне.

Втората група се състои от предимно екологични фактори - високо прах на работните места, радиация, както и неправилни красотата СПИН, лошо наследство и др. В повечето случаи тези фактори са много трудно или дори невъзможно да се премахне.

Въпреки това винаги може да намали външни причини за акне и предотвратяване този кожен проблем. Превенцията е по-лесно от лекарства - това универсално правило се прилага към акне, както добре. Разбира се ако премахнете всеки фактор, който може да предизвика акне и зависи от вас - вие ще направи решителна крачка напред във вашата борба.

Намаляване на външните причини за акне 


comments powered by Disqus